Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

Bra ljus och mycket god sittkomfort är det i Trend. Något som är nog så viktigt i husbilens själva hjärta.

Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

Publicerad

Sportig, attraktiv och prisvänlig. Tre ledord som alla passar in på Dethleffs instegsserie Trend. Ett varumärke och en modellserie som även har ett utmärkt andrahandsvärde.

Trend finns i nio olika halvintegrerade modeller.

TREND HANDLAR till stor del om två saker. Bra prisbild och stor flexibilitet. Utöver en trio alkover finns nio halv- och lika många helintegrerade hus- bilsvarianter. Under hösten 2018 lanserades tre nya planlösningar: I/T6557 DBM (queenbed), I/T7057 DBL (queenbed) och I/T7057 EBL (höga långbäddar) och strax efter nyår tillkom I/T6617 EB, även den med höga långbäddar.

Samtliga halvintegrerade modeller/planlösningar finns även som helintegrerade. Vi tittade dock inte närmare på någon av ovan nämnda, utan på T7017 EB. Det är en ytterst populär modell, framför allt bland pensionärer eftersom den är försedd med låga långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak.

Nu behöver man givetvis inte vara plus 65 för att attraheras av den här husbilen. Det är många som gillar planlösningen och den har även nedfällbar taksäng, vilket öppnar upp för fler än två.

Det allra bästa med köket är inte synligt på bilden (slim-tower-kyl och gasolugn).

Bakom ratten finns det inte så mycket att orda om. Jo, att de tvådelade ytterspeglarna är vibrationsfria, elektriskt justerbara och uppvärmda. Sådant tycker vi om.

Innan vi gör husesyn bör det poängteras att vårt testobjekt visar sig vara utrustat med ett designpaket som utöver grundutrustningen omfattar vit laminat på bord och i kök, bakgrundsbelyning och kromat handtag i entrén, duschkonsol i svart, toalettdetaljer som tandbortmugg, tvålkopp, toapappershållare, extra eluttag i kök/sittgrupp samt belyst bakvägg i köket.

Låga långbäddar och toan bak är en populär planlösning.

FÄRGERNA PÅ INREDNINGEN går i grått/vitt/brunt gällande möbelmodulerna. De vita skåpluckorna är högblanka med grått inslag och kromdetalj. Golvet är gråspräckligt i det främre partiet. Bakre delen har ett ljusbrunt träliknande golv. Om vi ska summera inredningen blir bedömningen lugn och harmonisk.

Tar med block och penna till akterpartiet. Noterar att garderoben är placerad bakom toalettstolen. Där är utrymmet 117 x 74 x 42 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Dessvärre finns ingen tillgång till garderoben via en skåplucka från enkelsängen, så ombyten kan man bara nå från hygienavdelningen. Då är det bättre med packutrymmet under sängarna som vi har tillgång till både från in- och utsidan.

Väl positionerad i horisontellt läge önskar vi bättre läsbelysning. Att rikta boken efter en fast ljuspunkt, och inte en vridbar läslampa, är inte optimalt. Finns det något annat vi tycker mindre bra om? Det ska i sådana fall vara nivåskillnaden från kök till sittgrupp och kök till sovrum. Plant golv vinner en sådan betygsrond alla dagar i veckan.

Om vi återgår till avdelningen för nattbruk är det emellertid inget fel på komforten då sängarna är utrustade med sjuzonersmadrasser som är tillverkade av ett klimatreglerande material.

Duschutrymmet kan även användas som torkskåp. Höger: Garderoben kan ni bara nå från hygienutrymmet, bakom toaletten.

VINKELKÖKET HAR SOFT CLOSE och stort, djupt skafferi med skräpkorg fastsatt på skåpdör- ren. Mitt emot köksbänken finns ett platsbesparande slim-tower-kylskåp och gasolugn. Stort plus för gångjärnen på överskåpen. Det är rejäla doningar som håller skåpluckorna maximalt uppfällda och som sedan stänger mjukt med funktionen soft close. Prima!

Om belysningen var sisådär vid långbäddarna är ljuset i gengäld förträfflig i i husbilens hjärta – sittgruppen, och det via skyroof och punktbelysning i taksängen underrede. Dessutom är sittkomforten bättre än bra med gott svankstöd. Något som inte är en självklarhet i många husbilar.

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1547 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 579 fristående campingplatser och 615 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 353 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842