Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Ljus och rymlig alkov (210x140 centimeter) med tillhörande stege. Till höger: Litet, men väl fungerande vinkelkök med bland annat kryddhylla och softclose.

Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Publicerad

Alkoverna är tillbaka med besked, och de tycks tilltala den nya generationen husbilscampare. Lågt pris, gott om utrymme och smarta lösningar för hela familjen. Vi tittar till Coral XL Axess 670 SP.

Välkänt varumärke, många återförsäljare, bra andrahandsvärde. Detaljförbättringar på 2019-modellerna där alla alkover nu kan beställas med fabriks­monterad tillvalsutrustning. Det finns många anled­ningar till att slovenska Adria har starkt fotfäste i Sverige. Att se en Adria, vare sig det är en husvagn eller husbil, på vägen och på ställ- eller campingplatser är mer regel än undantag.

Däremot tillhör det inte direkt vanligheterna att vi sitter i en husbilshytt från Citroën. Medan de allra flesta husbilarna ur Adrias modellprogram levereras med chassi från Fiat Ducato är deras Axesserier (ej Sonic) baserade på Citroën Jumper.

Det betyder att kunden inte kan beställa automat från tillvalslistan. Här är det enbart manuell växellåda som gäller. I gengäld finns både 130 och 160 hästkrafter att tillgå, där det förstnämnda tillhör grundutrustningen. AdBlue får man lära sig att fylla på då Jumper har så kallad SCR-teknik.

Bra komfort i sittgruppen. I samvaroavdelningen finns även ladduttag för usb.

Coral XL Axess har även ett något mer påkostat syskon som heter Plus. Med en Plusmodell kan kunden beställa hytt i antingen vit, grå- eller silvergråmetallic kulör. I serien Axess gäller endast vitt, detta för att hålla prisbilden nere. Bilen är emellertid utrustad med en och annan modernitet som EBR (elektronisk bromskraftfördelning) och aktiv däcktrycksövervakning.

Coral XL Axess finns i tre tappningar. En med våningssäng bak (A670 DK), en med höga långbäddar och separerad dusch/toalett (A670 SL) samt den vi synar med tvärställd säng bak (A 670 SP). Interiört gäller, trots den modesta prisbilden, modern design – mörkt golv, brun textil och halvljusmörka luckor/skåp. Detta kombineras med ljus entré och alkovdel, vita väggar samt en svart bänk­skiva i köket. En minst sagt trevlig, praktisk och till synes tidlös färgkombination. 

Gott om utrymme i hygienutrymmet. Bra detalj med skjutbar spegel.

Vid entrén finns multimediavägg där manöverpanelen har touchkontroll. I samma av­delning finner vi även ett förvaringsutrymme i form av skoskåp.

Luftburen Trumavärme finns ombord och det finns en mängd utblås som är strategiskt placerade för optimal värmefördelning. Luftflödet tar i sin tur systemet Air Flow hand om. Via breda luftspalter vid möbler, överskåp och bakom sofforna kan luften cirkulera fritt. Vid sittgruppen finns fem bältade platser. Dynorna är fasta utan att vara överdrivet hårda vilket medför god komfort på samtliga positioner. Här noteras även usb-uttag.

Två fasta sängar finns i Coral XL Axess 670 SP. De mäter vardera 210x140 centimeter. Dessutom plussar vi på med plats för eventuell gäst i den bäddbara dinetten. Fördelningen av sängar är tvärställd dubbelsäng i akterpartiet med usb-uttag i sin närhet och fönster vid såväl huvud- som fotände. Alkoven ovanför hytten har en god detalj då den är vik/uppfällbar så att förare och passagerare får enkel in- och utpassering till/från bodel.

I akterpartiet finns tvärställd dubbelsäng.

Vinkelkök gäller. Inget större utrymme, men tillräckligt för att vara användarvänligt med tre brännare på rad, kryddhylla, softclose, en handfull lådor samt stor kyl/frys. I hygienutrymmet får vi i gengäld känslan av rymd och det gäller såväl toalettdelen som dusch­­kabinen. Här finns även en trevlig detalj i skjut-bar spegel som döljer diverse fack för förvaring. I garaget finns lastöglor, 230-uttag och plats för reservhjul. I hytten finns också ett så kallat punkteringskit.

Hur sammanfattar vi då mångsidiga Coral XL Axess 670 SP? Den känns påkostad trots den rimliga prisbilden och samtidigt idealisk för familjen eller för de som reser tillsammans med nära och kära vänner.

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206