McLouis Nevis 375: Nevis i helt ny kostym

Ny kaxig front på McLouis helintegrerade serie Nevis.

McLouis Nevis 375: Nevis i helt ny kostym

Publicerad

Försvunnit har de olika inredningsnivåerna Gold, Diamond och Karat gjort. Till 2019 presenterar McLouis sin helintegrerade modell Nevis i två helt nya tappningar, 300- och 800-serierna.

300-serien är den minst påkostade, men likväl är den iklädd en helt ny kostym.

Såväl utvändigt som invändigt har Nevis genomgått en spännande förvandling. Fronten har fått en kaxig och närmast personbilsliknande design. De kaross-integrerade ramfönstren går hand i hand med förfinandet och interört är inredningen en väl avvägd kombination av ljust träslag, vita högblanka skåp/luckor och gråa detaljinslag i ett takfönster, köksvägg och vissa partier av sittdynorna.

Låga långbäddar och hygienutrymmet allra längst bak har under flera år varit McLouis bästsäljande planlösning.

Så långt utseendet. Hur är det då med det funktionella?

När vi får nycklarna har bilen rullat 43 mil. I vårt tycke perfekt, då det oftast tar några mil innan det blir tydligt att luckor, skåp och takluckor inte står still på det löpande bandet längre. På väg blir det skarpt läge och det är nog många som får komma tillbaks till återförsäljaren för vissa småjusteringar.

Nevis är i det närmaste knäpptyst. Vi passerar ett vägarbete, och på det tvättbrädeliknande underlaget låter det som om halva inredningen ska falla isär. Väl på plan mark blir det bullerfritt på nytt. Imponerande. Inte blir det sämre av att motorn bara varvar 1 600 rpm vid 90 km/tim.

Hyttstolarna känns bättre än bra men det finns en detalj vi inte gillar. Backspeglarna bildar nämligen tillsammans med A-stolpen en nästan halvmeter bred yta med skymd sikt. Vid cirkulationskörning fick vi vrida och vända på kroppen för att få till optimal sikt. Inte bra.

God sittkomfort i "vardagsrummet" och med det breda femte sätet (dolt på bilden) får den stora familjen plats.

Modellen vi synar är en 375:a. Fritt översatt från McLouis gamla modellbeteckning betyder det låga långbäddar och ett fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. Med andra ord deras bästsäljare.

I sedvanlig anda kör man all-inclusive. Det innebär att solcell (inkluderat regulator), markis, cykelställ, tv/dvd och en mängd andra komponenter som är behövliga för en avkopplande semester ingår. Det är bara att sätta sig bakom ratten, vrida på nyckeln och påbörja äventyret.

Interiört inleder vi med lite kritik. Samtliga överskåpsluckorna "faller" ned ett par centimeter efter maximalt öppnande. Kanske handlar det om gångjärnsjustering eller är det lika illa som när gasdämpare tappar all sin kraft och får cykelpumpsliknande beteende? Kan vara värt att kolla innan kontraktet skrivs på.

Nu kan man nå packningen utifrån, ovanifrån och från de tre luckorna under sängarna som är nya för i år.

Går husesyn med början längst bak. Många bra detaljer i hygienutrymmet som gör att ägaren inte behöver börja borra i första stund. Tänker närmast på toalettrulleshållare (dold på insidan i förvaringsskåpet under handfatet), handduksstång, tvålkopp och tandborstmugg. Duschkabinen är separerad med takventil medan toaavdelningen har öppningsbart fönster med frostat glas.

Till höger om toasitsen kommer vi åt garderoben, självklart gör vi detsamma även från huvudänden vid den längre av de två singelbäddarna. Jodå, det är skillnad i längd. Den ena mäter 190 centimeter, den andra modiga 205. Båda har justerbar huvudända och något märkligt placerade läslampor en bit fram, och inte bakom huvudet. Utdragbar sängbotten är på plats och därmed kan sängbreddning ske. Nytt för i år är tre luckor som gör att vi kan komma åt packningen under sängen utan att behöva lyfta på madrasserna.

Trådkorg i skafferiet är ett plus i köket – köksfläkt och AES-kyl likaså.

Köksavdelningen är tämligen liten. Men tillhör man familjen grillare finns inget ont att säga. Här finns soft close, köksfläkt, trådkorg i skafferiskåpet samt stor kyl/frys som själv känner av vilken typ av energi som ska användas.

En annan viktig avdelning är sittgruppen där ett väl tilltaget femtesäte utmärker sig. Detta kan fövandlas till en femte sittplats vid färd. Komforten då? Bäst är den i hyttstolarna medan övriga positioner får betyget bra.

Enligt generalagenten sker ingen prishöjning. Kanske svårt förresten då 300-modellen aldrig funnits tidigare. Men ska vi jämföra med Nevis anno 2018 ligger den preliminära prislappen till och med 10 000 kronor under fjolårsmodellen. Inte illa med tanke på den nya kostymen.

Brett femte säte med plats för två och sittkomforten är helt ok. Garderoben på toa (bilden t.h.) kan även nås från ena singelbädden.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206