Carthago Chicc-Lines 5.0: Hemtrevlig och gedigen

Komfort i kvadrat då L-soffan är minst lika skön som hyttstolarna.

Carthago Chicc-Lines 5.0: Hemtrevlig och gedigen

Publicerad

Sugen på det där lilla extra? Eller är det rent av dags att ta steget till verklig lyx utan att behöva en tio meter lång husbil? Kolla då in Carthago Chic C-Line 5.0.

DET ÄR KÄNT ATT Carthago bygger kvalitetshusbilar som har det där lilla extra. Förr om åren var det mest husbilscam- pare som trånade efter lyx som var deras användare. Nu är Carthagos kundkrets betydligt bredare än så. Det visade sig bland annat när Caravanhallen invigde sin nya anläggning i Västerhaninge. 35 fordon såldes, sju av dem var av märket Carthago. Köparna var pensionärer, unga par, de med egen kassakista och de som stöttades av banken.

I köket finns en mängd finesser som kaffemaskinlift, äggklocka, källsorteringskärl, apoteksskåp och gasolugn.

Av deras serier valde vi att kika på en populär modell som heter Chic C-Line I 5.0 med queensbed. En lillasyster till E-Line. Kanske inte storleksmässigt, men skillnaden är att C-Line har luftburen värme och E-Line vattenburen – plus några andra mindre detaljskillnader.

Nu visade det sig att 5.0:an som vi provade var extrautrustad med Aldes värmekomponenter, så skillnaden mellan C- och E-Line var i detta fall hårfin.

Sängen är ventilerad och uppvärmd underifrån samt har både Froli-Star-system och sjuzons kallskummadrass.

Interiören är hemtrevlig, det känns både trivsamt och gediget. Det finns många finesser att skriva om. Vi får bara plats med en bråkdel. Exempelvis noteras en mängd detaljer i köket som är väl värda att nämna. Gasolugn, utrymmesbesparande apoteksskåp, källsorteringskärl, AES-kyl/frys, nedsänkbar kaffemaskinlift samt sist men inte minst äggklockan.

180 hästkrafter samt alla säkerhetskomponenter som önskas – ESP, ASR, Hill Holder, Hill Descent Control och Traction Plus.

180 hästkrafter samt alla säkerhetskomponenter som önskas – ESP, ASR, Hill Holder, Hill Descent Control och Traction Plus.

Något annat som är användarvänligt är antalet förvaringsutrymmen. Så kallat skotergarage (klarar lastvikt upp till 350 kg) är Carthago inte ensamma om. Däremot är det inte många konkurrenter som kan skryta med likvärdiga utrymmen i det värmelagrande dubbelgolvet.

Direkt innanför entrédörren finns ett av två förvaringsutrymmen som är så djupa att de skulle kunna kallas potatis- eller jordkällare (42 centimeter). Packutrymmet under femte sätet (där även quick-up-tv:n är integrerad) går inte heller av för hackor och kan dessutom även nås via en utvändig lastlucka. Oj, vad finurligt och enkelt sätet fälls upp så att packningen kan kommas åt. Ingenjörskonst!

Dubbelsängen har det komforthöjande madrassystemet Froli-Star, och sjuzons kallskummadrass. Vid dess huvudände finns usb-uttag, något som även noteras i förarhytten. Komfort finns det även gott om i sittgruppen där bordet är av så kallad 360-modell som kan justeras så att alla resenärer blir nöjda.

Karosskonceptet är hämtat från Liner- och Premiumklasserna med träfri konstruktion inkluderat vattenavvisande RTM-skumisolering och stabila PU-lister samt glasfiberarmerat tak/underrede. Dessutom är denna fordonsserie åskskyddad via en Faradays bur inbakad i karossen. Chic C-Line I 5.0 genomsyras helt klart av kvalitet.


 

Carthago Chic C-Line 5.0

Pris: Grundpris 1 181 000 kronor, provad husbil 1 374 100 kronor är extra-
utrustad med 177 hästkraftersmotor, automat, aluminumfälgar, TecTower, sovrumsinredning, Polarpaket Alde (isolermatta vindruta/hyttmatta, isolerade dubbelglas, Alde vattenburen + booster i förarhytt och värmeväxlare), tv-paket bodel, tv-paket sovrum, kök/kaffe paket, markis, totalvikts-
höjning.

Motor: Fiat Ducato 2,3-liters, 177 hästkrafter, automat

Skatt: 6 477 kronor

Utvändig (L/B/H): 748/234/289 centimeter

Invändig(L/B/H): 596/220/198 centimeter

Tjänstevikt: 3 658 kg

Totalvikt: 4 500 kg

Lastvikt: 842 kg

Garantier: Två år husbil, fem år täthet (tio år tillval)

Antal bäddar: 2+2
(dubbelsäng 195x145
centimeter), (taksäng 195x160 centimeter) samt bäddbar sittgrupp 195x133/70 centimeter

Färskvatten: 170 liter

Spillvatten: 140 liter

Värme: Vattenburen Alde (centralvärme, värmeväxlare, booster, golvvärme)

Kyl/frys: Dometic 160 liter, AES-funktion

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842