Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

Publicerad: 2019-09-26   Uppdaterad: 2023-04-18

Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två
Liten, lätt, behändig och mycket prisvärd.

Vi går mot större campingfordon och lyxigare sådana. Ni har säkerligen hört detta påstående förut.

Samtidigt har Husvagn & Camping snappat upp att mindre husvagnar säljer bättre och bättre. Och det är inte bara en generalagent och återförsäljare som uttycker sig så, utan flertalet.

Börjar vi måhända hitta tillbaka till campandets rötter där själva resan har blivit äventyret och boendekomforten placeras i andra hand? 

Nu behöver inte det ena utesluta det andra. Att ha en liten, så kallad resevagn, behöver inte betyda att boendekomforten är under all kritik. Oftast handlar det bara om mindre boyta.

Men vad gör det om endast två som ska använda husvagnen? I gengäld får paret en rullande bostad som är både enklare att dra och rangera och som inte påverkar bankkontot på samma sätt som en större och rikligare utrustad husvagn gör.

Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två
Enkelt och funktionellt kök med god belysning rakt innanför entrén.

Hos vårt testobjekt, instegsmärket Weinsberg, är kombinationen pris och prestanda två nyckelord.

Vi har tittat närmare på CaraTwo 450 FU – en av tre husvagnar i deras sortiment som kostar under 225 000 kronor.

Först ett varv från utsidan. Kulhamrad plåt på karossidorna, slät plåt fram, bak och på taket som i sin tur är hagelresistent. Samtliga fönster är mellantonade och entrédörren är delad. En-nyckel-system gäller. Om vi ska vara lite kinkiga hade vi önskat att det var något enklare att komma åt stödbensskruvarna.

Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två
Fransk säng gäller i CaraTwo 450 FU.

Inredningen är trevlig om än något spartansk i jämförelse med betydligt dyrare konkurrenter.

Möbelmodulerna har ljust träslag, luckorna är vita medan tygklädseln är grå/gul. Gällande tyget finns även två andra alternativ och det är grått respektive lila. Till vänster om entrén finns en stor u-sittgrupp där hela tjocka släkten får plats. Imponerande med tanke på vagnens ringa storlek.

Till höger om entrén finns garderob, klädhängare och spegel med stämningsbelysning. Värmen ombesörjs av en panna från Truma. Strategiskt placerade utblås finns vid entrén, sittgruppen (två stycken), sovrum och hygienutrymmet.

På toaletten har vårt testobjekt blivit extrautrustad. Här har duschutrustning installerats och ett fönster tillkommit. Kostnaden för dessa två produkter är 2 700 kronor respektive 2 900 kronor. Väl investerade pengar kan tyckas.

Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två
Toalett och tvättställ är separerade från varandra. En vanlig variant i husvagnar från Knaus Tabbert Group.
Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två
Garderob finns i anslutning till entrédörren.

Toalett och tvättställ är separerade och här finns gott om skåp och fack för diverse hygienartiklar. Bra packutrymmen är det över lag, framför allt med tanke på att vi inte har med en jättevagn att göra.

Det är exempelvis närapå soprent under den franska sängen och sittgruppen, vilket ger plats för en hel del skrymmande gods. Håll bara koll på hur ni fördelar lastvikten. Från entrén sett rakt fram finns köksavdelningen som är tämligen anspråkslös med trelågig spis, diskho, besticklåda, skafferi och dubbla överskåp. Som ventilation noterar vi fem öppningsbara fönster och två takfönster, den på toaletten exkluderad. 

Med handen på hjärtat handlar det här om en praktisk husvagn vars målgrupp är två personer som prioriterar resandet mer än överdriven lyx. I våra ögon ingen tokig idé.

Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två
Rulla till toppen