Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Ljus och rymlig alkov (210x140 centimeter) med tillhörande stege. Till höger: Litet, men väl fungerande vinkelkök med bland annat kryddhylla och softclose.

Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Publicerad

Alkoverna är tillbaka med besked, och de tycks tilltala den nya generationen husbilscampare. Lågt pris, gott om utrymme och smarta lösningar för hela familjen. Vi tittar till Coral XL Axess 670 SP.

Välkänt varumärke, många återförsäljare, bra andrahandsvärde. Detaljförbättringar på 2019-modellerna där alla alkover nu kan beställas med fabriks­monterad tillvalsutrustning. Det finns många anled­ningar till att slovenska Adria har starkt fotfäste i Sverige. Att se en Adria, vare sig det är en husvagn eller husbil, på vägen och på ställ- eller campingplatser är mer regel än undantag.

Däremot tillhör det inte direkt vanligheterna att vi sitter i en husbilshytt från Citroën. Medan de allra flesta husbilarna ur Adrias modellprogram levereras med chassi från Fiat Ducato är deras Axesserier (ej Sonic) baserade på Citroën Jumper.

Det betyder att kunden inte kan beställa automat från tillvalslistan. Här är det enbart manuell växellåda som gäller. I gengäld finns både 130 och 160 hästkrafter att tillgå, där det förstnämnda tillhör grundutrustningen. AdBlue får man lära sig att fylla på då Jumper har så kallad SCR-teknik.

Bra komfort i sittgruppen. I samvaroavdelningen finns även ladduttag för usb.

Coral XL Axess har även ett något mer påkostat syskon som heter Plus. Med en Plusmodell kan kunden beställa hytt i antingen vit, grå- eller silvergråmetallic kulör. I serien Axess gäller endast vitt, detta för att hålla prisbilden nere. Bilen är emellertid utrustad med en och annan modernitet som EBR (elektronisk bromskraftfördelning) och aktiv däcktrycksövervakning.

Coral XL Axess finns i tre tappningar. En med våningssäng bak (A670 DK), en med höga långbäddar och separerad dusch/toalett (A670 SL) samt den vi synar med tvärställd säng bak (A 670 SP). Interiört gäller, trots den modesta prisbilden, modern design – mörkt golv, brun textil och halvljusmörka luckor/skåp. Detta kombineras med ljus entré och alkovdel, vita väggar samt en svart bänk­skiva i köket. En minst sagt trevlig, praktisk och till synes tidlös färgkombination. 

Gott om utrymme i hygienutrymmet. Bra detalj med skjutbar spegel.

Vid entrén finns multimediavägg där manöverpanelen har touchkontroll. I samma av­delning finner vi även ett förvaringsutrymme i form av skoskåp.

Luftburen Trumavärme finns ombord och det finns en mängd utblås som är strategiskt placerade för optimal värmefördelning. Luftflödet tar i sin tur systemet Air Flow hand om. Via breda luftspalter vid möbler, överskåp och bakom sofforna kan luften cirkulera fritt. Vid sittgruppen finns fem bältade platser. Dynorna är fasta utan att vara överdrivet hårda vilket medför god komfort på samtliga positioner. Här noteras även usb-uttag.

Två fasta sängar finns i Coral XL Axess 670 SP. De mäter vardera 210x140 centimeter. Dessutom plussar vi på med plats för eventuell gäst i den bäddbara dinetten. Fördelningen av sängar är tvärställd dubbelsäng i akterpartiet med usb-uttag i sin närhet och fönster vid såväl huvud- som fotände. Alkoven ovanför hytten har en god detalj då den är vik/uppfällbar så att förare och passagerare får enkel in- och utpassering till/från bodel.

I akterpartiet finns tvärställd dubbelsäng.

Vinkelkök gäller. Inget större utrymme, men tillräckligt för att vara användarvänligt med tre brännare på rad, kryddhylla, softclose, en handfull lådor samt stor kyl/frys. I hygienutrymmet får vi i gengäld känslan av rymd och det gäller såväl toalettdelen som dusch­­kabinen. Här finns även en trevlig detalj i skjut-bar spegel som döljer diverse fack för förvaring. I garaget finns lastöglor, 230-uttag och plats för reservhjul. I hytten finns också ett så kallat punkteringskit.

Hur sammanfattar vi då mångsidiga Coral XL Axess 670 SP? Den känns påkostad trots den rimliga prisbilden och samtidigt idealisk för familjen eller för de som reser tillsammans med nära och kära vänner.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1618 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 592 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842