Hymer B-CL 698: En tvåa på hjul

Bordet kan enkelt flyttas och komforten är bra på alla platser i sittgruppen med ordentligt svankstöd.

Hymer B-CL 698: En tvåa på hjul

Publicerad

Märket är sedan länge känt för att vara gnisselfritt och tyst att köra, ha gott andrahandsvärde och oftast vara utrustat för att användas året runt. Vår bil Hymer B-CL 698 är inget undantag. Den har god isolering, effektiv ventilation och vattenburen värme. Dessutom är den både lyxig och funktionell.

DEN HAR EN DROTTNINGSÄNG baktill med vagnsbrett tvättrum mellan det vinklade köket och sovrummet, den har sittgrupp för fem och den har en nedfällbar dubbelsäng ovanför stolarna längst fram i den helintegrerade karossen.

Sovrummet, längst bak i bilen, är utformat så att man har en garderob på vardera sidan om bäddens uppvikbara huvudända, läslampor i överskåpens underkant och både sido- och takfönster för ventilation och ljusinsläpp. Den höga bädden har under fotändan skåp och förvaring i utrymmet under bädden som också är tillgängligt utifrån via en garagedörr på vardera sidan av karossen.

150 centimeter bred dubbelsäng med uppvikbar huvudända. Bra för de som gillar att halvsitta/ligga och läsa.

TOALETT OCH DUSCH finns på varje sida om mittgången som integreras i utrymmet när och om toadörren öppnas helt. Då skärmar den av utrymmet mot bilens främre räjonger och ett vagnsbrett hygienutrymme har skapats.

På toalettsidan finns spegel i vinkel med belysning ovanför, medicinskåp intill spegeln och ett större förvaringsskåp under handfatet. Duschkabinen har trätrall på golvet, och skjut- och vikdörrar för att effektivt hålla vattnen på plats. Takluckor och en extra takventil håller imma och fukt på hanterliga nivåer.

Den nedfällbara taksängen kan vara nedfälld samtidigt som det går att vistas i sittgruppen.

KÖKET MELLAN SITTGRUPP och toalett är byggt i vinkel och har tre brännare uppdragna mot fönstret för att skapa utrymme för matberedning. Vaskens täcklock kan användas som skärbräda och när det inte används kan det fästas mot väggen.

I köksbänken finns fyra olika lådor varav en med bestickinredning. Kryddhylla och 230-uttag finns liksom bra belysning och öppningsbart fönster. Bakom ryggen på den som jobbar i köket finns bilens kyl och frys och överst en ugn med grill.

Då de tre brännarna är på rad och har placerats upp mot väggen frigörs arbetsyta på köksbänken.

En extra sittplats mellan passagerarsätet och entrédörren.

SITTGRUPPEN RYMMER fem personer och här kan man sitta även i vinkeldelen bakom förarstolen. Bordet går lätt att flytta för enklare tillgång till sittplatserna och man sitter mycket bra på alla platser med ordentligt svankstöd även i den framåtvända soffan.

Förarmiljön är identisk med andra Fiat Ducato men med extra yta. Det är långt till framrutan liksom till sidorutorna och själva sittpositionen är rejält tillbakadragen jämfört med originalförarhytt. Man vänjer sig snabbt och bilen är varken bredare eller längre än halvintegrerade modeller i samma serie, det bara känns så. Bilen på bilderna har framhjulsdrift, automatisk koppling och 150 hästars motor. Den går tyst på vägen och sikten är bra genom de stora rutorna och i de hängande busspeglarna.

Användarvänlig toalettdel. Den separata duschkabinen har trätrall.

STOLARNA HAR GODA inställningsmöjligheter, ratten är ställbar och det integrerade trepunktsbältet sitter korrekt, en inte oviktig detalj jämfört med integrerade bilar där bältesinfästningen sitter i väggen.

En servicelucka för vatten och el, centralt placerad för snabb och effektiv hantering och överblick är ytterligare en detalj som förstärker intrycket av omsorg om detaljerna.

Till tystnaden under körning bidrar förstås golvmattan som sträcker sig från sovrummet ända in i förarhytten. En av många detaljer som kännetecknar Hymers modeller. Fina detaljer som sammantaget ger en känsla av omsorg och kunnande och detta gäller hela bilen i smått och stort. Det är helt enkelt en bra husbil!

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1567 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 633 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842