Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

Vem behöver en stationär sommarbostad nu när mobila Adria Astella finns?

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

Publicerad

Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

Genomskärning av Astella 754 DP.

Husvagn & Camping gör en mellanmjölk denna gång. Vi testar således inte den minsta eller den största modellen – utan den mitt emellan. Samtidigt spelar det nog inte någon roll vilken av husvagnarna vi väljer. I slutändan handlar Astella om att vara nyfiken och att slutligen våga ta nästa steg. 

Astella lanserades under pompa och ståt i samband med mässan Caravan Salon i Düsseldorf. Och ända sedan dess har intresset från allmänheten varit minst sagt stort. På Adrias svenska högkvarter i Tenhult är de givetvis införstådda med att den här husvagnstrion inte kommer att tillhöra de enskilt mest sålda modellerna när året ska summeras. Samtidigt bör det understrykas att det redan har sålts Astella vid mässorna i Düsseldorf, Elmia och Lilleström.

Modern elegans i den högre skolan! Inredningen är både smakfull och en smula minimalistisk.

Vad är det då för husvagn och vilken målgrupp riktar den sig till?

Generellt sett är det en serie som lockar dem som vill leva gott. Kanske är det paret med utflugna tonåringar? De får en flyttbar sommarstuga med hypermodern design istället för en stationär sommarbostad. Det bör emellertid understrykas att det inte rör sig om en husvagn som campare kommer att ha på dragkroken särdeles ofta.

Om motsatsen bevisas behövs nämligen en ytterst potent dragbil och fler bokstäver än ett B på körkortet. Nej, här gäller med all säkerhet stillastående och långvarig positionering på favoritcampingplatsen, alternativt annan fin miljö.

Med dubbla entrédörrar på vid gavel får man känslan av att kunna kliva rakt ut i himmelriket.

Med en Astella krävs ingen flygbiljett till Dubai och incheckning på Hiltons 34:e våning för att ta del av livets crème de la crème. Vi behöver inte ens blunda och drömma oss bort för en stund.

Astella är nämligen som en dröm. Glöm att det är höstmörker och blicka istället fram emot vad nästa ljuvliga sommar kan erbjuda. Öppna de breda entrédörrarna. Blicka ut över vattnet. Slå dig ned ute på verandan och njut! 

Den utvändiga designen är annorlunda mot vad vi är vana vid från husvagnsindustrin. Den gråa karossen har praktiska vindavledare och den aerodynamiska formen är i det närmaste futuristisk.

I hygienutrymmet råder sober stil i à la femstjärnigt hotell.

Ordning och reda i gasolkofferten.

Interiören liknar inte heller de i ett vanligt campingfordon. Här har vi mjuka, rena linjer där inspiration, form och design har hämtats från flygplansindustrin. Inga onödiga detaljer tar överhand. Istället gäller här en mer minimalistiskt stil i kombination med gott om utrymme och modern elegans i den högre skolan.

Att ha sittgruppen fram, kök och hygienutrymme centralt och dubbelsängen bak låter som vilken husvagn som helst. Det är en sanning med modifikation.

Visst, det är en husvagn, men som sagt – inte vilken som helst. Här kan nog även en icke-campare tänkas bo under lång tid utan att få spader.

Sittgruppen påminner mer om vardagsrummet hemma – och öppnar man sedan entrédörrarna, ja då har man första parkett till en utsikt man vanligtvis bara kan drömma om (beroende på var man ställer husvagnen förstås).

Luftig sängkammare som inbjuder till wellness. Madrasssystemet kommer från Octaspring.

Naturligtvis är sängens huvudände justerbar.

Köket är elegant och hur jag än försöker motstå kan jag inte undvika att låta mig charmas av den snurrbara skärbrädan.

Vi nämnde ett hotellnamn tidigare i artikeln. Den känslan får man i dusch- och toalettutrymmet. Fräscht och stilrent, precis som det ska vara när vi befinner oss i ett femstjärnigt boende. 

Hört talas om Octaspring? Då är du inte ensam. Det är namnet på madrassystemet – en till synes högkvalitativ produkt som passar likt hand i handske för Astella. Googla på namnet och sök efter en video om hur deras fjäderlätta teknologi fungerar.

Titta gärna in hos närmaste återförsäljare och ta del av Adrias nya flaggskepp. Men du gör det på egen risk då denna husvagn är en smula beroendeframkallande!

Rena linjer i köket. Notera den svängbara skärbrädan.

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1582 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 644 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842