Malibu I 440 QB: Prispressad med premiumkänsla

Malibu I 440 QB är en komprimerad (699 centimeter), helintegrerad modell som ändå känns rymlig.

Malibu I 440 QB: Prispressad med premiumkänsla

Publicerad

I det här numret har vi provkört premiumhusbilen Carthago. Av ren nyfikenhet passade vi även på att kika på dess prispressade och spännande syskonalternativ – helintegrerade Malibu I 440 QB.

För att göra en lång historia kort. Sedan många år tillbaka har Carthago en framskjuten placering i segmentet premiumhusbilar på Europamarknaden. För att kunna ta marknadsandelar i det stora, prisvänligare mellanskiktet skapade de Malibu – a company of Carthago. 2014 kom de första modellerna, som var kompakthusbilar. Därefter kom de halv- och helintegrerade modellerna ut på marknaden. 

Malibu tillverkas i samma fabrik, på samma lina och av samma personal som sätter samman Carthago. Med andra ord gäller lika hög noggrannhet och kvalitetsgranskning. Givetvis har vissa komponenter fått stryka på foten för att få ned prisnivån från sju- till sexsiffrigt, men utan att man tummat på kvaliten. Malibu tillhör mellanprissegmentet, men känns som premium.

Navet i husbilen. Här finns fem sittplatser med god komfort.

Det man med blotta ögat ser skillnaden på invändigt mellan Malibu och Carthago är den förstnämndas ljusare träslag och att dess överskåp har raka träluckor, jämfört med välvda och högblanka hos Carthago.
I övrigt gäller samma högklassiga snickerier och stilfulla design, med moderna och fräscha färgval såväl in- som utvändigt.

Fina detaljer och smarta lösningar finns det gott om. Två saker bör särskilt nämnas, vi börjar med tystnaden. Inget skramlande och gnekande. Den robusta byggnadskonstruktionen, med allt från dörrvred till skåpluckor, gör att ingenting tycks ge oljud ifrån sig. Vi har inte genomfört ett regelrätt decibeltest, men vi vågar påstå att resultatet skulle bli gott. Så till sikten – via den sluttande hyttkonsolen blir körbanan synlig redan 277 centimeter framför fordonet, vilket gör husbilen lättkörd som en personbil. Lägg till busspegelsystemet "max-view" med vidvinkelspegel för att undvika den döda vinkeln. Riktigt bra, ur säkerhetsaspekt.

Vy från sängen – separata avdelningar för dusch och toa.

En snillrik lösning som gör campingvardagen lite enklare hittar vi i akterpartiet.  För att få bättre utrymme runt sängen (enklare att komma till garderoberna och in i/ut ur hygienutrymmena) kan sängen skjutas bakåt så att huvudändan viks uppåt. På så vis kortas sängen med 30 centimeter samtidigt som passagen utökas med samma mått. Lägg till dubbla komforthöjare för natten, då madrassen är sjuzons-kallskum och den nedsänkbara taksängen tillhör klassens största (195x160 centimeter).

Taksängen imponerar med hela 160 centimeters bredd.

Ett ganska litet, men användarvänligt vinkelkök.

Kikar vi på den träfria karosskonstruktionen så är den inte bara stark utan också extra lätt. Kombinationen av aluminium på utsidan och isolering med RTM-skum gör susen. Tak och golv är glasfiberarmerade, vilket medför extra stryktålighet.

Det smarta dubbelgolvet (golvet i fordonet är för övrigt utan nivåskillnad) har länge varit Carthagos signum. Den här konstruktionen finns även på plats hos Malibu. Detta innebär värmelagring i isolerat dubbelgolv som värmer upp det övre golvet, samtidigt som packningen kan nås från bilens båda sidor och även inifrån.  

Att trivas med Malibu är enkelt. I komprimerade I 440 QB finns det gott om intelligenta lösningar som gör campinglivet okomplicerat.


Malibu I 440 QB

Pris: Grundpris 875 500 kronor, provad husbil 944 700 kronor, är extrautrustad med 150 hästkrafter, mediapaket, mediacenter, ACC, textilmattor, dekorset, klädsel Palermo, aluminiumfälgar och Scanticpaket.

Motor: Fiat Ducato 2,3-liters, 150 hästkrafter, sexväxlad manuell

Utvändig (L/B/H): 699/227/294 centimeter

Invändig (L/B/H): 557/220/198 centimeter

Tjänstevikt: 2 990 kg

Totalvikt: 3 500 kg

Lastvikt: 510 kg

Garantier: Två år bil, sex år täthet (tio år som tillval)

Skatt: 5 898 kronor

Antal bäddar: 2+2 (queensbed, 195x145 cm, och nedfällbar taksäng 195x160 cm)

Färskvatten: 125 liter

Spillvatten: 90 liter

Värme: Luftburen Truma Combi 6E, uppvärmt dubbelgolv

Kyl/frys: Dometic 145/15 liter

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

  • Husvagn & Camping 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842