Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Publicerad

Elnagh, ett klassiskt varumärke som har funnits i 66 år. En intressant italienare som bjuder på många designmässiga pärlor, och det till ett mycket humant pris.

Vi har kikat närmare på den halvintegrerade serien T-Loft och den specifika modellen 530 som har planlösningen garage och höga långbäddar.

Serien består av ytterligare tre modeller där planlösningarna varierar mellan tvärställd dubbelsäng, queensbed och låga singelbäddar med fordonsbrett hygienutrymme längst bak. Likheten mellan de två sistnämnda modellerna, som alla mäter 741 centimeter, är att de från köket och framåt är identiska med varandra.

Sittgruppen har god sittkomfort och det stora panoramafönstret ger en ljus och luftig känsla.

Innan vi inspekterar interiören kikar vi på karossens uppbyggnad. Såväl bak-, sidoväggar som tak är träfria. Deras inre och yttre ytor är byggda med glasfiber, polystyren och komposit med härdplast i sandwichkonstruktionen. Vattentätt? Yes box! Golvet är även det träfritt, av glasfiber med ett material med hög isoleringsförmåga, något som de själva kallar iTech 4.0.

Bland utrustningen bör dubbla batteriladdare nämnas och när det gäller värme sitter den stora Trumapannan på plats och el-golvvärme finns också. Här finns ett spännande tillval som med all sannolikhet tilltalar många husbilsresenärer – kombinationen diesel/elvärme istället för gas/el, till en kostnad av 6 400 kronor.

När vi ändå är inne på kapitlet intressanta tillval finns även grå respektive svart hytt att spendera pengarna på. De är metalliclackade och kostar 6 710 kronor extra.

Litet och behändigt vinkelkök med gasolugn (motsatta sidan), soft close och utdragbart skafferi.

Vi slår oss ned i sittgruppen som håller god komfort (två tyger finns att välja mellan, vitt och mörkbrunt). Tack vare panoramafönstret infinner sig känslan av både behagligt ljus och luftig yta. Passagen mellan hytt och övrig bodel går lätt då soffbordet är hopfällbart. Bordet går även att skjuta i sidled så att femte sätet, vid entrén, får sin beskärda del. Bra.

Kikar upp på överskåpsluckorna som är av välvd karaktär. Det där med design är verkligen något som italienare kan. Vi kan också nämna eleganta ljuslister som applicerats vid såväl möbelmoduler i köket som i umgängesavdelningen.

Höga långbäddar är en populär planlösning för resenärer som har önskemål om stort garage.

Även i den separata duschkabinen hittar vi en innovativ skapelse. Visst, det är fejkat – men duschväggen ser ut att ha en 20 centimeter kaklad vägg. Här gäller takventil, medan toaletten har frostat fönster som ventilering. Tillsammans bildar de en rymlig avdelning när toadörren öppnas maximalt och blir till skiljevägg mellan fordonets främre och bakre del. Återgår till köket där vi noterar gasolugn, fläkt, kryddhylla, utdragbart skafferi, soft close och stänkskydd.

Linneförråd med utdragbar trådkorg. HÖGER: Dold lucka i köket som fungerar som skärbräda.

Sängalternativen i T-Loft 530 är två. Antingen de höga långbäddarna bak som är en populär planlösning bland de som önskar redigt garageutrymme (vi saknar dock lastöglor). Eller den ovanför sittgruppen placerade elektriska taksängen. Kanske inte gynnsamt placerad, då de i umgängesavdelningen måste flytta på sig om någon ämnar dejta kudden. På Elnaghs helintegrerade serie – Magnum – är taksängen framskjuten och placerad ovanför förarhytten.

Fuskkakel – elegant inramning i duschkabinen. HÖGER: Toa och dusch bildar ett stort hygienutrymme.

Hur ska vi summera Elnagh T-Loft 530? Med tanke på dels det estetiska och dels utrustningsnivån är det uppenbart att det här är en husbilsserie som kan komma att tilltala den stora, breda massan. För var kan vi på husbilsmarknaden finna mellanklassfordon till instegspris?

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1564 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 576 fristående campingplatser och 631 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842