Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Högkvalitativ soffa och som synes finns det plats för ett halvt fotbollslag.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Publicerad

Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

Royal 630 GLE finns i sex olika tappningar.

Royal 630 GLE KS (King Size) finns i sex olika utföranden. När vi tar upp grundritningen på datorskärmen ser vi att vagnarna i sextetten är till två tredjedelar identiska med varandra. Sittgrupp fram. Kök och instegsgarderob vid entré-regionen samt centralt placerad garderob, linneförråd och hygienutrymme.

Det är i akterpartiet vagnarna skiljer sig åt – närmare bestämt i de olika alternativen för nattbruk.  

Royalmodellen B2 är försedd med långbäddar. B5 har fransk säng medan B8 har en 150 centimeter bred dubbelsäng. B14 och B15 är båda barnkammarvagnar med längsgående våningssäng nära intill föräldrarnas franska bädd. Det som skiljer dem åt är att den sistnämnda har tre sovplatser i våningssängen, den första har två. Till sist B16 som och är utrustad med tvärställd dubbelsäng.

Med andra ord passar Royal 630 GLE en mängd olika husvagnscampare – från paret som kan välja mellan singelbäddar, fransk säng eller dubbelsäng till den stora barnfamiljen.

Tvärställd dubbelsäng med gott om plats att gå runt sängen. Således slipper man krypa över sin partner.

Som bekant har köpbeteendet ändrats drastiskt de senaste åren. Allt fler väljer e-handel före befintlig butik och av den anledningen ska vi prova att konstruera en egen 630 GLE och det sker under fliken "Bygg din Kabe" på deras hemsida.

Det här är i och för sig ingen ny digital metod. Men den är värd att lyfta fram för er som inte visste om den sedan tidigare. När vi väl har bestämt serie/modell/sängalternativ är det dags att välja klädsel. I grundutförande finns fem textilier och tre skinnvarianter som emellertid är tillval och kostar 15 000 kronor extra.

Därefter finns ytterligare 35 tillval i ett prisspann från 594 kronor (utvändig förlängning av duschavlopp) till 39 651 kronor för en mover. Till sist får vi frågan om vilken totalvikt som önskas. Sedan är det bara att trycka på den gröna knappen och sända iväg en offertförfrågan till närmaste återförsäljare.

Köket har "riktig" spis, fläkt, stor kyl/frys som kan öppnas från båda håll samt bra med arbetsyta.

Lätt som en plätt och smidigt till tusen. Med detta tillvägagångssätt kan du alltså sitta hemma i mysfåtöljen och bestämma dig i lugn och ro.

Vi befinner oss i en B16-modell hos M&M Caravane i Bro, strax norr om Stockholm. Det är en fullbreddsvagn med 14,8 kvadratmeter boyta. Designmässigt gäller trästrukturgolv, tämligen mörka möbelmoduler samt vita inslag när det gäller köksbänk, bakre köksvägg, överskåp (fram) samt vissa detaljer i sovrummet.

I den sistnämnda avdelningen har vi här en tvärställd dubbelsäng som man kan gå runt. Således behöver ingen klättra över sin partner nattetid. Ett charmigt inslag är kvartetten fönster som finns vid sängens fotände. Dessa ger en stor portion trivsam sommarstugekänsla.

Annorlunda utformning av fönster vid fotänden på dubbelsängen. Höger: Varma handdukar i hygienutrymmet gillas skarpt.

Att Kabe bygger husvagnar för finsmakare är knappast någon nyhet. Utöver deras patenterade värme-, isolerings- och ventilationsmetod, som också är deras signum, finns det en hel radda med komponenter och finurliga lösningar som gör livet som husvagnscampare både enklare och behagligare.

Tänker närmast på ett fullutrustat kök, centraldammsugare, skidfack, shuntsystem, vädringsbeslag, torkskåp med droppskål, sängens uppfällbara huvudände, brandvarnare, IR-larm och utvändigt gasoluttag för att nämna ett axplock.

Min personliga favorit är sittgruppen vars komfort är utöver det vanliga. Det spelar ingen roll var i soffan jag slår mig ned. Betyget förblir tummen upp.

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1712 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 769 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206