Knaus Sport Silver SEL 540 FDK: Silver är guld värd

Den bäddbara sittgruppen är centralt placerad och passar bäst med en vuxen och ett barn per soffa.

Knaus Sport Silver SEL 540 FDK: Silver är guld värd

Publicerad

En mellanstor familjevagn och en modest prislapp. En av årets stora husvagnsnyheter från Knaus är modellen Sport Silver Selection 540 FDK.

Knaus Sport Silver Selection har nu kattliknande bakbelysning med "vandrande" blinkers.

Går först ett varv runt vagnen innan vi kliver in. Serien Sport har fått ett ordentligt uppsving till modellåret 2019 och påminner nu en hel del om syskonet Südwind.

Totalt finns Sport i 15 planlösningar, och vi har kikat på en av tre som är nya för året - Sport Silver Selection 540 FDK. Först lite ris och det gäller stödbensskruvarna som kunde ha varit mer lättåtkomliga, såväl fram som bak. Nu blir det till att gå ned på knä och smutsa ned jeansen.

I övrigt blir det mest ros för Sport Silver Selection 540 FDK – och det gäller såväl ute som inne. Här finns glasfiberförstärkt tak, exklusiv och stämningfull innerbelysning mellan tak och överskåp, reservhjulshållare i gasolkofferten, ventilerade skåp och förvaringslådor för att nämna några saker.

De mörkgrå aluminiumfälgarna är minst sagt fräcka och detsamma gäller för bakgavelns nya belysning som närmast kan beskrivas som kattliknande ögon vars blinkersbelysning "vandrar", precis som hos premiumpersonbilen Audi. Här handlar det om tredimensionell lampgeometri. I en annars tämligen konservativ husvagnsbransch är det intressant att Knaus tar sikte på den betydligt mer framfusiga och innovativa personbilsindustrin. Mer sånt, tack!

Franska sängen har femzonsmadrass och under den finns det gott om utrymme för skrymmande packning.

Entrén är ett kapitel för sig. Delbar så kallad stalldörr, med integrerat fönster och papperskorg noteras. Givetvis finns här även myggnätsdörr och krokar för ytterkläder.

Barnens våningssängar angränsar till entrén och vid deras fullängdsbäddar (210 centimeter långa) finns både öppningsbart fönster och läslampa. Stege och fallskydd för den övre sängen finns också. Alldeles intill våningssängarna finns ett stort, brett och rymligt linneskåp. Ett jalusi skiljer barnavdelningen från övrig bodel, något som även gäller de vuxnas franska säng och bodel i husvagnens frontparti.

I gammal klassisk Knausanda är tvättstället och toaletten separerade från varandra.

Den bäddbara u-sittgruppen är centralt placerad i husvagnen. Här finns spotlights som löper på skena samt tv-arm ovanför ena soffan. Med 95 centimeter breda soffdynor är det ganska uppenbart att en vuxen och ett barn passar bäst i vardera soffdel. I annat fall blir det en smula trångt.

Soffdynorna är enkla att fälla upp, de sitter fast i ryggdynorna. Enkelt och ytterst användarvänligt, precis så som en barnfamilj vill ha det. Gott om plats finns det under sofforna då det är snudd på soprent under dem.

Köksavdelningen är användarvänlig och har gott om plats.

Våningssängen är vid entrédörren. OBS! Sängarna är 210 cm långa.

Detsamma gäller under den franska sängen (har femzonsmadrass) där bara den främre delen inte kan användas till packning på grund av vattentanken. När vi är inne på området förvaring bör det nämnas att en stor, bred garderob är belägen mellan handfat och kylskåp.

Mitt emot soffan har vi köket. Brännare på rad gillas då arbetsytan blir något bättre. Stort skafferi finns liksom hög, smal kyl/frys, brandvarnare, dubbla 230-uttag och stort takfönster för optimalt ljus. Ingenting som sticker ut, samtidigt som det är gott om plats och användarvänligt i största allmänhet.

I sedvanlig Knausanda är handfatet placerat i bodelen, utanför själva toaletten som har duschmöjlighet. Här finns även bra med förvaringsutrymme och 230-uttag. 

Att Knaus tror på modellen, och att återförsäljarna gör det, är inte så underligt. Sport Silver Selection 540 FDK är en husvagn som bör tilltala barnfamiljer som inte önskar husvagnar stora som villavagnar.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1663 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 608 fristående campingplatser och 734 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206