LMC Style 582 K: Familjefavorit till bra pris

LMC Style 582 K: Familjefavorit till bra pris

Publicerad

Välrenommerade LMC har blivit lite av barnfamiljernas favorit. Inte mindre än tolv av LMC:s husvagnar är av så kallad barnkammarmodell. Vi har kikat närmare på instegsmodellen Style 582 K.

Style är en av fyra serier hos LMC – den allra prisvänligaste av dem. Samtliga Styles nio husvagnar kostar nämligen mindre än 300 000 kronor, och med tanke på utrustningsnivån blir det mycket husvagn för pengarna.

När Stylehusvagnarna levereras på den svenska marknaden får man på köpet ett så kallat Sverigepaket och ett 12 V försörjningspaket, vilket omfattar: Elektrisk golvvärme, Truma Therme, Truma Extra Ultraheat 230 V, dubbla golv i sitt- och sänglådor (för bästa möjliga luftcirkulation), myggnät till entrédörr, förtältsbelysning, bodelsdörr med fönster, 12 V ventilations- och varvtalsautomatik, batteribox (utan batteri), kontrollpanel och laddare.

Till Styles husvagnar kan man också beställa ett Alde vinterpaket, men då behöver övriga ovan nämnda tillval inom 12 V-försörjningspaket beställas separat. Tänk på att fordonet då får en annan tjänstevikt.

Under franska sängen finns det utrymme för skrymmande packning.

LMC står för marknadens mest givmilda täthetsgaranti (tolv år). Serien Style är inget undantag. Deras byggnadsteknologi heter LLT (Long Life Technology) och innebär att varken väder eller underlag spelar någon roll – LMC står pall för rubbet.

Såväl taket som fordonets underrede är GFK-förstärkta. Stabilitet och vridstyvhet har förbättrats via kraftiga PU-reglar och isoleringskärnan är av XPS-skum. Kort sagt – fukten har inte en chans.

Style 582 K är en genomtänkt familjefavorit där möbelmodulerna har ett ljust träslag, medan golvet är en eller två nyanser mörkare. Vid entrén finns nyckelfack och papperskorg integrerade i dörren. Det är nära till klädkrokar och brandvarnaren sitter på plats i taket.

Barnens våningssäng är placerad i anslutning till entrédörren. Nedre sängen går att fälla upp – bra packutrymme under färd.

Barnen har våningssängen (max 80 kilo i den övre) i direkt anslutning till entrén. De båda sängplatserna har öppningsbara fönster och charmig smilelampa. Den undre sängplatsen kan fällas upp för gott lekutrymme när vagnen står still, och skrymmande packutrymme när vagnen är på rull. Dubbla linneskåp och stor, rymlig 58 centimeter bred garderob omgärdar barnens avdelning.

Tittar vi till föräldrarnas motsvarighet i husvagnens akterparti så har de en bred fransk säng med spotlights på skena, 230-uttag och en handfull rymliga överskåp. Under sängen är det i det närmaste soprent, så även här finns det plats för skrymmande persedlar. Packningen kan familjemedlemmarna nå från både in- och utsidan – via uppfällbar säng respektive yttre lastlucka.

Hygienavdelning med separat rum för toalett och handfat i bodel.

Till höger om den franska sängen, i husvagnens färdriktning, finns handfat i själva bodelen, medan toaletten har eget utrymme med handdukstork samt både takfönster och frostat fönster som ventilationsalternativ. Belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd.

I mittpartipartiet finns husvagnens kärna – sittgrupp och kök. Även i den centralt placerade sittgruppen löper, precis som i sovrummet, belysningen på skena. Bordet har teleskopben. Köket är användarvänligt med soft close, breda förvaringslådor, arbetsyta till vänster om brännarna och ett smalt, platsbesparande kylskåp.

Hela vagnen andas glädje och användarvänlighet. Något som troligtvis kommer att uppskattas i allra högsta grad bland äventyrslystna barnfamiljer som på semestern vill kunna ta med sig sina favoritgrejer hemifrån. Plats finns ju, och de har drygt 400 kilo att utnyttja.

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1567 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 633 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842