Första intrycket: Kabe Classic 560 KS

Den ljusa och komfortabla sittgruppen rymmer minst sex personer, både till fika och middag, och alla sitter bekvämt.

Första intrycket: Kabe Classic 560 KS

Publicerad

Vagnen kostar 31 200 kronor per kvadratmeter, innehåller två rum och kök plus toalett och förvaringsutrymmen och fungerar året om, även under smällkalla vinterdagar. Den härbärgerar minst fyra och har fokus på barnfamiljer.

Classic-serien är lite enklare Kabevagnar byggda på samma sätt som de dyrare serierna; Ädelsten, Royal och Imperial men de har inte lika exklusiva materialval och inte heller lika hög utrustningsnivå.

Classic erbjuds därför inte med till exempel fyrlågig spis med grill och ugn. Men, den har allt som behövs. Innanför entrédörren finns både skoskåp och klädkrokar samt plats för tv. Småkläder som vantar och mössor kan läggas i lådorna i underskåpet.

Ett kliv till och vi är i köket som är bra utrustat med fläkt, kryddhyllor inbyggda i överskåpsstommen, brännare uppdragna mot fönsterväggen och yta för matberedning. Här finns belysning i kornischen över överskåpen och under desamma. Här finns tre olika stora lådor i köksbänken, alla med centrallås. Kylskåpet mittemot köket går att öppna från både höger och vänster sida samt har separat frys, även den med flexibla dörren. Kylen kan drivas av 12V, 230V eller gasol. Omdömet "litet men bra" är en bra beskrivning av köket.

Utsidan skvallrar om att detta är en Classic. Den saknar fönster på entrédörren och har kulhamrade sidoväggar.

Tvättrummet, mellan kök och bäddens fotända, har ett hörnmonterat handfat med skåp och hyllor samt smålådor intill underskåpet. Kranen är utdragbar men här finns ingen regelrätt duschmöjlighet. Vare sig duschdraperi eller vikväggar, men hela golvet är utformat som en kabinbotten så visst kan man vaska sig utan omedelbar risk för vattenskada. Här är välventilerat och det finns gott om förvaring för
hygienartiklar.

Mitt för badrummet finns vagnens huvudgarderob. Den har två dörrar, den bredare leder in till garderoben som har pannan i botten under en droppskål. Lösningen håller kläder både varma och torra, mycket uppskattat om vintern. Den något smalare dörren leder till det höga linneskåpet med flera hyllplan.

Litet men naggande gott har sällan varit så korrekt beskrivande som när det gäller denna vagns kök.

Längst bak i vagnen finns sovrummet med totalt fyra bäddar. Två i franska dubbelsängen, två i våningssängen. Bädden är avsmalnande vid fotändan för enklare passage till den andra garderoben i vagnen, ett högt och smalt skåp mellan sängarnas huvudändar. Våningssängarna har en fast monterad stege och i bägge finns såväl fönster som läslampa. Den övre bädden har fallskydd och i sovrumstaket sitter det förutom en plafondbelysning ett takfönster.

Överskåp löper runt dubbelbädden och i underkanten av skåpen finns ett öppet hyllplan. Runt bäddarna finns en textilklädd distansskiva för effektiv luftcirkulation, den hindrar sängkläder från att täppa till luftflödet och den gör att den som ligger i bädden slipper kontakt med den i extrema vintertemperaturer kalla ytterväggen. Hela sovrummet kan skärmas av mot resten av vagnen.

I sovrummet hittar vi vagnens andra garderob mellan huvudändarna. HÖGER: Tvättrummet med toalett och handfat. Gott om förvaring men ingen dusch.

Sittgruppen i akterpartiet rymmer sex och i hörnen finns tilltalande, svängda nackkuddar. Vi sitter bekvämt på alla platser. Även här finns en plafondlampa och ett takfönster i taket samt överskåp runt om. Här är skåpen något större och det öppna hyllplanet under finns inte men i hörnen finns det två öppna hyllor under högtalarna som är integrerade i skåpen.

Bordet är stort nog för middag åt fem eller sex och det går ganska lätt att flytta. Det är sänkbart och gruppen går att omvandla till bädd, totalt kan man sova sex personer i vagnen. Runt gruppen finns det tre fönster. 

Lastutrymme finns under bädden, åtkomligt både utifrån och inifrån, och under den främre soffan. Vagnen har generellt bra med förvaringsutrymmen. Storsäljande Classic 560 lämnar inte mycket i övrigt att önska men om så ändå är fallet kan man alltid titta lite närmare på de exklusivare modellserierna från Kabe.

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1567 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 633 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842