Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Publicerad

Elnagh, ett klassiskt varumärke som har funnits i 66 år. En intressant italienare som bjuder på många designmässiga pärlor, och det till ett mycket humant pris.

Vi har kikat närmare på den halvintegrerade serien T-Loft och den specifika modellen 530 som har planlösningen garage och höga långbäddar.

Serien består av ytterligare tre modeller där planlösningarna varierar mellan tvärställd dubbelsäng, queensbed och låga singelbäddar med fordonsbrett hygienutrymme längst bak. Likheten mellan de två sistnämnda modellerna, som alla mäter 741 centimeter, är att de från köket och framåt är identiska med varandra.

Sittgruppen har god sittkomfort och det stora panoramafönstret ger en ljus och luftig känsla.

Innan vi inspekterar interiören kikar vi på karossens uppbyggnad. Såväl bak-, sidoväggar som tak är träfria. Deras inre och yttre ytor är byggda med glasfiber, polystyren och komposit med härdplast i sandwichkonstruktionen. Vattentätt? Yes box! Golvet är även det träfritt, av glasfiber med ett material med hög isoleringsförmåga, något som de själva kallar iTech 4.0.

Bland utrustningen bör dubbla batteriladdare nämnas och när det gäller värme sitter den stora Trumapannan på plats och el-golvvärme finns också. Här finns ett spännande tillval som med all sannolikhet tilltalar många husbilsresenärer – kombinationen diesel/elvärme istället för gas/el, till en kostnad av 6 400 kronor.

När vi ändå är inne på kapitlet intressanta tillval finns även grå respektive svart hytt att spendera pengarna på. De är metalliclackade och kostar 6 710 kronor extra.

Litet och behändigt vinkelkök med gasolugn (motsatta sidan), soft close och utdragbart skafferi.

Vi slår oss ned i sittgruppen som håller god komfort (två tyger finns att välja mellan, vitt och mörkbrunt). Tack vare panoramafönstret infinner sig känslan av både behagligt ljus och luftig yta. Passagen mellan hytt och övrig bodel går lätt då soffbordet är hopfällbart. Bordet går även att skjuta i sidled så att femte sätet, vid entrén, får sin beskärda del. Bra.

Kikar upp på överskåpsluckorna som är av välvd karaktär. Det där med design är verkligen något som italienare kan. Vi kan också nämna eleganta ljuslister som applicerats vid såväl möbelmoduler i köket som i umgängesavdelningen.

Höga långbäddar är en populär planlösning för resenärer som har önskemål om stort garage.

Även i den separata duschkabinen hittar vi en innovativ skapelse. Visst, det är fejkat – men duschväggen ser ut att ha en 20 centimeter kaklad vägg. Här gäller takventil, medan toaletten har frostat fönster som ventilering. Tillsammans bildar de en rymlig avdelning när toadörren öppnas maximalt och blir till skiljevägg mellan fordonets främre och bakre del. Återgår till köket där vi noterar gasolugn, fläkt, kryddhylla, utdragbart skafferi, soft close och stänkskydd.

Linneförråd med utdragbar trådkorg. HÖGER: Dold lucka i köket som fungerar som skärbräda.

Sängalternativen i T-Loft 530 är två. Antingen de höga långbäddarna bak som är en populär planlösning bland de som önskar redigt garageutrymme (vi saknar dock lastöglor). Eller den ovanför sittgruppen placerade elektriska taksängen. Kanske inte gynnsamt placerad, då de i umgängesavdelningen måste flytta på sig om någon ämnar dejta kudden. På Elnaghs helintegrerade serie – Magnum – är taksängen framskjuten och placerad ovanför förarhytten.

Fuskkakel – elegant inramning i duschkabinen. HÖGER: Toa och dusch bildar ett stort hygienutrymme.

Hur ska vi summera Elnagh T-Loft 530? Med tanke på dels det estetiska och dels utrustningsnivån är det uppenbart att det här är en husbilsserie som kan komma att tilltala den stora, breda massan. För var kan vi på husbilsmarknaden finna mellanklassfordon till instegspris?

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1672 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 609 fristående campingplatser och 733 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-07

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206