Hobby Excellent 540 FU: Anpassad för paret

Hobby Excellent 540 FU: Anpassad för paret

Publicerad

Till 2019-modellerna lanserar Hobby tre nya planlösningar. Vi har tittat närmare på en av dem – Excellent 540 FU. En husvagn som lämpar sig bäst för paret.

Förnyad design både ut- och invändigt. Att Hobby ligger långt framme när det gäller form och design är knappast någon nyhet. Om den tyska husbils- och husvagnstillverkaren leder designutvecklingen i branschens mellanklassegment låter vi vara osagt, långt fram ligger de hur som helst.

Excellent 540 FU är en av 13 modeller i sin serie och det är en husvagn som passar paret bäst. I huvudsak handlar det om två orsaker – det finns bara en "riktig" säng och boytan är inte den största. Samtidigt är det en modell vars utrustningsnivå inte lämnar särskilt många frågetecken och när det gäller storlek och vikt, så passar den de allra flesta potenta dragbilar. Suv är alltså inget krav, inte B96-körkort heller.

Inte direkt någon stor husvagn, men sittgruppen imponerar med god rymlighet och hög komfort.

Vi börjar med att kika på det utvändiga. I gasolkofferten finns vid sidan av de båda flaskorna även stödbensvev, stoppklossar och rullbar gråvattentank. Här är golvet väderbeständigt och enkelt att hålla rent. Rangeringshandtagen är kromade, ergonomiskt utformade och sist men inte minst – stabila. De tonade, dubbla ytterrutorna är tillverkade av gjutet glas och markislisterna är utformade med avrinningsfunktion.

Hallmodulen inkluderar instegsgarderob, tv-bänk, vitrinskåp, superslimmat kylskåp och utdragbar förvaring.

Kliver in och upptäcker att modellen är utrustad med instegsgarderob, hoppsan! Vid entrén skriver vi även dit papperskorg integrerad i dörren, samt några dolda fack för exempelvis nyckelförvaring. Hallmodulen fortsätter med vitrinskåp, tv-hylla och underskåp innan den övergår till ett superslimmat och utrymmesbesparande kylskåp/frys av märke Dometic. Bredvid kylskåpet finns ett högt, smalt utdragbart skåp med trådkorgar.

Mitt emot har vi ett kök som bör göra den matlagningsintresserade mer än glad. Köket har ljus och öppen yta och här finns gasolugn, köksfläkt, ännu ett utdragbart skåp med trådkorg, kryddhylla, 230- och usb-uttag, stänkskydd samt breda, rymliga förvaringslådor.

Ett härligt kök med gott om utrymme. Fläkt, ugn och rymliga skåp/lådor är på plats.

Den invändiga färgsättningen är en kombination av mörkt träslag och högblanka, vita skåpluckor/kökslådor, mycket elegant.

Vi slår oss ned i sittgruppen som är både stor och bekväm. Passar på att ladda mobilen i en av två 230-uttag. Här finns såväl stämningsfull mysbelysning som taklampa och spotlights i husvagnens bakre hörn. För bästa möjliga luftcirkulation gäller väl tilltagen springa mellan distansskivorna vid ryggdynornas bakstycken och väggen. Springor noteras även vid möbelmodulernas nederkant och i väggskåpen finns springor i dess bakkant, vilket bidrar till att risk för kondens och fukt minimeras.

Enkelt att komma åt packningen då den franska sängen är utrustad med Lift-O-Mat-system. En gasdämpare håller nämligen madrassen i uppfällt läge.

Toalett- och duschutrymmet är granne med den franska sängen i husvagnens frontparti. Inte helt oväntat är det bäst utrymme för skrymmande packning under sängen som har ett så kallat Lift-O-Mat-
system med gasdämpare som håller sängen i uppställt läge. Lastlucka finns, så alla persedlar behöver således inte bara nås från insidan. Rymlig garderob finns också att tillgå.

Trevlig, trivsam och användarvänlig är tre ord vi sammanfattar Excellent 540 FU med. Det bör även poängteras att samma planlösning finns inom serien Prestige. Då stiger emellertid prislappen med
ytterligare 16 000 riksdaler.

Utdragbart skafferi gör det enkelt att komma åt. Bild till höger: Elegans kan Hobby. Här kryddhylla i köket.

Stor, utdragbar trådkorg håller grejerna på plats. Toa och dusch finns längst bak i Excellent 540 FU.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842