Bürstner Premio Plus 510 TK: Med plats för sju!

Säg de barn som inte kommer att jubla högt över sin avdelning. Här har det lagts krut på trivseln för de minsta.

Bürstner Premio Plus 510 TK: Med plats för sju!

Publicerad

Kan en enaxlad husvagn med det modesta innermåttet fem och en halv meter verkligen ha plats för sju sovande? Ja, om den har nedsänkbar taksäng som Bürstner Premio Plus 510 TK.

Säga vad man vill men vill man hushålla med utrymmet, då är det stora fördelar att ha en nedsänkbar taksäng. I dagens moderna husbilar är denna lösning mer eller mindre vardag.

I husvagnarnas värld är det ytterst sällan denna utrymmesbesparande komponent existerar. Det finns emellertid undantag. Ett av dem är Bürstner Premio Plus 510 TK som här på svensk mark allmänt kallas "Bürstners bästa husvagn".

En tämligen liten husvagn men med en sittgrupp i stil med långliggarvagnar.

Ovanför u-sittgruppen är taksängen dessutom så integrerad i möblemanget att det nästan krävs ett tränat öga för att upptäcka att det finns en taksäng överhuvudtaget. Lite snabbsummerat har konstruktörerna sparat två meter, vilket barnfamiljerna säkerligen gör tummen upp för.

B-körkortet räcker gott samtidigt som hela familjen kan hänga med på sommarens njutningar och äventyr. Prisbilden är dessutom så pass modest att Premio Plus 510 TK bör attrahera den yngre generationen barnfamiljer.

Platsbesparande och smart sänglösning. Det gör Bürstner Premio Plus 510 PK till en stor liten vagn.

Nu är det inte bara taksängen som inger respekt. Barnen får exempelvis eget rum med var sin säng och egen dinett där läslamporna löper på skena för optimerad ljusbild. Som bonus kan barnens sovrum dessutom enkelt och snabbt förvandlas till ett bra stuvutrymme. Fäll upp den nedre av våningssängarna och öppna därefter den stora, exteriöra lastluckan. Voilà!

När vi ändå är inne på kapitlet sovrum – vet ni att vi människor sover i snitt 24 år av våra liv? Kanske är det just av den anledningen som Bürstner har sett till att det finns högkvalitativa femzonsmadrassar i Premio Plus 510 TK. Från liggande till stående – 208 centimeters ståhöjd imponerar och borde tilltala de som är över medellängd.

Garderoben finns mellan sittgrupp och barnhörna. Litet och behändigt kök med bänkbreda lådor.

På utsidan noteras glasfiberförstärkt tak, front och bakvägg. På insidan ventilerande överskåp, rökdetektor vid entrédörren, skoskåp och soft closefunktion på kökslådorna. På en annars synnerligen trevlig husvagn finner vi en tankevurpa inne på toaletten. Där har nämligen belysningsknappen placerats på 160 centimeters höjd.

Hygienutrymmet är enkelt men väl fungerande.

En smula besynnerligt med tanke på att det är en barnkammarvagn. Visst, barnen kan klättra upp på toasitsen för att nå på- och avknappen, men vidare användarvänligt, ur barnens synvinkel, är det inte.

Bürstner har halkat efter i registreringsstatistiken bland husvagnar på den svenska marknaden, men det finns ingen anledning till oro. Tvärtom. Nära 60 års erfarenhet av husvagnsbyggande är tillräcklig garanti att saker och ting utförs med yttersta noggrannhet och att såväl produktval som designarbete behandlas med fingertoppkänsla.

Avslutningsvis bör det tilläggas att serien Premio Plus finns i två tappningar. Utöver 510 PK finns även en lillebror i 440 TK som är dryga halvmetern kortare och har våningssängen tvärställd i akterpartiet. Naturligtvis är även den utrustad med en utrymmesbesparande, nedsänkbar taksäng.


Bürstner Premio Plus 510 TK

Pris: Grundpris 260 100 kronor, provad husvagn 271 300 kronor är extrautrustad med Heki II och garagelucka på höger sida fram.

Chassi: Enaxlad Alko med AKS 3004 (stabilitetskoppling)

Utvändig (L/B/H): 755/230/274 centimeter

Invändig (L/B/H): 550/215/208 centimeter

Tjänstevikt: 1 350 kg

Totalvikt: 1 600 kg

Garantier: Två år vagn, fem år täthet

Antal bäddar: 2+2 (taksäng 200x144 centimeter och våningssäng 205x76/200x74 centimeter) samt bäddbar sittgrupp (212x170/160) och dinett (177x79) (totalt sju sovplatser)

Färskvatten: 44 liter

Spillvatten: 22 liter, rullbar

Värme: Luftburen Truma Combi 4E, el-golvvärme 

Kyl/frys: Thetford 142 liter

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1622 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 582 fristående campingplatser och 687 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 353 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842