Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret

Kompakthusbilarna är så små och behändiga att man kan vakna var man vill.

Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret

Publicerad

Kompakta husbilar säljer som aldrig förr på kontinenten. Detta har fått storsäljande Adria att lägga extra krut på sitt sortiment av plåtisar inför 2019.

De som tycker om att röra på sig, som både tycker om att besöka städer och att campa lite avsides, de väljer allt oftare kompakthusbilar.

Som vi skrev inledningsvis sker den stora satsningen inför 2019 hos Adria inom just det segmentet. De tre serierna heter numera Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. Vi har kikat på den sistnämnda modellen som är Adrias top-of-the-line inom kompaktbilssegmentet.

Det bjuds på en hel del finesser och lika många praktiska funktioner. Vi hittar många innovativa lösningar när vi öppnar skjutdörren och tittar in i Supreme 640 SLB. Modellen har sky roof, vilket ger en ljus och öppen interiör, som kombinerat med den nya tak/skåpkonstruktionen skapar mer rymd i förarhytten och en bättre anslutning mellan hytt och bodel.

I sittgruppen är bordet förlängningsbart och har ett integrerat flaskställ.

Nytt för i år är sky roof som ger en känsla av öppen yta och extra lyx.

Karossbyggandet sker via en robotiserad process, vilket innebär att exempelvis fönsterkarmar och takluckor får exakt den mängd lim som behövs. Med den mänskliga faktorn kan det bli lite si och så med den saken och fuktproblem kan uppstå.

Samtliga Adrias plåtisar är dessutom byggda enligt konceptet "Thermo Build" där optimal isolering är A och O, genomtänkt värmeinstallation (isolerad och uppvärmd spillvattentank, Truma/Webastopanna och elektrisk golvvärme som standard) samt luftgenomströmning där samtliga snickerier har luftspalter. 

Nyheterna för 2019 års Supreme är mörkläggningsgardiner i såväl vardags- som sovrum, det smarta Duplex-hygienutrymmet (dold, flyttbar duschvägg), sky roof, fem olika lackeringsval på karossen, förenklat kylskåpsval (baserat på kompressorteknik där 90 liter är standard och 152 liter är tillval), soffbord som kan användas både inom- och utomhus, takfönster (90x60 cm), en mängd olika textilier samt den invändiga designen där kontrasten vitt och grått möts.

På vägen är Supreme 640 SLB i det närmaste som en dröm. Liten och nätt, även om dess 636 centimeter gör att den tillhör det stora gardet inom kompakthusbilar.

Rymlig arbetsyta med extra skärbräda och köksbänksbreda lådor. Höger: Här ses fästet på baksidan av köksmodulen där bordet kan appliceras.

Rent utseendemässigt är det självklart en fråga om tycke och smak. Vi tycker att den har en sportig och lite småfräck look som för tankarna till Audi och BMW personbilar. Aluminiumfälgarna och sky roof gör sitt för att bättra på det redan spännande utseendet. Även interiört är Supreme 640 SLB fräsch, modern och sportig.

Skåpen som tidigare satt tvärs över hytten har ersatts av smala överskåp längs med karossidorna. I sittgruppen finns såväl 230- som usb-uttag samt dryckställ som är integrerat i soffbordet. På baksidan av köksmodulen kan soffbordet hakas i så att bordet även kan användas utomhus. Fiffigt!

Långbäddar gäller och som synes, överskåp runt hela sängmodulen. Höger: Det finurliga hygienutrymmet där duschen är dold.

Köket är utrustat med två brännare, utdragbar skärbräda, 230-uttag, kryddhylla, köksbänksbreda lådor samt kompressorkyl/frys från Thetford. 

Under kylen är garderoben placerad, kanske inte helt optimalt. Goda utrymmen för diverse packning finns naturligtvis under sängarna samt ovanför desamma i form av en hel radda överskåp. 

Bland alla smarta lösningar tar nog hygienutrymmet priset som den allra mest innovativa och platsbesparande. Här finns nämligen en dold duschvägg som enkelt trollas fram på tre röda. Ibland är som bekant det enkla det mest geniala. Kort sammanfattat. Adria Supreme 640 SLB är en kompakthusbil för två, mycket finurligt konstruerad.

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206