Polar Customized S90 CTH VK: Favorit med vinkelkök

Modellen Polar Customized 590 CTH VK finns bara som 55-årsjubileumsvagn.

Polar Customized S90 CTH VK: Favorit med vinkelkök

Publicerad

Polar 590 CTH - bästsäljaren som slog sig in på andra plats bland de mest sålda husvagnarna i Sverige under fjolåret. Nu finns den som Customized med vinkelkök.

Den svartvita serien Customized kom till världen ifjol. Det är Polars crème de la crème och premium med stort P där grundutförandet består av specialutrustningen som ingår i Polar Selected. Därefter kan kunderna själva vara med och påverka innehållet tillsammans med konstruktörerna så att de får husvagnen exakt som de vill ha den.

Just den här vagnen har tillägget VK som står för vinkelkök och denna planlösning, med ett helt nytt pentry, kommer bara att tillverkas som Customized 55-årsjubileumsvagn.

Välkomnande u-sittgrupp med mycket hög sittkomfort – var vi än slår oss ned.

Liten finess vid soffbordet. Utdragbar bordsskiva som passar för lite smått och gott.

För att återge en del detaljer som kunden valt, är denna husvagn utrustad med svart bänkskiva vid tv-platsen, svart bänkskiva på bordet och svart bänkskiva även vid byrån intill den franska sängen. Lägg till svart "kakel" i köksmiljön. En Black Beauty med andra ord.

Vidare finns andra små detaljer som sticker ut i Customizedutförandet. Vi tänker närmast på Polarbjörnen inpräntad i spegeln, två stycken extra cirkulationspumpar, fälgar med svart dekor, utdragskiva till bordet, belastningsvakt, högtalare bak samt ett parkettliknande golv som ger ljuv timmerstugekänsla.

Ni förstår grejen – här finns extra allt samtidigt som den blir utrustad exakt efter kundens önskemål. Sist men inte minst har kunden även valt den svartvita exteriören, till skillnad från den blåvita som vi är vana att se. 

Det bästa från två världar. Vinkelkök i Polars populäraste planlösning CTH.

Källsorteringskärl i en av kökslådorna.

I sedvanlig Polaranda finns instegsgarderob med hatthylla, droppskål, skolåda samt ytterligare två lådor i hallmodulen där även vitrinskåp och plats för tv finns.

Det här är en husvagn för paret som vill ha det lilla extra. Den här svartvita vagnen kommer med all säkerhet att sätta färg på tillvaron för sina ägare, och den ger ett intryck av både bekvämlighet och extravagans. Vid sittgruppen finns moderniteter som centraldammsugare, högblanka överskåp med mjuk öppning samt inte mindre än fyra usb-uttag.

Hallmodulen vävs samman med kyl och mikrovågsugn.

Placering av stödbensskruvarna – världsklass.

Några ord om det nya vinkelköket som konstruktörerna i Dorotea tror stenhårt på. Det är ett luftigt utrymme, bra med arbetsyta på köksbänken.

I stort sett allt man kan önska sig i utrustningsväg finns - två brännare och en induktionshäll med två elplattor, ugn, mikrovågsugn, stor kyl/frys, kryddhylla, utdragbar skärbräda, källsorteringskärl, soft close och massvis med hyllor, lådor och skåp till förvaring.

Ska vi vara kinkiga hade vi önskat oss ett förvaringsutrymme med trådkorgar, men det är som sagt en personlig åsikt. Dessutom undrar vi om de tre centralt placerade överskåpsluckorna i köket verkligen ska vara högerhängda?

Trådkorgar finns emellertid i den motsatta garderoben som också är utrustad med belysning, krokar och takventil. Fast det är en helt annan avdelning och ett annat användningsområde. Dusch saknas i hygienutrymmet, så det blir marsch iväg till servicehuset. Det kan vi köpa, då det allt som oftast är på en campingplats som den här typen av husvagnar är stationerade. Handduksvärmaren är däremot på plats och det gläder oss. 

Fransk säng med tjock bäddmadrass. Rymlig garderob med trådkorgar. Dusch saknas, men handdukstork finns. (KLICKA FÖR STÖRRE BILD)

Avslutningsvis finns det en liten detalj som gläder oss extra. Visst, en petitess i sammanhanget, men vi tycker att den bör lyftas fram.

Stödbensskruvarna sitter förstklassigt lättillgängliga – både bak och fram. Där har många andra husvagnsmärken något att lära.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842