Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

Bra ljus och mycket god sittkomfort är det i Trend. Något som är nog så viktigt i husbilens själva hjärta.

Dethleffs Trend T7017 EB: En trendig tysk

Publicerad

Sportig, attraktiv och prisvänlig. Tre ledord som alla passar in på Dethleffs instegsserie Trend. Ett varumärke och en modellserie som även har ett utmärkt andrahandsvärde.

Trend finns i nio olika halvintegrerade modeller.

TREND HANDLAR till stor del om två saker. Bra prisbild och stor flexibilitet. Utöver en trio alkover finns nio halv- och lika många helintegrerade hus- bilsvarianter. Under hösten 2018 lanserades tre nya planlösningar: I/T6557 DBM (queenbed), I/T7057 DBL (queenbed) och I/T7057 EBL (höga långbäddar) och strax efter nyår tillkom I/T6617 EB, även den med höga långbäddar.

Samtliga halvintegrerade modeller/planlösningar finns även som helintegrerade. Vi tittade dock inte närmare på någon av ovan nämnda, utan på T7017 EB. Det är en ytterst populär modell, framför allt bland pensionärer eftersom den är försedd med låga långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak.

Nu behöver man givetvis inte vara plus 65 för att attraheras av den här husbilen. Det är många som gillar planlösningen och den har även nedfällbar taksäng, vilket öppnar upp för fler än två.

Det allra bästa med köket är inte synligt på bilden (slim-tower-kyl och gasolugn).

Bakom ratten finns det inte så mycket att orda om. Jo, att de tvådelade ytterspeglarna är vibrationsfria, elektriskt justerbara och uppvärmda. Sådant tycker vi om.

Innan vi gör husesyn bör det poängteras att vårt testobjekt visar sig vara utrustat med ett designpaket som utöver grundutrustningen omfattar vit laminat på bord och i kök, bakgrundsbelyning och kromat handtag i entrén, duschkonsol i svart, toalettdetaljer som tandbortmugg, tvålkopp, toapappershållare, extra eluttag i kök/sittgrupp samt belyst bakvägg i köket.

Låga långbäddar och toan bak är en populär planlösning.

FÄRGERNA PÅ INREDNINGEN går i grått/vitt/brunt gällande möbelmodulerna. De vita skåpluckorna är högblanka med grått inslag och kromdetalj. Golvet är gråspräckligt i det främre partiet. Bakre delen har ett ljusbrunt träliknande golv. Om vi ska summera inredningen blir bedömningen lugn och harmonisk.

Tar med block och penna till akterpartiet. Noterar att garderoben är placerad bakom toalettstolen. Där är utrymmet 117 x 74 x 42 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Dessvärre finns ingen tillgång till garderoben via en skåplucka från enkelsängen, så ombyten kan man bara nå från hygienavdelningen. Då är det bättre med packutrymmet under sängarna som vi har tillgång till både från in- och utsidan.

Väl positionerad i horisontellt läge önskar vi bättre läsbelysning. Att rikta boken efter en fast ljuspunkt, och inte en vridbar läslampa, är inte optimalt. Finns det något annat vi tycker mindre bra om? Det ska i sådana fall vara nivåskillnaden från kök till sittgrupp och kök till sovrum. Plant golv vinner en sådan betygsrond alla dagar i veckan.

Om vi återgår till avdelningen för nattbruk är det emellertid inget fel på komforten då sängarna är utrustade med sjuzonersmadrasser som är tillverkade av ett klimatreglerande material.

Duschutrymmet kan även användas som torkskåp. Höger: Garderoben kan ni bara nå från hygienutrymmet, bakom toaletten.

VINKELKÖKET HAR SOFT CLOSE och stort, djupt skafferi med skräpkorg fastsatt på skåpdör- ren. Mitt emot köksbänken finns ett platsbesparande slim-tower-kylskåp och gasolugn. Stort plus för gångjärnen på överskåpen. Det är rejäla doningar som håller skåpluckorna maximalt uppfällda och som sedan stänger mjukt med funktionen soft close. Prima!

Om belysningen var sisådär vid långbäddarna är ljuset i gengäld förträfflig i i husbilens hjärta – sittgruppen, och det via skyroof och punktbelysning i taksängen underrede. Dessutom är sittkomforten bättre än bra med gott svankstöd. Något som inte är en självklarhet i många husbilar.

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1581 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 643 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842