Niesmann Arto 88B: Bil med barhäng

Allt behöver inte vara vitt som på denna modell. Arto kan även beställas med detaljer i en handfull kulörer.

Niesmann Arto 88B: Bil med barhäng

Publicerad

Ny planlösning för 2019 – influerad av sina större syskon i Niesmanns linersegment finns nu serien Arto med barsittgrupp. Modellen heter 88 B.

Arto är lite mindre och smidigare än övriga så kallade liner-modeller, men förmedlar samma känsla av lyx. Det här varumärket står för elegant design parad med praktiska lösningar, vilket har varit stilbildande.

Modellen vi tittar på här, Arto 88 B, är i komplement till snygg design också mycket tystgående. Utan förardörr och med god isolering blir kupéljudet mycket lågt, vilket är en klar fördel vid lite längre resor – bra!

Sängar med Froli Stars fjädrande madrassystem.

Vilka väljer då Niesmann framför andra varumärken? Enligt importören Forsbergs Fritidscenter är det i huvudsak två kategorier köpare. Först och främst de som har haft husbil ett antal år och är vana vid campinglivet och som nu vill ha premium. Men nästan lika många visar sig vara campingnykomlingar som tycker om designen.

Dessutom är Niesmann inte lika konservativa som många andra husbilstillverkare. Allting måste inte vara vitt, köparen kan välja själv. Vill man ha bilen lackerad i matt champagne, så går det bra. Vill man ha färgade karossdetaljer, så går det också bra.

Barhäng vid sittgruppen som har tre fåtöljer, skön soffa och väggmonterat bord.

Något som bör framhävas är att Niesmanns prototyper utsätts för en mäng krocktester. Bland annat så kallade skakprov som motsvarar cirka 10 000 mil på väg. Allt för att upptäcka eventuella svagheter innan serietillverkningen väl kickar igång. "Made in Polch" är för Niesmann samma typ av kvalitetsstämpel som "Made in Sweden" är för Volvo.

Nu är 1 500 000 kronor, eller snudd på 2 000 000 kronor, som denna kraftigt extrautrustade Arto 88B kostar, stora pengar. Kanske kan funktionell lyx ändå vara en klok investering? Listan över utrusning är lång, tro oss.

Köket är utrustat med centrallås (kökslådorna) och kylskåp som går att öppna från både vänster/höger sida.

Niesmann gör sällan extrema förändringar från år till år. Något som gör att en två eller tre år gammal Arto fortfarande känns modern och bibehåller ett högt andrahandsvärde.

Till i år har emellertid serien fått en helt ny träinredning som har en ljusare ton än föregångaren. De tidigare blanka skåpluckorna är nu matta. Förklaringen vi får är att det ljusare träslaget passar designmässigt bättre tillsammans med matta luckor än blanka. Dekorbelysningen är för övrigt också ny för året.

Sedan har vi det där med 88B, där bokstaven ger förklaringen att just denna modell är utrustad med barsittgrupp. En eftertraktad sittgruppslösning som av utrymmesskäl bara finns i de största och längsta linerfordonen – och nu även i Arto 88. Komforten i fåtöljerna och soffan är mycket god.

Högt, smalt utdragbart skåp med trådkorgar.
HÖGER: Lika lyxig och rymlig duschkabin som hemma.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1622 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 582 fristående campingplatser och 687 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 353 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842