Adria Action 361 LH: Inte som de andra!

Lilla Adria Action gör verkligen skäl för uttrycket "större inuti än på utsidan".

Adria Action 361 LH: Inte som de andra!

Publicerad

I samband med Adrias 40-årsfirande 2005 lanserade den slovenska husvagns- och husbilstillverkaren en liten husvagn som inte såg ut som alla andra. Den döptes till Action.

Action blev och är än idag mycket populär. Ja, till och med så omtyckt att entusiastiska Actionägare har skapat en egen fan club för likasinnade Actionfans.

Det handlar i grund och botten om en husvagn med särpräglat utseende som i stort sett haft samma ikoniska look sedan premiären för 14 år sedan. Vi har kikat närmare på 361 LH som är minstingen av totalt tre Actionmodeller där storebrodern 391 PH sticker ut lite extra med gasolgrill integrerad i karossen.

Det finns ingen fast säng, sittgruppen bäddas för nattbruk.

Elegant kök vid entrén. Ordentligt med utrymmen för diverse köksattiraljer.

Udda husvagnsmodeller är sällan eller aldrig storsäljare.

Adria Action är ett undantag. När Husvagn & Camping i nummer 4/2018 listade de tio mest sålda husvagnsmodellerna för 2017 hamnade Action 361 LH på sjätte plats. Som ytterligare plus i kanten ökade Action försäljningen, jämfört med föregående år, med hela 56,7 procent.

Vilken kundkrets vänder sig då Action till? Efter samtal med Peter Blomqvist, vd på Adria, får vi svaret – ett brett spektrum med både unga och gamla köpare. Intressant med tanke på dess unika, aerodynamiska och futuristiska form som inte liknar någon annan modell på marknaden.

Utvändigt har den bulliga karossen glasfiberarmerad plast (väggar/tak) med dekordetaljer i grått. Det finns lastluckor (72x27 centimeter) på båda sidorna där packutrymmet är utrustat med belysning. Rangeringshandtagen är kraftiga. Däremot är det sämre ställt med stödbensskruvarna som kunde vara enklare att nå.

Invändigt uppfattas vagnen som betydligt större än den är. Lite som det uttjatade uttrycket "större inne än ute".

Smart lösning med utfällbart tvättställ inne på toaletten.

Till stor grund för den känslan ligger en smart och effektiv planlösning i kombination med panoramafönstret i vagnens frontparti. Här kommer det in massvis med ljus. Inredningen har en färgkombination som består av möbler och kökslådor i trä, svart tygklädsel, grått golv och vita bänkskivor.

När det gäller konstruktion finns det en och annan detalj som utmärker sig. Ju mindre utrymme som finns, desto smartare måste konstruktörerna vara.

Ett exempel på det är den utdragbara galgstången i garderoben/linneskåpet (där det finns flyttbara hyllor) nedanför kylskåpet. En annan fiffig lösning noteras i hygienutrymmet. Ett dolt handfat som fälls fram när man så önskar. Trots vagnens ringa storlek och begränsade yta finns duschmöjlighet.

I köket finns det i gengäld nästan för mycket plats för husgeråd. Fast hellre det än tvärtom. Fyra 230-uttag hittar vi, ett av dem i just köket.

Sex öppningsbara fönster och ett takfönster (Midi Heki 70x50 centimeter) kommer att göra susen en ljummen sommarkväll före läggdags. Tv-hållaren sitter i "hallen". Takbelysningen har led-system medan spotlightsen har halogenlampor.

Husvagnen må vara liten men detaljutbudet är stort.

Ovanför de bäddbara sofforna (här gäller med andra ord så kallad brittisk husvagnsstil) finns två små överskåp, samt en långsmal hylla. Med tanke på att överskåpen inte ger utrymme för mer än ett par tröjor blir det möjligtvis köket som får låna ut en låda eller två. Eller så struntar man i att ta med finskjortan, fäller in galgstången och använder linneskåpet med dess hyllplan fullt ut.

Hur sammanfattar vi då Action 361 LH? Det är en resevänlig, charmig husvagn som inte ser ut som alla andra, med en och annan fiffig lösning.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842