Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

Hyttstolarna är skönast, men ingen skugga ska falla på den bältade soffan. Extra plus för det utfällbara bordet.

Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

Publicerad

Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

Testobjektet är byggt på chassi från Fiat, kommande blir på Citroën.

Den modellen vi valde att syna i sömmarna heter Summit 600 Plus.

Innan vi går in på djupet bör det emellertid poängteras att husbilen vi testkörde är byggd på Fiat Ducato med en 2,3-litersmotor på 130 hästkrafter. Generalimportören Husbilar i Pukavik avslöjar dock att framöver kommer just denna modell att finnas tillgänglig med Citroën Jumper som basfordon.

Något som visar sig inkludera den franska biltillverkarens stora motor som har 30 hästkrafter mer än italienaren.

Summit 600 Plus har som vi skrev inledningsvis flertalet smarta och innovativa lösningar. Något som är behövligt då det oftast är ytterst sparsamt för att inte säga minimalt med utrymme i en så kallad plåtis.

En av de fiffigaste komponenterna är de till och med ensamma om på marknaden – och det är skjutdörren som har elektrisk softlock-stängning.

Jodå, det är lika mjukt som sammet att låta dörren gå igen för egen maskin.

Tvärställd dubbelsäng ger gott om utrymme i övrig bodel.

Vidare är den dolda garderoben som hissas upp ur ett sidofack intill sängen smått genialisk. Det är emellertid inte bara den som är platsbesparande, det är även handfatsväggen som kan vikas åt sidan, för att ge plats åt en rymlig duschkabin. Som bekant är detta ingen ny uppfinning, men ingen kan komma och säga annat än att det är praktiskt. 

Kluriga har ingenjörerna även varit i köket. Då tänker vi närmast på skafferidörren som inkluderar hyllfack. När man öppnar dörren följer således livsmedlen med på kuppen och alla godsaker blir lättåtkomliga.

Det finns en mängd olika varianter att ta till när det gäller lastutrymme, allt efter behov.

För den som önskar nyttja den bakre delen av fordonet till mer än bara horisontellt läge för nattbruk finns tre alternativ till lastutrymme. Låt sängen vara kvar (och du lastar under madrasserna), låt halva sängen vara kvar, eller ta bort madrasserna helt och hållet. Vilket alternativ du väljer beror helt enkelt på hur stor lastplats du är i behov av.

Enkelt är det hur som helst. Det är bara att dra ut och sedan lyfta bort sängbottnarna.

Provar med att lyfta in min MTB-cykel, och det sker utan några som helst problem. Det finns gott om plats för andra skrymmande persedlar också. Med andra ord skönt att slippa eventuell åverkan på karossens bakstam om applicering av cykelställ är planerad.

Vänster: Via en utfällbar vägg trollas ett dolt duschutrymme fram. Höger: Garderoben är dold under ena madrassdelen.

Smart skafferi och kompressorkyl finns i köksavdelningen.

Nu är det inte bara ovan nämnda metoder som gör Summit 600 Plus till en ytterst användarvänlig kompakthusbil.

Exempelvis två takfönster (vid sängen och samvaroavdelningen) och fem öppningsbara fönster ger optimal ventilation. Dessutom är entréskjutdörren försedd med myggnät.

Andra ting som är värda att lyfta fram är det elektriska insteget, den lättåtkomliga elcentralen under den bältade soffan, svängbara hyttstolar och en bordsskiva som kan förlängas. Och detta är bara ett axplock av en mängd finesser. 

Överskåpen bör förresten också omnämnas. De är robusta och stadiga och rymmer betydligt mer än de ser ut att göra. Åtta stycken finns totalt och de är fördelade på ett långt utmed sittgruppen, två ovanför köksbänken och fem runt hela bakvagnen. 

Vi poängterade tidigare skafferiet i köket. I den avdelningen finns även golvplacerad kompressorkyl och lådor med soft close-funktion. Med andra ord inte mycket mer att tillägga än att det bara är att ta plats bakom ratten, vrida på nyckeln och påbörja äventyret.

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1582 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 644 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842