Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Elnagh T-Loft 530: Mellanklass till instegspris

Publicerad

Elnagh, ett klassiskt varumärke som har funnits i 66 år. En intressant italienare som bjuder på många designmässiga pärlor, och det till ett mycket humant pris.

Vi har kikat närmare på den halvintegrerade serien T-Loft och den specifika modellen 530 som har planlösningen garage och höga långbäddar.

Serien består av ytterligare tre modeller där planlösningarna varierar mellan tvärställd dubbelsäng, queensbed och låga singelbäddar med fordonsbrett hygienutrymme längst bak. Likheten mellan de två sistnämnda modellerna, som alla mäter 741 centimeter, är att de från köket och framåt är identiska med varandra.

Sittgruppen har god sittkomfort och det stora panoramafönstret ger en ljus och luftig känsla.

Innan vi inspekterar interiören kikar vi på karossens uppbyggnad. Såväl bak-, sidoväggar som tak är träfria. Deras inre och yttre ytor är byggda med glasfiber, polystyren och komposit med härdplast i sandwichkonstruktionen. Vattentätt? Yes box! Golvet är även det träfritt, av glasfiber med ett material med hög isoleringsförmåga, något som de själva kallar iTech 4.0.

Bland utrustningen bör dubbla batteriladdare nämnas och när det gäller värme sitter den stora Trumapannan på plats och el-golvvärme finns också. Här finns ett spännande tillval som med all sannolikhet tilltalar många husbilsresenärer – kombinationen diesel/elvärme istället för gas/el, till en kostnad av 6 400 kronor.

När vi ändå är inne på kapitlet intressanta tillval finns även grå respektive svart hytt att spendera pengarna på. De är metalliclackade och kostar 6 710 kronor extra.

Litet och behändigt vinkelkök med gasolugn (motsatta sidan), soft close och utdragbart skafferi.

Vi slår oss ned i sittgruppen som håller god komfort (två tyger finns att välja mellan, vitt och mörkbrunt). Tack vare panoramafönstret infinner sig känslan av både behagligt ljus och luftig yta. Passagen mellan hytt och övrig bodel går lätt då soffbordet är hopfällbart. Bordet går även att skjuta i sidled så att femte sätet, vid entrén, får sin beskärda del. Bra.

Kikar upp på överskåpsluckorna som är av välvd karaktär. Det där med design är verkligen något som italienare kan. Vi kan också nämna eleganta ljuslister som applicerats vid såväl möbelmoduler i köket som i umgängesavdelningen.

Höga långbäddar är en populär planlösning för resenärer som har önskemål om stort garage.

Även i den separata duschkabinen hittar vi en innovativ skapelse. Visst, det är fejkat – men duschväggen ser ut att ha en 20 centimeter kaklad vägg. Här gäller takventil, medan toaletten har frostat fönster som ventilering. Tillsammans bildar de en rymlig avdelning när toadörren öppnas maximalt och blir till skiljevägg mellan fordonets främre och bakre del. Återgår till köket där vi noterar gasolugn, fläkt, kryddhylla, utdragbart skafferi, soft close och stänkskydd.

Linneförråd med utdragbar trådkorg. HÖGER: Dold lucka i köket som fungerar som skärbräda.

Sängalternativen i T-Loft 530 är två. Antingen de höga långbäddarna bak som är en populär planlösning bland de som önskar redigt garageutrymme (vi saknar dock lastöglor). Eller den ovanför sittgruppen placerade elektriska taksängen. Kanske inte gynnsamt placerad, då de i umgängesavdelningen måste flytta på sig om någon ämnar dejta kudden. På Elnaghs helintegrerade serie – Magnum – är taksängen framskjuten och placerad ovanför förarhytten.

Fuskkakel – elegant inramning i duschkabinen. HÖGER: Toa och dusch bildar ett stort hygienutrymme.

Hur ska vi summera Elnagh T-Loft 530? Med tanke på dels det estetiska och dels utrustningsnivån är det uppenbart att det här är en husbilsserie som kan komma att tilltala den stora, breda massan. För var kan vi på husbilsmarknaden finna mellanklassfordon till instegspris?

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

 • Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-15 07:23

 • Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  I campingtidernas begynnelse var resan själva äventyret. Att vistas ute i skog och mark var behövligt både för kropp och själ. Då var campingfordonen små och behändiga – precis som vårt testobjekt Sunlight Cliff 540.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-11 07:54

 • Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-26 07:39

 • Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  De länge ratade alkovhusbilarna verkar gå en ljus framtid till mötes. Den nya, unga generationen husbilscampare tar dem till sig och här tittar vi närmare på en modell som tilltalar både barnen och deras föräldrar – Laika Kosmo F510.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-24 08:48

 • T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  De är betydligt mindre än konkurrenterna och har en droppformad design som inte liknar något annat inom husvagnsindustrin. Men kultvagnen T@B:s lockar ändå en mängd husvagnsentusiaster till sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-18 08:30

 • Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-17 08:25

 • Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Ett smalt och smidigt campingfordon som närmast kan beskrivas som en fusion av husbil och plåtis. Vid provkörningen visar det sig även att Sunlight V66 bjuder på en del positiva överraskningar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-12 08:28

 • Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Årets snackis i husvagnsbranschen är utan tvekan frontkök. Dessvärre är det ont om den kökslösningen i mellanstora husvagnar, med något enstaka exemplar som undantag. Av den anledningen är Südwind 500 PF – med frontkök – varmt välkomnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-11 07:43

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1564 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 564 fristående campingplatser och 626 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 374 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842