Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

Hyttstolarna är skönast, men ingen skugga ska falla på den bältade soffan. Extra plus för det utfällbara bordet.

Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

Publicerad

Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

Testobjektet är byggt på chassi från Fiat, kommande blir på Citroën.

Den modellen vi valde att syna i sömmarna heter Summit 600 Plus.

Innan vi går in på djupet bör det emellertid poängteras att husbilen vi testkörde är byggd på Fiat Ducato med en 2,3-litersmotor på 130 hästkrafter. Generalimportören Husbilar i Pukavik avslöjar dock att framöver kommer just denna modell att finnas tillgänglig med Citroën Jumper som basfordon.

Något som visar sig inkludera den franska biltillverkarens stora motor som har 30 hästkrafter mer än italienaren.

Summit 600 Plus har som vi skrev inledningsvis flertalet smarta och innovativa lösningar. Något som är behövligt då det oftast är ytterst sparsamt för att inte säga minimalt med utrymme i en så kallad plåtis.

En av de fiffigaste komponenterna är de till och med ensamma om på marknaden – och det är skjutdörren som har elektrisk softlock-stängning.

Jodå, det är lika mjukt som sammet att låta dörren gå igen för egen maskin.

Tvärställd dubbelsäng ger gott om utrymme i övrig bodel.

Vidare är den dolda garderoben som hissas upp ur ett sidofack intill sängen smått genialisk. Det är emellertid inte bara den som är platsbesparande, det är även handfatsväggen som kan vikas åt sidan, för att ge plats åt en rymlig duschkabin. Som bekant är detta ingen ny uppfinning, men ingen kan komma och säga annat än att det är praktiskt. 

Kluriga har ingenjörerna även varit i köket. Då tänker vi närmast på skafferidörren som inkluderar hyllfack. När man öppnar dörren följer således livsmedlen med på kuppen och alla godsaker blir lättåtkomliga.

Det finns en mängd olika varianter att ta till när det gäller lastutrymme, allt efter behov.

För den som önskar nyttja den bakre delen av fordonet till mer än bara horisontellt läge för nattbruk finns tre alternativ till lastutrymme. Låt sängen vara kvar (och du lastar under madrasserna), låt halva sängen vara kvar, eller ta bort madrasserna helt och hållet. Vilket alternativ du väljer beror helt enkelt på hur stor lastplats du är i behov av.

Enkelt är det hur som helst. Det är bara att dra ut och sedan lyfta bort sängbottnarna.

Provar med att lyfta in min MTB-cykel, och det sker utan några som helst problem. Det finns gott om plats för andra skrymmande persedlar också. Med andra ord skönt att slippa eventuell åverkan på karossens bakstam om applicering av cykelställ är planerad.

Vänster: Via en utfällbar vägg trollas ett dolt duschutrymme fram. Höger: Garderoben är dold under ena madrassdelen.

Smart skafferi och kompressorkyl finns i köksavdelningen.

Nu är det inte bara ovan nämnda metoder som gör Summit 600 Plus till en ytterst användarvänlig kompakthusbil.

Exempelvis två takfönster (vid sängen och samvaroavdelningen) och fem öppningsbara fönster ger optimal ventilation. Dessutom är entréskjutdörren försedd med myggnät.

Andra ting som är värda att lyfta fram är det elektriska insteget, den lättåtkomliga elcentralen under den bältade soffan, svängbara hyttstolar och en bordsskiva som kan förlängas. Och detta är bara ett axplock av en mängd finesser. 

Överskåpen bör förresten också omnämnas. De är robusta och stadiga och rymmer betydligt mer än de ser ut att göra. Åtta stycken finns totalt och de är fördelade på ett långt utmed sittgruppen, två ovanför köksbänken och fem runt hela bakvagnen. 

Vi poängterade tidigare skafferiet i köket. I den avdelningen finns även golvplacerad kompressorkyl och lådor med soft close-funktion. Med andra ord inte mycket mer att tillägga än att det bara är att ta plats bakom ratten, vrida på nyckeln och påbörja äventyret.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1560 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 566 fristående campingplatser och 617 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 377 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-10

  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

  • Husvagn & Camping 2019-05

  • Husvagn & Camping 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842