Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

Bra ljus och mycket god sittkomfort är det i Trend. Något som är nog så viktigt i husbilens själva hjärta.

Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

Publicerad

Sportig, attraktiv och prisvänlig. Tre ledord som alla passar in på Dethleffs instegsserie Trend. Ett varumärke och en modellserie som även har ett utmärkt andrahandsvärde.

Trend finns i nio olika halvintegrerade modeller.

TREND HANDLAR till stor del om två saker. Bra prisbild och stor flexibilitet. Utöver en trio alkover finns nio halv- och lika många helintegrerade hus- bilsvarianter. Under hösten 2018 lanserades tre nya planlösningar: I/T6557 DBM (queenbed), I/T7057 DBL (queenbed) och I/T7057 EBL (höga långbäddar) och strax efter nyår tillkom I/T6617 EB, även den med höga långbäddar.

Samtliga halvintegrerade modeller/planlösningar finns även som helintegrerade. Vi tittade dock inte närmare på någon av ovan nämnda, utan på T7017 EB. Det är en ytterst populär modell, framför allt bland pensionärer eftersom den är försedd med låga långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak.

Nu behöver man givetvis inte vara plus 65 för att attraheras av den här husbilen. Det är många som gillar planlösningen och den har även nedfällbar taksäng, vilket öppnar upp för fler än två.

Det allra bästa med köket är inte synligt på bilden (slim-tower-kyl och gasolugn).

Bakom ratten finns det inte så mycket att orda om. Jo, att de tvådelade ytterspeglarna är vibrationsfria, elektriskt justerbara och uppvärmda. Sådant tycker vi om.

Innan vi gör husesyn bör det poängteras att vårt testobjekt visar sig vara utrustat med ett designpaket som utöver grundutrustningen omfattar vit laminat på bord och i kök, bakgrundsbelyning och kromat handtag i entrén, duschkonsol i svart, toalettdetaljer som tandbortmugg, tvålkopp, toapappershållare, extra eluttag i kök/sittgrupp samt belyst bakvägg i köket.

Låga långbäddar och toan bak är en populär planlösning.

FÄRGERNA PÅ INREDNINGEN går i grått/vitt/brunt gällande möbelmodulerna. De vita skåpluckorna är högblanka med grått inslag och kromdetalj. Golvet är gråspräckligt i det främre partiet. Bakre delen har ett ljusbrunt träliknande golv. Om vi ska summera inredningen blir bedömningen lugn och harmonisk.

Tar med block och penna till akterpartiet. Noterar att garderoben är placerad bakom toalettstolen. Där är utrymmet 117 x 74 x 42 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Dessvärre finns ingen tillgång till garderoben via en skåplucka från enkelsängen, så ombyten kan man bara nå från hygienavdelningen. Då är det bättre med packutrymmet under sängarna som vi har tillgång till både från in- och utsidan.

Väl positionerad i horisontellt läge önskar vi bättre läsbelysning. Att rikta boken efter en fast ljuspunkt, och inte en vridbar läslampa, är inte optimalt. Finns det något annat vi tycker mindre bra om? Det ska i sådana fall vara nivåskillnaden från kök till sittgrupp och kök till sovrum. Plant golv vinner en sådan betygsrond alla dagar i veckan.

Om vi återgår till avdelningen för nattbruk är det emellertid inget fel på komforten då sängarna är utrustade med sjuzonersmadrasser som är tillverkade av ett klimatreglerande material.

Duschutrymmet kan även användas som torkskåp. Höger: Garderoben kan ni bara nå från hygienutrymmet, bakom toaletten.

VINKELKÖKET HAR SOFT CLOSE och stort, djupt skafferi med skräpkorg fastsatt på skåpdör- ren. Mitt emot köksbänken finns ett platsbesparande slim-tower-kylskåp och gasolugn. Stort plus för gångjärnen på överskåpen. Det är rejäla doningar som håller skåpluckorna maximalt uppfällda och som sedan stänger mjukt med funktionen soft close. Prima!

Om belysningen var sisådär vid långbäddarna är ljuset i gengäld förträfflig i i husbilens hjärta – sittgruppen, och det via skyroof och punktbelysning i taksängen underrede. Dessutom är sittkomforten bättre än bra med gott svankstöd. Något som inte är en självklarhet i många husbilar.

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

 • Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-15 07:23

 • Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  I campingtidernas begynnelse var resan själva äventyret. Att vistas ute i skog och mark var behövligt både för kropp och själ. Då var campingfordonen små och behändiga – precis som vårt testobjekt Sunlight Cliff 540.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-11 07:54

 • Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-26 07:39

 • Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  De länge ratade alkovhusbilarna verkar gå en ljus framtid till mötes. Den nya, unga generationen husbilscampare tar dem till sig och här tittar vi närmare på en modell som tilltalar både barnen och deras föräldrar – Laika Kosmo F510.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-24 08:48

 • T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  De är betydligt mindre än konkurrenterna och har en droppformad design som inte liknar något annat inom husvagnsindustrin. Men kultvagnen T@B:s lockar ändå en mängd husvagnsentusiaster till sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-18 08:30

 • Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-17 08:25

 • Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Ett smalt och smidigt campingfordon som närmast kan beskrivas som en fusion av husbil och plåtis. Vid provkörningen visar det sig även att Sunlight V66 bjuder på en del positiva överraskningar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-12 08:28

 • Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Årets snackis i husvagnsbranschen är utan tvekan frontkök. Dessvärre är det ont om den kökslösningen i mellanstora husvagnar, med något enstaka exemplar som undantag. Av den anledningen är Südwind 500 PF – med frontkök – varmt välkomnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-11 07:43

 • Hymer B-Class Masterline 790: Stora A för B-Class

  Hymer B-Class Masterline 790: Stora A för B-Class

  Vi har nämnt det förut, men det tål att upprepas. Hymer har gjort det igen. De har skapat en husbil vars känsla bakom ratten är så nära en premiumpersonbil man kan komma.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-10 07:21

 • Adria Alpina 753 HK: Frontkök för familjen

  Adria Alpina 753 HK: Frontkök för familjen

  Alpina är Adrias exklusivaste husvagnsserie. Kombinationen av tilltalande design, gedigen utrustning och användarvänlighet har gjort deras åretruntvagnar till storsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-08-29 08:47

 • Globe-Traveller Pathfinder Z: För globalt resande

  Globe-Traveller Pathfinder Z: För globalt resande

  Globe-Traveller Pathfinder Z Bike är inte som alla andra plåtisar. Den är en hybrid som närmast kan beskrivas som en korsning av plåtis och "riktig" husbil.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-08-20 08:25

 • Bürstner Ixeo I 746 Limited: Lyxig husbil med lounge

  Bürstner Ixeo I 746 Limited: Lyxig husbil med lounge

  Är ni ute efter en husbil som inte alla andra har? Då kan Bürstner Ixeo I 746 Limited varmt rekommenderas. Den är nämligen vad den heter. Endast 60 exemplar har tillverkats och fem av dem finns på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-07-24 08:19

 • Morelo Loft 84 M: För resande i första klass

  Morelo Loft 84 M: För resande i första klass

  Det finns en mängd premiumhusbilar och ytterligare några som sticker ut ordentligt. De sistnämnda tillhör top of the line och i dem reser man i första klass. En avdelning där Morelo hör hemma.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-07-22 08:24

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1559 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842