Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

Publicerad: 2019-10-28   Uppdaterad: 2023-04-18

Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare
Så här ser blåvita Original CTH ut.

560 är Polars näst minsta serie och samtidigt deras storsäljare. En lagom stor vagn enligt många användare.

Ny för året bland alla planlösningar är CTV vars beteckning står för dubbelbädd med toalett i bakre vänstra hörnet (se planlösning i faktarutan). Som bekant går Polarvagnarna att beställa i tre olika tappningar – Original, Selected och Customized.

I sedvanlig Polaranda är alla rikligt utrustade. Naturligtvis mer i de två sistnämnda och prisbilden stiger ju mer lyx man plockar på. 560 i originalutförande kostar 422 000 kronor. Den specialutrustade Selected 494 000 kronor, medan vårt testobjekt landar på 563 000 kronor.

Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare
Köket håller världsklass. Här finns bland annat spis med induktionshäll och mikrovågsugn.
Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare
Spegelvänt jämfört med 560 CTH. Nu är sängen flyttad till vänster…

Men då får du en unik husvagn där du själv, tillsammans med Polars konstruktörer, kan ta fram det där lilla extra som just bara du eftersträvar. Dessutom är karossdekalerna på ”din” husvagn svarta och inte blå. Bara en sådan sak!

Det råder ingen tvekan om att Polar ständigt jagar förbättringar. 560 CTV är inget undantag.

Till 2019-vagnarna är Polar Connect den kanske bekvämaste nyheten. Ladda ner appen, och husvagnen kan fjärrstyras med en smartphone. Uppvärmd gråvattentank är en annan godbit som tillhör grundutrustningen från och med årets modeller. Dit hör även golvvärmen som numera styrs via en remote.

Till sist har de utvecklat en smart förvaringsyta i fönsterhyllan. Den är för övrigt elegant upplyst med Polars logotyp om du väljer en husvagn i det exklusiva Customized-segmentet.

Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare
…och i en rokad har hygienutrymmet flyttats till höger.

Att träda in i en Polar är som att komma hem. Det är ombonat, användarvänligt och allt är idel tipp-topp när det gäller valet av komponenter. Färgsammansättningen består av grått klinkersmönstrat golv, vita högblanka skåpluckor med brunt inslag, möbelmodulerna har mellanmörk ton, soffdynorna är utrustade med svart skinn medan gardinerna har ljust tyg. Med andra ord ungefär som Polar brukar se ut. Om det är snyggt eller inte är en smaksak.

Det är inget snack om att det är en husvagn för året runt-bruk. Polar har byggt hus på hjul sedan urminnes tider (55 år) och redan från första början gjorde de sig kända som tillverkare av campingfordon som pallar för trycket när Kung Bore hälsar på. I deras klimatkammare utsätter de sina husvagnar för 36 000 liter vatten under en timme och det med stormvindar.

Deras egenutvecklade bygg- och isoleringsteknik kombineras med ett ventilationssystem som håller kylan borta på vintern och stänger värmen ute under sommarmånaderna. Precis så som en kräsen campare vill ha det.

Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare
Praktiska lådor och packutrymmen är Polar mästerliga på. Här ses trådkorgar under kylskåpet.

Helheten är magnifik. Det finns en funktionell instegsgarderob med droppskål och takventil. Komforten i sittgruppen är bättre än bra och rymlig som få. Köket har allt du kan önska dig: stor kyl/frys, mikrovågsugn, fläkt, källsorteringskärl och en ”riktig” spis med induktionshäll och gasolugn.

Dessutom kan vi addera några viktiga detaljer till ovan nämnda beståndsdelar. Vi tänker närmast på skidluckan, användarvänliga trådkorgar och att stödbensskruvarna sitter löjligt lättåtkomliga.

Sammanfattningsvis kan vi inte göra annat än att utdela toppbetyg för Polar 560 CTV. Det enda som hamnar på minuskontot är priset. Men som bekant kan du kapa 140 000 kronor genom att beställa en originalvagn istället för en extra påkostad Customized.

Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare
Rulla till toppen