Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa

Sittgrupp med ljus och öppen känsla, hårt stoppade dynor och som synes utvikbar skiva i soffbordet. HÖGER: Användarvänligt vinkelkök där esset i rockärmen är den platsbesparande Super Slim Towerkylen (ej med på bild).

Hobby Optima De Luxe T 70E S.E.: För en behaglig semesterresa

Publicerad

Hobby kan det där med att bygga eleganta campingfordon. Plussar vi sedan på utrustningsnivån med paketet Sweden Edition, då kan semestern bli behaglig och okomplicerad.

Ny, uppdaterad bakgavel på Optima-serien.

Tar plats bakom ratten i en Optima De Luxe T 70E Sweden Edition. I vanliga fall sitter en manuell växellåda och 130 kusar under huven. Nu fick vi 18 hästkrafter extra och en halvautomatisk Comfort-Matic
istället.

Rullar i makligt tempo genom småländska Tenhult och ökar farten när vägen anpassas för högre hastighet in mot Jönköping. Ytterbackspeglarna har inbyggd radioantenn och bland säkerhetsutrustningen bockar vi av dubbla krockkuddar, farthållare, Traction+, Hill Holder samt ESP (antisladd) och ASR (antispinn). Ratt och växelspak är läderklädda medan kromringar gör instrumentpanelen gott.

Slipper sjunga själv då navigationssystemet DAB-ready inkluderar cd/dvd-spelare, backkamera och databas med ställplatser. Finemang!

Sweden Edition är ett kapitel i sig. Det är som att gå från grund- till fullutrustad. För att nämna något handlar det om isolerad och uppvärmd färskvattentank, isolerad gråvattentank, batterisensor, dubbla batterier, mattor (förarhytt/bodel) och takfönster i förarhytten.

Optima De Luxe T70E har den populära planlösningen långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme längst bak.

Markis får man på köpet i paketet Sweden Edition.

Behaglig och okomplicerad sa vi, och det är precis vad det handlar om. Smådetaljer ibland, ibland ren och skär användarvänlighet. Som extrabred entrédörr med insektsskydd, instegshandtag med led-belysning, manövercentral med CI-BUS-system och TFT-panel samt ett genomtänkt koncept för hygienavdelningen.

Planlösningen på Optima De Luxe T 70E är omtyckt med långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. Färgerna på interiören är en kombination av vitt (skåpluckor/lådor), grått (klädsel), mörkbrunt (möbler) och ljusbrunt golv. Snyggt och stilrent.

Slår oss ned i det tämligen breda sätet bakom passagerarstolen. Dynan är hårt stoppad och det gäller övriga sittplatser också. Soffbordet har extraskiva som kan vikas fram och det är tröskelfri passage mellan hytt och bodel. Bäst av allt är den öppna, ljusa känslan. God hjälp får vi här av skyroof, takfönster, takbelysning och läslampor.

Köket är en annan viktig avdelning. Även här är det användarvänligt med softclose, goda förvaringsutrymmen, stänkskydd, kryddhylla och fläkt. Esset i rockärmen är det höga, smala, platsbesparande Super Slim Towerkylskåpet.

Garderob finns i hygien-avdelningen bakom toaletten. HÖGER: Gott om utrymme i duschutrymmet som har takventil.

Låga långbäddar är en favorit hos många och här speciellt för dem som är långa. Över två meter långa sängar är bra. Vid sängarna finns panel och hylla vid huvudändarna och vid sidorna distansskiva så att ingen behöver sova/vila i direkt anslutning till väggen. Svanhalslamporna gillas av bokmalar då ljusbilden kan justeras optimalt. När det gäller belysning i övrig bodel så kan den regleras från sängposition. Allra längst bak toa/dusch med stor duschkabin, toalettrulleshållare, takfönster, utdragbar tvättlina, gott om förvaringsutrymme och garderob med olika fack.

Utvändigt har Optimaserien uppdaterats med en ny snygg bakgavel. Med paketet Sweden Edition ingår även markis.

Ytterrutorna är tillverkade av gjutet glas med grovt matieral som ger utökad ljudisolering. Tak och golv tillverkade av glasfiberarmerad plast, så kallad GRP. Detta är en fullutrustad Hobby.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206