Chausson 711 Travel Line: Dubbelt upp

Chausson 711 Travel Line är en husbilsmodell som lockar till resa för hela familjen då sittkomforten är lika hög bak som i hytten.

Chausson 711 Travel Line: Dubbelt upp

Publicerad

Fler än två i husbilen? Och alla vill kunna njuta av skön sittkomfort under resans gång och samtidigt ha egen säng. Finns verkligen en sådan husbil? Jodå, kolla in Chausson 711 Travel Line. Ett fordon med en minst sagt unik planlösning.

Ser det märkligt ut? Jodå, 711 Travel Line har två entrédörrar till bodelen.

Tre eller fyra i husbilen som alla vill sitta fram för att få optimal bekvämlighet. Känner ni igen problematiken?

Hos franska husbilsbyggaren Chausson är detta bekymmer ett minne blott. I varje fall i modellen 711 Travel Line. Här ligger nämligen fokus på att alla resenärer ska ha lika högkvalitativ sittkomfort under färd. Det har Chausson löst med två "hyttstolar" där det normalt finns en vanlig sittgrupp.

Inte nog med det. Dessa båda hyttstolar har dessutom fått var sin entrédörr. Ja, ni läste faktiskt rätt. Två ingångar i bodelen! Var det stopp på nyskapandet där? Nej!

Ovanför hyttstolarna finns en fullstor, nedsänkbar taksäng. En av två visar det sig. Den andra finns längst bak ovanför en loungeliknande sittgrupp. Snacka om att utnyttja varenda centimeter.

Notera "hyttstolar" på alla fyra platser i sittgruppen.

De flesta av oss är säkerligen överens om att modellen Chausson 630, med två nedfällbara enkelsängar, var extremt innovativ när den lanserades.

Som ni förstår är 711 Travel Line än mer udda och speciell. Emellertid har 711-modellen tagits emot med öppna armar på såväl den sydeuropeiska marknaden som här i Sverige, som nu senast på mässan Caravan Stockholm. Det framkom dessutom massvis med förslag vad den caféliknande sittgruppen intill hytten kan användas till när handbromsen är åtdragen.

"Det är där man tar fikat eller fördrinken för att sedan spisa middag i själva loungen" var en av idéerna som Husvagn & Camping snappade upp.

Spis från Thetford med tre brännare, elplatta och gasolugn.

I hygienutrymmet finns duschmöjlighet och bra med benutrymme.

I och med att de båda fasta sängarna är dolda i takhöjd är det öppen yta som gäller i 711 Travel Line. Dessutom finns det betydligt fler godsaker än tidigare nämnda dubbla ingångar, dubbla taksängar och dubbla sittgrupper.

Tittar vi till den centrala delen i husbilen finns här hygienutrymme och kök. Den sistnämnda avdelningen har "riktig" spis (Thetford Triplex) med dubbla brännare, elplatta och ugn. Lägg även till AES-kylen (som själv känner av om el eller gasol ska brukas) bakom den ena passagerarhyttstolen. Rent estetiskt gör belysningsfunktionen i fönsterramen gott.

Här hittar vi även en utdragbar och vinkelvänlig tv-arm som gör det möjligt att titta på tv från valfri sittgrupp. På toaletten ingår dusch, trätrall, taklucka och bra med benutrymme. Lägg till två alternativ av ventilation i taklucka och öppningsbart fönster.

I loungen i husbilens akterparti handlar det om komfort och teknologi. Bordet är höjdjusterbart med el.

Respektabelt garage som rymmer en cykel eller två.

Hur är det då med förvaring? Respektabelt garage med lastluckor på båda sidorna. Tillräckligt stort för att rymma en cykel eller två. Det är även cykelställfästen på karossens utsida. I akterpartiet finns såväl garderob som linneskåp och överskåp. Naturligtvis finns det gott om utrymme, framför allt för skrymmande persedlar under soffdelarna. 

När vi ändå är inne på soffan är den i loungeliknande storlek, eller husvagnssize om så önskas. Klädsel i läderimitation ger lite extra grannlåt över avdelningen. Något som även det delbara soffbordet gör. Bordet är nämligen justerbart på höjden via el. I hytten finns två usb-uttag.

Den nedfällbara taksängen ovanför loungen ger en 140 centimeter bred bädd för natten.

Det bör poängteras att 711:an bara kan beställas med chassi från Fiat. I gengäld går den att få med 180 hästkrafter och med automat. Om 711 Travel Line blir en succé återstår att se. Den har dock alla tänkbara möjligheter. I första hand för dem som reser mycket och är fler än två i husbilen.

 • Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

  Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

  Bra andrahandsvärde, ett gediget hantverk, ett stort återförsäljarnät samt mycket husvagn för pengarna. Det finns en uppsjö av anledningar till att välja en vagn ur Knaus digra sortiment.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-12 07:12

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1589 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 580 fristående campingplatser och 652 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842