Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line har alla förutsättningar att bli en succé.

Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

Publicerad

Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

Innan vi tar plats bakom ratten samlar vi på oss en mängd information om vårt testobjekt. Det visar sig nämligen att husbilen är kraftigt uppdaterad jämfört med originalutförandet. Något som tydligt visar sig på priset som har skjutit iväg ganska kraftigt. Men jösses, vilken husbil vi fick till förfogande.

Under en säsong testkör Husvagn & Camping cirka 30 husbilar och den här gången vågar vi sticka ut hakan för att med handen på hjärtat säga – i vägronden är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line den allra ljuvligaste vi någonsin har styrt. Nu ska det tilläggas att vi kör fordonen utan någon som helst last. En viktig parameter som eventuellt kan komma att korrigera ett slutgiltigt omdöme.

Det är inte bara själva bilens prestanda som imponerar. Den invändiga designen bjuder också på en och annan delikatess.

Förarmiljö med personbilskänsla i Mercedes Sprinter 414.

Vi hämtar ut den bakhjulsdrivna husbilen i Örebro och tar oss sedan via småvägar till Karlskoga för en fotosejour vid stadens hembygdsgård.

Husbilen är en smidig rackare med ytterst modesta mått både till längd (699 centimeter) och bredd (232 centimeter). Med chassi och drivlina från Mercedes Sprinter plus en mängd extrapaket har vi massvis med säkerhetskomponenter med oss under resans gång.

Här finns sätesvärme (något som märkligt nog är ytterst ovanligt i husbilar), uppvärmda och elektriskt justerbara backspeglar, dubbla krockkuddar, ESP/ASR (antisladd- och antispinnsystem), starthjälp i backe, vägmärkesigenkänning, strålkastar-, sidvinds-, filhållnings- och aktiv bromsassistans.

Fransk säng och nedfällbar taksäng finns i denna husbil.

Funktionellt vinkelkök med Thetfords "riktiga" Triplex-spis, vilket bland annat betyder integrerad gasolugn.

Lägg sedan till att testfordonet var uppgraderad från manuell växellåda och 143 hästkrafter till en sjustegad G-tronic automatlåda med ytterligare 20 hästkrafter.

Husbilen rullar nästan löjligt smidigt och vi har aldrig någonsin känt en så tydlig och behaglig personbilskänsla som nu. På väg smakar den här husbilen verkligen mumma!

Nu är det inte bara bakom ratten som Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line bjuder på någon utöver det vanliga. Interiören är trivsam, genomtänkt och i allra högsta grad funktionell med bland annat ett komplett kök med "riktig" spis och gasolugn.

Här finns även ett nedsänkt insteg för bekväm in- och utgång samt en elektrisk nedfällbar taksäng om det är fler än två som önskar bruka husbilen nattetid.

Vänster: Elegant hallmodul med tv och vitrinskåp.
Höger: Gott om plats är det i hygienutrymmet.

Kanske inte ett garage – men samtidigt inte långt ifrån.

I övrigt noterar vi även vattenburet centralvärmesystem från Alde, genomgående plant golv, golvvärmematta, sky roof med indirekt belysning, laddstationer med usb-uttag, flerzonsmadrasser i båda sängarna, magnethållare för glas i vitrinskåpet, stämningsbelysning och belysta bakväggar vid skåpen, bodelsdörr med tvåpunktslåsning, extra garagedörr och uppvärmt lastutrymme, centrallås, backkamera samt digital radio med gratis gps-kartuppgraderingar i tre år – för att nämna ett axplock. 

Avslutningsvis bör det poängteras att det finns tre exklusiva klädselalternativ att välja mellan och att det finns en syskonmodell (690 G) som har samma blygsamma yttermått men med planlösningen höga långbäddar och stort garage.

Magneter håller glasen på plats.

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

 • Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Tillhör ni dem som har småbarn men varken vill ha husvagn eller alkovhusbil? Visst, det finns både hel- och halvintegrerade husbilar med våningssängar men valmöjligheterna är synnerligen begränsade. Glädjande nog har nu även storsäljande Hobby kommit med en barnkammarhusbil – Ontour T 65 HKM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-12 08:23

 • Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-27 08:55

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1544 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 578 fristående campingplatser och 615 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 351 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842