Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Högkvalitativ soffa och som synes finns det plats för ett halvt fotbollslag.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Publicerad

Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

Royal 630 GLE finns i sex olika tappningar.

Royal 630 GLE KS (King Size) finns i sex olika utföranden. När vi tar upp grundritningen på datorskärmen ser vi att vagnarna i sextetten är till två tredjedelar identiska med varandra. Sittgrupp fram. Kök och instegsgarderob vid entré-regionen samt centralt placerad garderob, linneförråd och hygienutrymme.

Det är i akterpartiet vagnarna skiljer sig åt – närmare bestämt i de olika alternativen för nattbruk.  

Royalmodellen B2 är försedd med långbäddar. B5 har fransk säng medan B8 har en 150 centimeter bred dubbelsäng. B14 och B15 är båda barnkammarvagnar med längsgående våningssäng nära intill föräldrarnas franska bädd. Det som skiljer dem åt är att den sistnämnda har tre sovplatser i våningssängen, den första har två. Till sist B16 som och är utrustad med tvärställd dubbelsäng.

Med andra ord passar Royal 630 GLE en mängd olika husvagnscampare – från paret som kan välja mellan singelbäddar, fransk säng eller dubbelsäng till den stora barnfamiljen.

Tvärställd dubbelsäng med gott om plats att gå runt sängen. Således slipper man krypa över sin partner.

Som bekant har köpbeteendet ändrats drastiskt de senaste åren. Allt fler väljer e-handel före befintlig butik och av den anledningen ska vi prova att konstruera en egen 630 GLE och det sker under fliken "Bygg din Kabe" på deras hemsida.

Det här är i och för sig ingen ny digital metod. Men den är värd att lyfta fram för er som inte visste om den sedan tidigare. När vi väl har bestämt serie/modell/sängalternativ är det dags att välja klädsel. I grundutförande finns fem textilier och tre skinnvarianter som emellertid är tillval och kostar 15 000 kronor extra.

Därefter finns ytterligare 35 tillval i ett prisspann från 594 kronor (utvändig förlängning av duschavlopp) till 39 651 kronor för en mover. Till sist får vi frågan om vilken totalvikt som önskas. Sedan är det bara att trycka på den gröna knappen och sända iväg en offertförfrågan till närmaste återförsäljare.

Köket har "riktig" spis, fläkt, stor kyl/frys som kan öppnas från båda håll samt bra med arbetsyta.

Lätt som en plätt och smidigt till tusen. Med detta tillvägagångssätt kan du alltså sitta hemma i mysfåtöljen och bestämma dig i lugn och ro.

Vi befinner oss i en B16-modell hos M&M Caravane i Bro, strax norr om Stockholm. Det är en fullbreddsvagn med 14,8 kvadratmeter boyta. Designmässigt gäller trästrukturgolv, tämligen mörka möbelmoduler samt vita inslag när det gäller köksbänk, bakre köksvägg, överskåp (fram) samt vissa detaljer i sovrummet.

I den sistnämnda avdelningen har vi här en tvärställd dubbelsäng som man kan gå runt. Således behöver ingen klättra över sin partner nattetid. Ett charmigt inslag är kvartetten fönster som finns vid sängens fotände. Dessa ger en stor portion trivsam sommarstugekänsla.

Annorlunda utformning av fönster vid fotänden på dubbelsängen. Höger: Varma handdukar i hygienutrymmet gillas skarpt.

Att Kabe bygger husvagnar för finsmakare är knappast någon nyhet. Utöver deras patenterade värme-, isolerings- och ventilationsmetod, som också är deras signum, finns det en hel radda med komponenter och finurliga lösningar som gör livet som husvagnscampare både enklare och behagligare.

Tänker närmast på ett fullutrustat kök, centraldammsugare, skidfack, shuntsystem, vädringsbeslag, torkskåp med droppskål, sängens uppfällbara huvudände, brandvarnare, IR-larm och utvändigt gasoluttag för att nämna ett axplock.

Min personliga favorit är sittgruppen vars komfort är utöver det vanliga. Det spelar ingen roll var i soffan jag slår mig ned. Betyget förblir tummen upp.

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1581 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 643 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842