Weinsberg Caracompact 600 MEG: Smidigt krutpaket

Fräckt utseende kombinerat med rikligt med hästkrafter gör Weinsberg Caracompact 600 MEG till en intressant husbil.

Weinsberg Caracompact 600 MEG: Smidigt krutpaket

Publicerad

Nästan lika smidig som en plåtis, och samtidigt närapå rymlig som en normalstor husbil. Vi har kikat närmare på Weinsberg Caracompact 600 MEG.

Vi skulle vilja påstå att Caracompact är så nära en hybrid man kan komma i husbilsvärlden. Med hybrid menar vi inte el/diesel, som hos personbilarna. Nej, här handlar det om en husbil som blandar det bästa från två världar – plåtisarnas smidighet och de normalstora husbilarnas rymlighet. 

Caracompact är nämligen bara 220 centimeter bred på utsidan. Smidig i trafik i framförallt storstadsmiljö. Lägg sedan till 160 hästkrafter under huven. Det handlar om ett smidigt krutpaket med Peugeot som drivlina och inte Fiat Ducato. Detta innebär ett plus i kanten då kamkedja gäller och måhända ett litet minus i form av påfyllande av AdBlue, som allt oftare används till moderna dieselmotorer för att minska utsläppen av skadliga kväve­oxider.

Peugeots hyttinteriör skiljer sig en smula från Fiat Ducato som de allra flesta är vana vid. Bra eller dåligt - en smaksak.

Weinsberg har gjort sig kända som ett instegmärke som kanske inte omfattar det allra senaste när det gäller form- och designspråk. Nu vill vi påstå att den stämpeln börjar tvättas bort.

Ta bara en sådan sak som automatisk tändning av belysningen när vi öppnar jalusidraperierna för garderob respektive linneförråd. Att dessa är placerade under sängen kan man tycka både si och så om. Det kommer på köpet när valet faller på en modell som har planlösningen höga långbäddar och stort garage. I gengäld får vi plats med cyklar och andra skrymmande ting utan att behöva göra åverkan på karossens utsida.

Planlösningen ligger mellan fullstor husbil och en plåtis. Med 205 centimeters inre bredd måste man kompromissa.

160 hästkrafter finns under huven.

Garaget på 600 MEG är utrustat med värmeutblås, hyllor och fack samt lastöglor att försegla persedlarna med. Lastluckan är dessutom ut­rustad med tre och inte bara två lås. 

Mellan de båda långbäddarna finns kramgo bäddbreddning som ger hela 203 centimeter utrymme allra längst bak. Intill långbäddarna finns såväl 230- som usb-uttag, avlastningshyllor för exempelvis kvällslektyr och mobiltel samt spotlights.

Den smartaste lösningen finner vi annars i den kompakta hygienavdelningen. Då Cara­compact har innerbreddmåttet 205 centimeter gäller det att kompromissa. Det finns inte plats för allt, eller? Här har de konstruerat ett handfat som är skjutbart i sidled. Denna innovativa lösning ger gott om utrymme i såväl duschen som sittandes på toalettringen. Som vi har sagt så många gånger förut – ibland är det enkla det mest geniala.

Mellan långbäddarna i sovutrymmet finns en bäddbreddning som ger extra utrymme.

Elegant stämnings-belysning.

Fast har man sparat in på centimetrarna, ja då är det väl något som har fått stryka på foten?

Jodå, det femte sätet, som i vanliga fall är placerat mellan entrédörren och hyttstolen bakom medpassageraren. Med den borttagen blir det gott om plats att vrida på hyttstolarna och ta sig till övrig bodel.

Hyttstolarna har för övrigt, som i många hus­bilar, bästa sittkomforten. Komforten är inte dålig i den bältade soffan. Den är bara helt enkelt bättre i hyttstolarna. Stort takfönster i denna avdelning ger plus i kanten och samma betyg får det förlängningsbara bordet.

Smart utformat handfat som är skjutbart i sidled.

Köket är litet och behändigt och påminner en hel del om de möbelmoduler som monteras i plåtisar. Elegant belysning under köksbänk, dubbla skafferiskåp, soft close och utfällbar skärbräda är detaljer som utmärker sig. Vid entrén finns krokar i nära anslutning till ingången och självklart finns här även myggnät. 

Vilka vänder sig då Cara­compact till? Helt klart paret som reser mycket.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842