Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

730 EB är en av tre Profila T-modeller som har Aldevärme.

Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

Publicerad

Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

Sedan ett par år tillbaka ingår Eura Mobil i Autohallens sortimentportfölj och i samband med detta inträde tog också försäljningen fart. Aggressivare marknadsföring var en orsak, men den största anledningen till att husbilsentusiasterna fick upp ögonen för det tyska varumärket var nog att Autohallen lät paketet all-inclusive ingå.

Kort sammanfattat innebar det att kunderna inte behövde addera x antal produkter från den digra tillvalslistan – nu ingår rubbet. Med andra ord är det bara att ta plats vid ratten, spänna fast sig och vrida på nyckeln.

Samvaroavdelning med komfortkänsla. Bra svankstöd i den bältade soffan.

Vi tar småvägar strax norr om huvudstaden, från Kungsängen bort mot Vallentuna, och en något snabbare returfärd via tvåfiliga vägar. Körupplevelsen bjuder inte på några större överraskningar, varken i positiv eller i negativ bemärkelse.

Att antisladd-, och antispinnsystem finns tar vi numera för givet. Detsamma gäller Traction + och Hill Holder. När sedan husbilen har normallängden sju och en halv meter och är byggd på ett Fiatchassi, blir det inte mycket att rapportera.

Mer att orda om blir det när vi kikar på listan som generalagenten kallar "allt ingår". Nja, kanske inte riktigt allt, men i alla fall det som behövs för att campingsemestern ska bli både bekväm och enkel. Att slippa lägga till ett antal produkter som annars skulle vara tillval betyder också sparade kronor, och många sådana.

Tv:n är dold i ett skåp ovanför det femte sätet.

Tittar som hastigast i broschyren och noterar att solcell (180W) inkluderat regulator, värmeväxlare, cykelställ, markis, tv/dvd, duocontrol och krocksensor, isolerad och uppvärmd spillvattentank, dubbla krockkuddar, navigator och backkamera ingår. Och det är bara ett axplock av alla godsaker som ingår.

Den halvintegrerade serien Profila T består av sju olika modeller. Både vårt testobjekt 730 EB och grannmodellerna 720 EB och 720 QB är försedda med vattenburet värmesystem från Alde. Övriga i syskon-skaran har en Trumapanna och därmed luftburen värmeförsörjning.

Det bör poängteras att två av modellerna med Alde har planlösning med långbäddar. 730 EB har låga singelbäddar med fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak, medan 720 EB har höga singelbäddar och stort garage.

Låga långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme längst bak är fortfarande en mycket populär planlösning i Sverige.

Charmig lampskärm vid sängen.

I vår husbil kan det tyckas en smula anmärkningsvärt att taksäng saknas. Samtidigt har många av våra läsare hört av sig och förklarat att de aldrig använder den nedsänkbara sängen.

Är det måhända en onödig lyxprodukt? Nej, det beror till stor del på hur många som ska bruka fordonet nattetid.

Måhända kan det också vara bra att slippa låna ut sin dyrgrip till mindre noggranna barn med tillhörande barnbarn. Tänker närmast på de ljusa textilierna i sittgruppen som knappast kommer att gilla spill från vare sig glass eller grillkorv. 

Mitt emot köket vid entrén finns stor kyl/frys och gasolugn. Höger: Toalett och separat duschkabin i husbilens akterparti.

Träkänsla som för tankarna till en timrad fjällstuga i norr.

Eura Mobil önskar själva profilera sig som ett premiummärke. Visst, det är fina grejer och samtidigt måste vi ställa oss frågan – vad är premium?

Vad är då Concorde, Morelo och Niesmann? Samtidigt ska vi inte jämföra äpplen med päron då det handlar om fordon i helt olika prisklasser. Här har vi faktiskt en relativt påkostad husbil vars prislapp ligger en bit under ett sjusiffrigt belopp. 

Personligen skulle jag vilja säga att Eura Mobil – det gäller just denna modell – bygger på känsla. Interiörens runda, mjuka linjer och extremt ljusa snickerier gör att 730 EB går sin egen väg.

Om det tilltalar? Som med mycket annat handlar det om tycke och smak. Är välvda kökslådor snyggt och praktiskt eller inte? Ser skärmarna till läslamporna retro ut eller känns de bara gamla? Du avgör!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 740 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206