Chausson 711 Travel Line: Dubbelt upp

Chausson 711 Travel Line är en husbilsmodell som lockar till resa för hela familjen då sittkomforten är lika hög bak som i hytten.

Chausson 711 Travel Line: Dubbelt upp

Publicerad

Fler än två i husbilen? Och alla vill kunna njuta av skön sittkomfort under resans gång och samtidigt ha egen säng. Finns verkligen en sådan husbil? Jodå, kolla in Chausson 711 Travel Line. Ett fordon med en minst sagt unik planlösning.

Ser det märkligt ut? Jodå, 711 Travel Line har två entrédörrar till bodelen.

Tre eller fyra i husbilen som alla vill sitta fram för att få optimal bekvämlighet. Känner ni igen problematiken?

Hos franska husbilsbyggaren Chausson är detta bekymmer ett minne blott. I varje fall i modellen 711 Travel Line. Här ligger nämligen fokus på att alla resenärer ska ha lika högkvalitativ sittkomfort under färd. Det har Chausson löst med två "hyttstolar" där det normalt finns en vanlig sittgrupp.

Inte nog med det. Dessa båda hyttstolar har dessutom fått var sin entrédörr. Ja, ni läste faktiskt rätt. Två ingångar i bodelen! Var det stopp på nyskapandet där? Nej!

Ovanför hyttstolarna finns en fullstor, nedsänkbar taksäng. En av två visar det sig. Den andra finns längst bak ovanför en loungeliknande sittgrupp. Snacka om att utnyttja varenda centimeter.

Notera "hyttstolar" på alla fyra platser i sittgruppen.

De flesta av oss är säkerligen överens om att modellen Chausson 630, med två nedfällbara enkelsängar, var extremt innovativ när den lanserades.

Som ni förstår är 711 Travel Line än mer udda och speciell. Emellertid har 711-modellen tagits emot med öppna armar på såväl den sydeuropeiska marknaden som här i Sverige, som nu senast på mässan Caravan Stockholm. Det framkom dessutom massvis med förslag vad den caféliknande sittgruppen intill hytten kan användas till när handbromsen är åtdragen.

"Det är där man tar fikat eller fördrinken för att sedan spisa middag i själva loungen" var en av idéerna som Husvagn & Camping snappade upp.

Spis från Thetford med tre brännare, elplatta och gasolugn.

I hygienutrymmet finns duschmöjlighet och bra med benutrymme.

I och med att de båda fasta sängarna är dolda i takhöjd är det öppen yta som gäller i 711 Travel Line. Dessutom finns det betydligt fler godsaker än tidigare nämnda dubbla ingångar, dubbla taksängar och dubbla sittgrupper.

Tittar vi till den centrala delen i husbilen finns här hygienutrymme och kök. Den sistnämnda avdelningen har "riktig" spis (Thetford Triplex) med dubbla brännare, elplatta och ugn. Lägg även till AES-kylen (som själv känner av om el eller gasol ska brukas) bakom den ena passagerarhyttstolen. Rent estetiskt gör belysningsfunktionen i fönsterramen gott.

Här hittar vi även en utdragbar och vinkelvänlig tv-arm som gör det möjligt att titta på tv från valfri sittgrupp. På toaletten ingår dusch, trätrall, taklucka och bra med benutrymme. Lägg till två alternativ av ventilation i taklucka och öppningsbart fönster.

I loungen i husbilens akterparti handlar det om komfort och teknologi. Bordet är höjdjusterbart med el.

Respektabelt garage som rymmer en cykel eller två.

Hur är det då med förvaring? Respektabelt garage med lastluckor på båda sidorna. Tillräckligt stort för att rymma en cykel eller två. Det är även cykelställfästen på karossens utsida. I akterpartiet finns såväl garderob som linneskåp och överskåp. Naturligtvis finns det gott om utrymme, framför allt för skrymmande persedlar under soffdelarna. 

När vi ändå är inne på soffan är den i loungeliknande storlek, eller husvagnssize om så önskas. Klädsel i läderimitation ger lite extra grannlåt över avdelningen. Något som även det delbara soffbordet gör. Bordet är nämligen justerbart på höjden via el. I hytten finns två usb-uttag.

Den nedfällbara taksängen ovanför loungen ger en 140 centimeter bred bädd för natten.

Det bör poängteras att 711:an bara kan beställas med chassi från Fiat. I gengäld går den att få med 180 hästkrafter och med automat. Om 711 Travel Line blir en succé återstår att se. Den har dock alla tänkbara möjligheter. I första hand för dem som reser mycket och är fler än två i husbilen.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

  • Husvagn & Camping 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842