Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

Hög komfort och elegant till tusen. I en Carthago är det en fröjd att slå sig ned i sittgruppen.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

Publicerad

E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

Modern glasfiberarmerad bussgavel gäller för E-Line.

Det är något speciellt med Carthago.

En känsla som är svår att beskriva med bara ord. Det är ungefär som att flyga helikopter över Grand Canyon – det måste upplevas! Visst, det är enkelt att låta sig förföras av bländande skönhet.

Samtidigt är det inte bara det visuella som attraherar hos Carthago, utan den slutgiltiga produkten. Här kombineras storartad ingenjörskonst med högkvalitativa komponenter och målgruppen de siktar in sig på är den som vill ha det där lilla extra – och har råd med det.

För smakar det, så kostar det! Ingen kan komma och säga att en E-Line är billig. Men du får valuta för pengarna. 

Utdragbart apoteksskåp är både praktiskt och platsbesparande. Notera även det nya kylskåpet från Dometic.

Vad imponerar då allra mest? Exempelvis de båda sängplatserna. Att sova bra är underskattat då vi är medvetna om vad dålig sömn gör med oss på sikt. I 5.0 LE finns två långa singelbäddar med 7-zonsmadrasser och ett fjädringssystem (Carawinx) som är medicinskt rekommenderat. Sängarnas huvudände är dessutom justerbar. Den nedfällbara taksängen har klassens största mått – både till bredden (160 centimeter) och sitthöjden (83 centimeter).

Även om många väljer att grilla eller äta ute på restaurang under campingsemestern önskar de flesta ett bra kök i sin husbil/husvagn.

Enkel men mycket smart kökslösning då täckplattan till diskhon även kan användas som skärbräda.

Snofsig köksmiljö med dolt kaffeskåp ovanför diskhon.

Här finns en platsbesparande tectower-kyl med AES-funktion som själv känner av vilken energikälla som ska användas. Praktisk förvaring finns i ett högt och rymligt apotekarskåp. Täckplattan till diskhon har dubbelfunktion då den även kan användas som skärbräda. Köksbänken har droppstopp så att inget vatten kan rinna ned på golvet.

Och vad vore en middag utan kaffe som avslutning? Carthago har ett eget "liftsystem" där kaffemaskinen är dold i ett av överskåpen. Allt detta ackompanjeras av både funktionell och elegant belysning. 

Värmesystemet ombesörjs av Alde och det finns även ett värmelagrande dubbelgolv samt en värmebooster under förarsätet. På tal om golv har dubbelgolvet en enorm förvaringsplats med en nyttjandehöjd upp till 70 centimeter. Lägg till ett stort, centralt genomgående lastutrymme med djup "källarförvaring".

I garaget är den invändiga höjden 132 centimeter. Här är maxlasten på 450 kilo vilket bidrar till att både mc och cyklar kan baxas in. Som bekant är Carthago även kända för sin aluminiumkonstruktion på taket som skyddar mot åska likt en Faradays bur.

Här finns sjuzonsmadrasser och ett fjädrande madrassystem för optimal somkomfort.

Tänkte avsluta med några ord om sittgrupp och känslan bakom ratten då det är två platser där vi också spenderar mycket tid.

37 hästkrafter starkare motor i testobjektet än i originalutförandet tycker vi om. E-Line I 5.0 LE är ingen lättviktare, så extra muskelstyrka var varmt välkommen. Vidare bör frontens 56-gradiga lutning också nämnas. I klartext innebär konstruktionen mindre luftmotstånd och vindljud samt något lägre bränsleförbrukning.

Här är det tydligt att "källaren" är djup nog för en back med dryck eller andra skrymmande föremål.

En tv finns dold bakom femte sätet. Här i sovrummet finns den andra tv:n – även den dold i ett skåp.

I en sittgrupp kan man fråga sig vad som är viktigast. Gott om utrymme eller god komfort? Det enkla svaret är – allra helst båda – och det får man i E-Line I 5.0 LE. Dynorna är perfekt utformade för att ge ett ergonomiskt stöd för ländryggen. Smarta och funktionella lösningar i denna avdelning är tv:n som är dold i ett "quick-up-skåp" bakom en av sofforna. 

Dessutom kan bordet enkelt vridas och skjutas via en fotpedal. Slutet gott – allting gott.

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

 • Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

  Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-06 08:17

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1564 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 576 fristående campingplatser och 631 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842