Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter

För att vara en liten resevagn är sittgruppen förhållandevis rymlig. Dessutom är komforten mycket god.

Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter

Publicerad

Human prisbild kan låta lite trist. Men Hobbyserien De Luxe Edition sticker trots en rimlig prislapp faktiskt ut med sportig design och modern inredning, med inslag av ljusa möbler och diskreta röda accenter.

Hobby 460 UFE är en liten och praktisk resevagn.

HOBBY HAR I ÖVER 50 år arbetat med att hitta lösningar som gör det mobila livet bättre, enklare och mer avslappnande. Nyckeln till deras framgång är att de länge har legat i framkant av banbrytande uppfinningar, innovativ teknik och tilltalande design.

Av Hobbys totalt 59 olika modeller valde vi att kika närmare på De Luxe Edition 460 UFe. En liten och behändig modell, som passar utmärkt för det resande paret.

Vi inledde med ett varv runt husvagnen. Vi noterar bekvämt låssystem med endast en nyckel. Vidare har stödhjulet inbyggd viktindikator. Åtkomsten till stödbensskruvarna är god, framförallt bak. Gasolkofferten är rymlig och här finns även den rullbara gråvatten-tanken.

Snyggt och stilrent med köksbänksbreda lådor, något som är signifikativt för Hobby.

Fransk säng i vagnens akterparti.

Rangeringshandtagen är stabila och detsamma gäller för handtaget vid entrédörren (som är fyra centimeter bredare än tidigare). Entrédörren är dessutom utrustad med fönster, myggnät, papperskorg och praktiska fack.

Vid entrén sitter ljusstyrningssystemet med CI-BUS-teknik. Utöver att den styr nästan alla belysningsenheter visar den även färskvattennivån samt kan reglera såväl golvvärme som varmvatten-beredaren.

SOM VI NÄMNDE tidigare är det ljust träslag som gäller. Golvet är en nyans mörkare medan klädsel, skåpluckor och kökslådor är mörkgrå. Den u-formade sittgruppen alldeles till vänster om entrén är rymlig och komforten är god. Soffbordet är höj- och sänkbart och gjort av metall.

Gott om utrymme i hygienutrymmet, men dusch saknas.

Överskåpen, som bland annat finns runt hela sittgruppen, har ventilationsspringor i bakkanten, något som bidrar till god luftcirkulation och att fukt/kondens förhindras. Nu är det inte bara överskåpen som har luftspalter för optimal luftgenomströmning. Även sittgruppen har bred luftspalt mellan dynor och vägg. Samma upplägg finns vid den franska sängen.

På tal om ventilation kan vi också nämna två takfönster och sex öppningsbara fönster. Det bör för övrigt poängteras att överskåpen också har soft-close, alltså inte bara kökslådorna. Bra!

I KÖKSAVDELNINGEN finns ett platsbesparande kylskåp som bara är 38 centimeter brett. Det handlar om ett så kallat Super Slim Tower på hela 150 liter. Mycket praktiskt i en så pass liten husvagn som denna. Breda är i gengäld kökslådorna som har push-lock och förstärkt låsmekanism/låsbleck. En annan god detalj är 230-uttagen som är inbyggda i ramen som omsluter köksfönstret.

Rymlig är garderoben som mäter 127x72x53 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Vid husvagnens frontparti finns hygienavdelningen, där toalett och tvättfat är placerade var för sig. Den sistnämnda i själva bodelen med goda förvaringsmöjligheter. Inne på toa saknas dusch, men som bekant finns duschmöjlighet på campingplatserna, så det är ingen ko på isen.

Granne med hygienavdelningen har vi den franska sängen. I dess huvudände finns frontfönster med praktiska förvaringshyllor, väggventil och 230-uttag medan tv-hållaren finns på motsatta sidan av sängen. De Luxe Edition 460 UFe är en liten och behändig husvagn med stor potential.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842