Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Ljus och rymlig alkov (210x140 centimeter) med tillhörande stege. Till höger: Litet, men väl fungerande vinkelkök med bland annat kryddhylla och softclose.

Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Publicerad

Alkoverna är tillbaka med besked, och de tycks tilltala den nya generationen husbilscampare. Lågt pris, gott om utrymme och smarta lösningar för hela familjen. Vi tittar till Coral XL Axess 670 SP.

Välkänt varumärke, många återförsäljare, bra andrahandsvärde. Detaljförbättringar på 2019-modellerna där alla alkover nu kan beställas med fabriks­monterad tillvalsutrustning. Det finns många anled­ningar till att slovenska Adria har starkt fotfäste i Sverige. Att se en Adria, vare sig det är en husvagn eller husbil, på vägen och på ställ- eller campingplatser är mer regel än undantag.

Däremot tillhör det inte direkt vanligheterna att vi sitter i en husbilshytt från Citroën. Medan de allra flesta husbilarna ur Adrias modellprogram levereras med chassi från Fiat Ducato är deras Axesserier (ej Sonic) baserade på Citroën Jumper.

Det betyder att kunden inte kan beställa automat från tillvalslistan. Här är det enbart manuell växellåda som gäller. I gengäld finns både 130 och 160 hästkrafter att tillgå, där det förstnämnda tillhör grundutrustningen. AdBlue får man lära sig att fylla på då Jumper har så kallad SCR-teknik.

Bra komfort i sittgruppen. I samvaroavdelningen finns även ladduttag för usb.

Coral XL Axess har även ett något mer påkostat syskon som heter Plus. Med en Plusmodell kan kunden beställa hytt i antingen vit, grå- eller silvergråmetallic kulör. I serien Axess gäller endast vitt, detta för att hålla prisbilden nere. Bilen är emellertid utrustad med en och annan modernitet som EBR (elektronisk bromskraftfördelning) och aktiv däcktrycksövervakning.

Coral XL Axess finns i tre tappningar. En med våningssäng bak (A670 DK), en med höga långbäddar och separerad dusch/toalett (A670 SL) samt den vi synar med tvärställd säng bak (A 670 SP). Interiört gäller, trots den modesta prisbilden, modern design – mörkt golv, brun textil och halvljusmörka luckor/skåp. Detta kombineras med ljus entré och alkovdel, vita väggar samt en svart bänk­skiva i köket. En minst sagt trevlig, praktisk och till synes tidlös färgkombination. 

Gott om utrymme i hygienutrymmet. Bra detalj med skjutbar spegel.

Vid entrén finns multimediavägg där manöverpanelen har touchkontroll. I samma av­delning finner vi även ett förvaringsutrymme i form av skoskåp.

Luftburen Trumavärme finns ombord och det finns en mängd utblås som är strategiskt placerade för optimal värmefördelning. Luftflödet tar i sin tur systemet Air Flow hand om. Via breda luftspalter vid möbler, överskåp och bakom sofforna kan luften cirkulera fritt. Vid sittgruppen finns fem bältade platser. Dynorna är fasta utan att vara överdrivet hårda vilket medför god komfort på samtliga positioner. Här noteras även usb-uttag.

Två fasta sängar finns i Coral XL Axess 670 SP. De mäter vardera 210x140 centimeter. Dessutom plussar vi på med plats för eventuell gäst i den bäddbara dinetten. Fördelningen av sängar är tvärställd dubbelsäng i akterpartiet med usb-uttag i sin närhet och fönster vid såväl huvud- som fotände. Alkoven ovanför hytten har en god detalj då den är vik/uppfällbar så att förare och passagerare får enkel in- och utpassering till/från bodel.

I akterpartiet finns tvärställd dubbelsäng.

Vinkelkök gäller. Inget större utrymme, men tillräckligt för att vara användarvänligt med tre brännare på rad, kryddhylla, softclose, en handfull lådor samt stor kyl/frys. I hygienutrymmet får vi i gengäld känslan av rymd och det gäller såväl toalettdelen som dusch­­kabinen. Här finns även en trevlig detalj i skjut-bar spegel som döljer diverse fack för förvaring. I garaget finns lastöglor, 230-uttag och plats för reservhjul. I hytten finns också ett så kallat punkteringskit.

Hur sammanfattar vi då mångsidiga Coral XL Axess 670 SP? Den känns påkostad trots den rimliga prisbilden och samtidigt idealisk för familjen eller för de som reser tillsammans med nära och kära vänner.

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

 • Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-15 07:23

 • Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  I campingtidernas begynnelse var resan själva äventyret. Att vistas ute i skog och mark var behövligt både för kropp och själ. Då var campingfordonen små och behändiga – precis som vårt testobjekt Sunlight Cliff 540.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-11 07:54

 • Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-26 07:39

 • Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  De länge ratade alkovhusbilarna verkar gå en ljus framtid till mötes. Den nya, unga generationen husbilscampare tar dem till sig och här tittar vi närmare på en modell som tilltalar både barnen och deras föräldrar – Laika Kosmo F510.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-24 08:48

 • T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  De är betydligt mindre än konkurrenterna och har en droppformad design som inte liknar något annat inom husvagnsindustrin. Men kultvagnen T@B:s lockar ändå en mängd husvagnsentusiaster till sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-18 08:30

 • Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-17 08:25

 • Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Ett smalt och smidigt campingfordon som närmast kan beskrivas som en fusion av husbil och plåtis. Vid provkörningen visar det sig även att Sunlight V66 bjuder på en del positiva överraskningar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-12 08:28

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1563 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 563 fristående campingplatser och 626 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 374 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842