Autostar Prestige 1730 LC Elite: Femstjärnig nykomling

Face-to-face gäller i den högkvalitativa sittgruppen. Bordet går att halvera för optimal passage.

Autostar Prestige 1730 LC Elite: Femstjärnig nykomling

Publicerad

Autostar är ingen nykomling i ordets rätta bemärkelse, de har funnits på fordonsmarknaden sedan 1973. Men i Sverige såg varumärket dagens ljus då de visades i samband med Elmiamässan tidigare i år.

Det finns som bekant en uppsjö av husbilar på den svenska marknaden. Finns det verkligen plats för ytterligare en? Svaret är utan tvekan ja, när det handlar om Autostar, en fransos med mångårig rutin och erfarenhet av husbilsbyggande.

Även om den stora koncernen Trigano blev huvudsaklig aktieägare 2001 utför Autostar mycket själva, via eget snickeri och egen avdelning där klädslar sys. De använder avancerad teknologi, innovativa lösningar och lär vara ett företag som präglas av familjekänsla.

Elegant kök med högblanka lådor/skåpluckor och en extravagant vattenblandare.

För kunderna har man gjort det enkelt att förstå i vilken kategori de olika serierna finns. Serien Privilege har tre stjärnor i sin dekor, syskonet Passion har fyra stjärnor medan flaggskeppet Prestige har fem stjärnor. Det är den sistnämnda serien som vi kollar in, närmare bestämt modellen i730LC Elite.

Det är inte bara den vackra interiören som slår oss – intressant är också att utformningen av frontpartiet har tagits fram av specialister inom aerodynamik i motorsporternas finrum, F1 och 24-timmars i Le Mans. För att minska oljud vid hytt och bodelstrappa har de stärkt isoleringen och vidtagit åtgärder som enligt deras egna tester visar sänkning på fem till åtta decibel, jämfört med halvintegrerade modeller.

Kingsizebädd som mäter 198x150 centimeter.

Vidare erbjuder Autostar mycket god ventilation, behaglig värmefördelning (här är det Alde som gäller), värmesystem i förarhytten, förstärkt golv i garaget med infällda fästskenor, ingen tröskel till gasolkofferten, Vision Plus (ökad synlighet från vindrutan), utvändigt gasoluttag och utvändig dusch, Isofix-system, 24 centimeters dubbelgolv med tvärgående förvaring och parkeringssensorer runt om fordonet som hjälper föraren att få bilen på plats utan incidenter.

Det interiöra består av högblanka luckor/lådor – antingen i vitt eller halvmörkt träslag. Överskåpen är välvda. I sovrummet finns en kingsizesäng (150 centimeter bred) och en dold tvättkorg.

Bra toalettavdelning med utanpåliggande handfat.

I sittgruppen, som har face-to-face-soffor går bordet att halvera på mitten, för bästa möjliga passage mellan hytt och bodel. I hygienutrymmet noteras utanpåliggande tvättskål. I köket hittar vi köksfläkt och en blandare som för tankarna till restaurangers köksavdelning. Att det är ett premiumfordon märks bland annat på gångjärnen för skåpen. Ingen gnekande eller glappande. 

Den här bilen är mycket intressant och finessrik både på in- och utsidan. Kommer då Autostar att göra succé på den svenska marknaden? Det får framtiden utvisa. Mottagandet i samband med Elmiamässan var enligt generalagenten i varje fall över förväntan.

Utdragbara lådor med böjda fack i köket. Rymlig duschkabin med trätrall och blått ljus.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842