Rapido 8096 DF: Fransk finess

Sittgrupp med face-to-face-soffor har blivit allt populärare och finns i många modeller hos Rapido.

Rapido 8096 DF: Fransk finess

Publicerad

Premiummärket Rapido fortsätter att visa sig på styva linan med fina, franska finesser. Kort sagt handlar det om husbilar för de som kräver det lilla extra.

Franska Rapido har 70 års erfarenhet av husbilsbyggande på nacken. Ett varumärke som har gjort sig känt för välrenommerade premiumhusbilar. Lyx och flärd är lite av deras signum. Vi har tittat på den helintegrerade 8096 dF. En av flera Rapidomodeller där värmepannan Truma 6E är standard, men där Aldes vattenburna värmestystem finns som tillval.

På vårt objekt är den inte bara tillval – där sitter det svensktillverkade värmesystemet redan på plats. En vattenburen hyttmatta noteras också, skönt kan tänkas när frostnätterna nu gör sig gällande. 150 hästkrafter under huven, automatväxel och rattpaddlar räknar vi också in på plussidan.

Med hopfällbart bord blir passage från hytt till bodel en enkel sak.

Interiört gäller golv utan nivåskillnader. Golvmattan gör att det känns tyst, mjukt och skönt. Inredningskulörerna går i vitt blandat med mörkt träslag och vissa inslag av högblanka lådor.

Köket är för övrigt nyritat med belysning under diskbänk, större arbetsyta på köksbänken och ny kryddhylla med belysning. Vi skriver även dit bra-att-ha-detaljer som usb-uttag, fläkt, stort stänkskydd och något så ovanligt som hushållspappershållare.

Nyritat kök med belysning under diskbänk och kryddhylla med belysning. Det finns även usb-uttag, köksfläkt och hållare för hushållspapper.

Sätter oss i en av två soffor. Det är den alltmer populära sittgruppslösningen face-to-face, två soffor mitt emot varandra, som gäller. En sittgrupps-variant som har blivit allt vanligare inom Rapidos fordonspark.

Ljuset vid sittgruppen är delikat, det kommer från ett stort takfönster samt belysningspunkter i taksängens undre möbelkonsol. Komforten i sittgruppen är mycket god. Bordet kan dessutom fällas ihop, så att passage mellan hytt och bodel blir lätt.

160 centimeter bred dubbelsäng. Kingsize!

Taksängen tål max 200 kilo. Dubbelsängen i akterpartiet är ingen queensbed, utan en kingsize. 160 centimeters bredd torde vara top-of-the-line när det gäller husbilar. Finns det någon bredare? Sängen är dessutom justerbar med 30 centimeter uppåt/nedåt, vilket ger gott om utrymme i garaget under färd om sängen är uppvevad i maxläge. På var sida, vid huvudänden, finns garderober. Från sängen, via en shunt, kan värmen regleras separat för sovavdelningen.

Nyheter finns även i hygienutrymmet. Bänkytan är ny och detsamma gäller för det iögonfallande, rektangulära designhandfatet och det högblanka underskåpet. Toa- och duschutrymmena är separerade från varandra, båda har taklucka för optimal ventilation.

Ny bänk och rektangulärt designhandfat.

När det gäller att skilja dessa avdelningar från övrig bodel finns tre alternativ. Antingen skärmar man av från hygienavdelningen och framåt eller från sovrummet och framåt. Stänger vi till både dörr och skiljevägg, blir hygienutrymmet en helt egen avdelning.

Utöver ett välplanerat boende finns det ytterligare ett par detaljer som vi fastnar för. Entrén har exempelvis papperskorg, fack för nycklar och fönster integrerade i dörren. Myggnät, skoskåp och minst sagt eleganta krokar finns också lättillgängligt. Brandsläckaren bakom förarhyttstolen tycker vi också om. Detsamma gäller för dubbelgolvet som är åtkomligt både från in- och utsidan. Rapidos 8096 dF är ombonad och vacker, finessrik och i allra högsta grad användarvänlig.

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1567 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 633 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842