Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul

Soffan bak i vagnen rymmer många, de stora fönstren och de vita möblerna bidrar till rymdkänslan.

Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul

Publicerad

Nu finns det en Hobbyvagn som trots att den bara är 6,3 meter lång rymmer sju bäddplatser, två sittgrupper, ett hyggligt kök och ett rymligt tvättrum. Det har Hobby uppnått genom att montera en taksäng, och i barnkammaren finns våningssäng och en bäddbar sittgrupp.

Vagnen har en totalvikt på 1 600 kilo och får lasta cirka 100 kilo vilket är i minsta laget, men man kan välja högre totalvikt och därmed bättre lastvikt. 1 750 kilo med 266 kilo lastvikt erbjuds den som behöver.

Dess yttre kännetecknas sedan flera år av ett grått, brett band i fönsterhöjd, fram och på sidorna. Bakstammen är helvit med stora trafiklampor och ett stort fönster. Aluminiumfälgarna är också vita liksom täckplåtarna på dragbommarna.

Den i karossen integrerade gasolkofferten rymmer två elvakilos gasolflaskor och härinne har också den rullbara, utvändigt liggande spillvattentanken sin plats. Utöver det ryms här både grill och eventuellt utemöbler. På vagnens högra sida finns en lastlucka som ger åtkomst till utrymmet i den ena soffan. I den andra soffan, på entrésidan, finns vattentanken.

Med taksängen inräknad kan man till natten skapa bäddar för sju sovande personer.

Vagnens inre präglas av ljusa snickerier som går igen på bord och bänkskivor.

Den som kliver in i vagnen gör det via en dörr som har ett högt, smalt fönster och både sophink och ett mindre förvaringsutrymme på insidan. Väl inne har man sittgruppen till vänster, längst bak i vagnen och till höger en kombinerad tv- och hallmöbel. Gruppen omges av tre stora fönster och i taket finns en sänkbar dubbelsäng.

Sittgruppen är bekväm, bordet är stort nog för fem, sex matgäster och är lätt att flytta för lättare åtkomst till sittplatserna i gavelsoffan. Gruppen är också bäddbar, totalt ryms fyra nattgäster här.

Med spis och vask uppdraget mot fönstervägg skapas utrymme för matberedning.

Barnkammaren är ett av flera skäl att tycka om vagnen. Rymlig sittgrupp och fina bäddar.

Mittemot entrédörren finns köket som har tre lådor i köksbänken, ett överskåp, köksfläkt och en mikrovågsugn. Det högsmala kylskåpet står till höger om köket, mellan kök och garderob.  Spisen har tre brännare uppdragna mot fönstret vilket ger viss plats för matberedning. Mellan kök och entrédörr finns ett takfönster som tillsammans med köksfläkten tämligen effektivt borde kunna vädra ut matos.

Under garderoben, alltså strategiskt placerat mitt i vagnen, hittar vi värmekällan, en Trumapanna med elpatron. Den distribuerar varmluft till utblås runt om i vagnen. Varmluftsslangarna ligger utmed
ytterväggarna längst in i lådor och skåp och mellan sittgruppens ryggdynor och ytterväggen finns en distansskiva som underlättar för luften att cirkulera i vagnen. Likadant mellan sängarna i barnkammaren och vid dinettgruppen.

(KLICKA FÖR STÖRRE)

Tvättrummet har bra ordnat med förvaring och plats för sådant man vill ha lättillgängligt, till exempel schampo, tandborste, hårborste och annat. Det hörnmonterade handfatet omges nämligen av skåp vars ovansidor blir effektiva hyllor. Speglar och bra belysning gör tvättrummet ljust.

Hobby är sedan många år uppskattade för sin förmåga att förse vagnarna med eleganta detaljer som uppskattas av husvagnsägare, detaljer som lampor och handtag, knappar och reglage. Tillsammans med färger och former på möbler lyckas de skapa tilltalande interiörer.

Denna vagn med en mycket generös barnkammare med egen sittgrupp torde locka många familjer som uppskattar att den trots den lilla ytan rymmer så mycket – fasta bäddar, stor sittgrupp bra förvaring och ett bra kök. Att vagnen saknar duschmöjlighet är en plump i protokollet men inte större än att det går att åtgärda med ett draperi och en utdragbar vattenkran.

Vagnen finns också med fasta långbäddar i stället för barnkammare. Då heter den Hobby De Luxe 515 UHL.

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1567 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 633 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842