Polar 650 TSD BK Selected: Ny familjefavorit?

851 centimeter kommer att dras efter personbilen. Ganska långt med tanke på att det är en enkelaxlad husvagn.

Polar 650 TSD BK Selected: Ny familjefavorit?

Publicerad

Polar 650 TDS BK är inte bara en enkelaxlad bjässe. Det är också en ny barnkammarvagn med en något udda planlösning, där alla ordinarie sängplatser är tvärställda.

POLARS HUSVAGNSPARK finns i tre olika tappningar per storlek och planlösning. Antingen kan kunden beställa sin favorithusvagn Original, eller så uppgraderar man den till Selected.

Till sist finns också svartvita Customized, där kunden tillsammans med konstruktörerna kan laborera med både utrustning och planlösning. Här får köparen med andra ord vagnen exakt så som han eller hon vill ha den, men prislappen är därefter.

Till vårt förfogande har vi denna gång en nyhet i Polars digra sortiment. Bland 40 olika modeller, fördelat på åtta olika storlekar, är 650 TDS BK en av sex som är nya för året – och kanske den som också är mest spännande.

En köksavdelning värdig en restaurangchef. Fyrlågig spis, mikrovågsugn, gasolugn, stor kyl/frys och massvis med plats för diverse köksattiraljer.

Det handlar nämligen om en barnkammarvagn med en något udda sänglösning. Egen barnavdelning allra längst bak, alternativt våningssängen bredvid föräldrarnas franska säng i mittpartiet tillhör vanligheterna. I 650 TDS BK är inte bara ungarnas våningssäng tvärställd, dubbelsängen är det också.

15,38 meter boyta har resenärerna att förfoga över och såväl lyx som året-runt-funktionalitet finns i överflöd. I fabriken i Dorotea finns varken löpande band eller robotar. Merparten av Polarvagnarna byggs nämligen för hand, och samtidigt är allt toppmodernt. Tänker närmast på Polar Connect, ett system som med en nedladdningsbar app gör att man kan fjärrstyra vagnen.

Barnen har det bra allra längst bak i 650 TDS BK. Dessutom får de trygg närhet till föräldrarnas säng som bara står en meter från våningssängen.

SEDAN HAR VI DET DÄR med gedigen utrustningsnivå. Medan tillvalslistorna hos många konkurrerande varumärken är långa har Polar det mesta som standard. Och att bra kan göras ännu bättre, är Polar ett bevis på.

Exempelvis har de förbättrat värmesystemet ytterligare genom att installera en kulventil som gör att fördelningen av varmvattnet blir jämnare. Dessutom har alla deras 2019-vagnar nu uppvärmt gråvattenavlopp som standard.

Stor, för att inte säga gigantisk u-sittgrupp, i husvagnens frontparti. I sedvanlig ordning är sittkomforten mycket hög.

Ämnet värme kanske vi knappt behöver nämna. Polars husvagnar är vad de heter. Is, kyla, frost, snö och hagel är inga hinder. 55 års erfarenhet av husvagnsbyggande och deras slogan Made in Norrland säger det mesta. Ingenting har lämnats åt slumpen, det handlar om ett gediget hantverk.

Har vi några favoritavdelningar i 650 TDS BK? Svaret blir – ja, ett flertal.

Instegsgarderob med hatthylla, bra med utrymme för vinterjackor, takventil och skolåda med droppskål samt ett skoskåp under femte sätet gör vi tummen upp för. Köket är minst lika bra som hemma med stor kyl/frys, ugn, mikro, fyrlågig spis, skärbräda och fläkt. Sittgruppen är synnerligen bekväm. Fyra usb-uttag finns också. Nackkuddar och överskåp med gasdämpare likaså. Mysbelysningen är en bonus.

Hygienutrymmet saknar dusch och belysningsknappen sitter på 125 centimeters höjd. Extremt högt för att vara i en barnkammarvagn.

DUBBLA GARDEROBER noteras, den ena har tre trådkorgar. Trådkorgar är det för övrigt uppifrån och ner i linneskåpet, som är beläget mellan de båda sängarna. På utsidan finns utdragbar skidlåda, aluminiumfälgar och marknadens kanske mest lättåtkomliga stödben. Hittar vi ingenting på minussidan? Jo, det saknas dusch och belysningsknappen på toa har man monterat på 125 centimeters höjd – i en barnkammarvagn! Tankevurpa eller?

KOMMER 650 TDS BK med sin unika barnkammarlösning att bli en succé? Det återstår att se. Efter många år med enbart konservativa lösningar har det börjat röra på sig i leden även hos husvagnstillverkarna.

Hos Polar har man för vana att lyssna till sina kunder. Vad står på deras önskelista? Kan det måhända vara så att en barnkammarvagn med två tvärställda sängar finns med?

Både tvärställd dubbelsäng och tvärställd våningssäng. Polar tänker nytt.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842