Carado A361: Trivsamt för hela familjen

Dinetten i Carado A361 centrala parti är tämligen enkel och anspråkslös.

Carado A361: Trivsamt för hela familjen

Publicerad

Efter några tröga säsonger på husbilsmarknaden har alkovmodellerna vaknat till liv igen. En ny målgrupp med unga barnfamiljer i spetsen har tagit dem till sig med öppna armar.

FÖRST HYRA, SEDAN KÖPA. Och när barnfamiljer provar på husbilscampandet sker ofta jungfruturen i just en alkovmodell. Därför är steget från att hyra till att köpa alkovhusbil det kanske mest naturliga. Hela familjen får plats. Såväl mamma som pappa och barnen får en riktig säng att sova i – och mycket mer därtill.

Carado är en husbilstillverkare som har gjort sig känd som ett instegsmärke med prispressad fordonspark. Något som bör passa bra för en målgrupp som varken vill eller kan lägga en hel förmögenhet på en husbil. Carados husbilar byggs på en modern produktionsanläggning i regionen Sachsen och varumärket ingår i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group, vilket innebär tillgänglig service runt om i Europa.

Ett redigt kök med nästan överdimensionerade skåp och lådor. Plus för stor kyl/frys.

Visst, designmässigt är Carado kanske inte uppdaterad med det allra senaste. De erbjuder något enklare möbelinteriör, träslaget är ljust och luckor/skåp är vita. Överskåpen är en kombination av de båda. Golvet är en nyans mörkare än möbelmodulerna. Nej, det viktigaste är inte en flashig look utan det funktionella, och där håller vårt testobjekt A361 verkligen måttet.

361:AN ÄR EN AV TRE alkover som Carado förfogar över, samt en av två med barnkammarlösning. Storleksmässigt den minsta av dem, utan att för den skull kännas liten. Bakom ratten är det inte så mycket att orda om. Det där med att alkoven är vindkänsligare än hel- och halvintegrerade husbilar på grund av bullen på taket är knappt kännbart längre. I övrigt handlar det om Fiats grundutrustning och egenskaper som vana Ducatoresenärer känner till mycket väl.

Bra med utrymme i hygiendelen trots att A361:an är en relativt kort alkovmodell.

Alkoven kommer att gillas av de allra yngsta, men barnen...

DET FINNS EN HEL DEL positiva lösningar som bör lyftas fram. Framförallt med tanke på den modesta prislappen. Plant golv är en detalj som uppskattas av de allra flesta. Mjuk stoppning i de meterbreda sofforna kommer troligtvis barnen att tycka om. Uppfällbar alkovbädd (för enkel passage till och från hytten, så vi inte slår i huvudet) är praktiskt.

Fyra takfönster är god grund för funktionell ventilation. Köksdetaljen soft close finns inte enbart hos besticklådan utan även på samtliga överskåp. Överskåpen har för övrigt, tillsammans med alla lådor, luftspalt för att hålla luftcirkulationen på topp. Rymlig garderob med belysning är bra för barnfamiljer.

På utsidan finns dubbla lastluckor (65x120 och 60x100 centimeter). Usb-uttag vid sittgruppen och energisparande led-belysning tillsammans med riktiga sängar för fyra personer och stor kyl/frys, är funktionella komponenter.

...får i stället sängarna som finns i akterpartiet.

HYGIENUTRYMMET blir en trevlig bekantskap. Duschkabin ingår i utrymmet och den är utrustad med trätrall. Tre handdukshängare finns och belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd (70 centimeter).

Köket har god arbetsyta och tre brännare med gjutjärnsgaller. Ett av köksskåpen har integrerad sophink och ovanför frysen finns tv-skåp. När det gäller sovplatserna har de fasta sängarna ribbotten av trä och alkoven har 72 centi- meters höjd. Våningssängarna har olika längd/bredd, men är båda väl tilltagna. Takventil noteras i barnavdelningen.

Vårt samlade intryck är att Carado A361 är trivsam för familjen, och det till en ytterst rimlig peng.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842