Kabe Travel Master 1760 LGB: Vinterkungen

Kabe Travel Master 1760 LGB: Vinterkungen

Publicerad

Ett mobilt hem av yppersta klass som kan användas året runt. Så kortfattat kan vi beskriva Kabe Travel Master i760 LGB som nu hamnat under vår lupp.

Släng in Aldes vattenburna värmesystem och alla frostiga problem är ur världen? Nja, riktigt så enkelt är det inte att få till en husbil som kan kallas året-runt-fordon. Det är en kombination av värme, ventilation och isolering som gäller för att få till de optimala vinteregenskaperna. 

I Norden har vi som bekant extremt skiftande klimat – från iskalla vintrar till värmebölja på sommaren. Då är det av yttersta vikt att konstruktioner och system kan klara av stora växlingar av både temperaturer och luftfuktighet. Något som Kabe kan och har mångårig erfarenhet av.

Mörk och oöm klädsel. Dessutom bra sittkomfort runt om teleskopbordet.

Ett vattenburet värmesystem värmer som bekant utifrån och inåt, vilket innebär att även väggar, möbler och inredning värms upp. Ytan på konvektorerna hos Kabe är så stora som möjligt och de är placerade runt om i fordonet för maximal uppvärmning.

Lägg till det vattenburna golvvärmesystemet AGS II Pro som kan styras separat och den unika väggkonstruktion iWall. Den sistnämnda är Kabes patenterade sandwichkonstruktion som har fuktsäker Ecoprimisolering, två typer av aluminiumplåt och en ventilerande väggtapet.

Elegant, robust och funktionellt vinkelkök.

Garderob med belysning, takventil och droppskål.

Skåp och möbler har inbyggda luftspalter så att luften kan cirkula fritt medan elkablar, vatten- och avloppsslangar är inpaketerade i uppvärmda kabelrännor. Egen konstruktion är det även på fönstren (typ K D-Lux). Här gäller så kallade energifönster med inbyggd ventilation och polyuretankarm som tätar mot dubbelglaset. Stort batteri (110Ah) och en generator på 200 A finns också på plats.

Vi skulle kunna skriva spaltmeter om alla komponenter och konstruktioner som är sammankopplade med de vinteregenskaper som Kabes husbilar har. Istället inriktar vi oss nu på några bodelsegenskaper i testobjektet Travel Master i760 LGB – en helintegrerad modell där det inte har sparats på vare sig komfort eller kvalitet.

Kvaliteten på sängarna är hög med bland annat tjocka bäddmadrasser. Notera även turbo-vent i taket.

I familjen i760 finns fyra syskon: LXL (fransk säng), LB (låga långbäddar), T (långbäddar och hygienutrymme längst bak) och vårt testobjekt LGB som har höga långbäddar och garage. I mångas ögon en förnämlig och praktisk planlösning för husbilar. 

Här finns mycket att gotta sig åt.

Tjocka bäddmadrasser, bäddbreddare och turbo-vent i sovrummet. Gasolugn, fläkt, källsorteringskärl och en mängd softclose-lådor som sväljer rubb och stubb i köksavdelningen. Sex sittplatser i samvarodelen där alla positioner håller samma höga komfort och kvalitet som hyttstolarna. Instegsgarderob, dubbla linneskåp och en vanlig garderob med trådkorgar och takventil.

Stort uppvärmt bagageutrymme med lastöglor och en mängd praktiska fack. Hygienutrymme med förnämligt benutrymme och dusch. Säkerhetskomponenter som brandvarnare, slangsbrottsventil, läckindikator och kraschsensor för gasolsystemet. 

Bra belysning och massvis med fack i taksängens underrede. 200 kilo är maxbelastningen.

Lägg till marknadens kanske coolaste taksäng (max 200 kg), som dessutom är praktisk då en mängd fack finns i dess underrede riktat mot bodelen. Överskåpen är av hög kvalitet, de öppnas och stängs både mjukt och följsamt. Fast bäst av allt är väl att en Kabehusbil fungerar som en termos. Den håller mjölkchokladen het en kylig vinterdag vid pulkabacken samtidigt som den bibehåller apelsinsaftens svalka en het sommardag vid stranden.

Utdragbar bäddbreddare gör att två enkelbäddar snabbt blir en dubbelsäng. HÖGER: Hygienutrymme med bra förvaringsutrymmen och duschfunktion.

Ska vi försöka oss på att finna något som talar emot Kabe Travel Master i760 LGB så är det väl måhända prislappen. En och en halv miljon är mycket pengar. Till Kabes försvar väljer jag ett av min fars många ordspråk - skrot kan man köpa billigt, kvalitet kostar men blir oftast billigare i längden.

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1564 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 576 fristående campingplatser och 631 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842