Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

Publicerad

Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

Omtyckt i all enkelhet. Framför allt av den unga generationen campare som vill ha en pålitlig och gedigen husvagn utan att bli ruinerade. Då är Weinsberg både the name och the game. Att de har 50 års rutin och erfarenhet av att bygga campingfordon får ses som ett stort plus i kanten.

Utan tvekan är det ett instegsmärke som håller vad det lovar och där prisbilden mer påminner om begagnatmarknaden än som i detta fall – om en sprillans ny husvagn.

Samtidigt som nybörjarcamparna önskar hålla ned priset finns det ett par extrapaket att tillgå – där i första hand Smart och Ready to Camp kan vara något att fundera på för de ringa kostnaderna 8 900 kronor respektive 14 400 kronor. Dessa två tillval höjer nämligen både standarden och funktionaliteten avsevärt.

95 centimeter bred dinett. Passar allra bäst med uppdelningen vuxen och barn på samma sida om bordet.

Så här ser det ut när dinetten har omvandlats till en säng. Praktiskt om en femte sängplats är nödvändig.

Tar först ett varv runt den för året nydesignade husvagnen. Bakgaveln är helt ny och även ett antal plastdetaljer är uppdaterade. Karossidorna är av kulhamrad aluminiumplåt medan front, bakgavel och tak (hagelresistent GFK-konstruktion) är av slät motsvarighet.

Förtältsbelysning, Alko-chassi och en-nyckelsystem finns och i broschyren läser vi oss till att såväl väggar som golv och tak har tjockleken 33 millimeter.

480 QDK är en av fem barnkammarmodeller inom serien CaraOne – och samtidigt den näst minsta. Av den anledningen är den tacksam för förstagångsköpare att ha på kroken om inte vanan av att dra husvagn är så stor.

I samma veva är den som klippt och skuren för en flerbarnsfamilj eftersom våningssängen går att få med två eller tre bäddplatser. Den sistnämnda är ett tillval. Denna avdelning är i direkt anslutning till entrén. Båda sängplatserna har "smile-lampa", den övre har takventil och den mellersta ett fönster. Entrédörren är extra bred (70 centimeter).

Barnen har våningssängen i direkt anslutning till entrén. Tygförvaringen högt upp till vänster i bild är tillval.

När vi ändå är inne på kapitlet sovutrymmen kan vi notera att madrassen i dubbelsängen är delad. Det beror på att dess ribbotten är dito för enkel åtkomst av packning. Sängarna är för övrigt utrustade med EvoPore HRC-madrasser och vid de vuxnas dubbelsäng längst fram finns en rumsavdelare i textil. 

Bädda kan man även göra i den 95 centimeter breda dinetten. Vi sitter, med tanke på att det är en billig instegsmodell, ovanligt skönt. Här gäller slitstark textil, vilket kan vara behövligt med tanke på att sofforna med all säkerhet kommer att invaderas av barn.

Vid sittgruppen finns bra ljus i en kombination av vridbara spotlights, punktbelysning i taket och ett takfönster. När det gäller utrymme för packning i dinetten är det soprent under ena soffan, medan vattentanken fyller den andra.

I husvagnens frontparti har de vuxna en tvärställd dubbelsäng (208 x 140 centimeter).

Toaletten kan även användas som torkskåp.

Köket får ses som enkelt och funktionellt med rymliga, breda kökslådor och en hög, platsbesparande kyl/frys. Hygienutrymmet ser ganska spartanskt ut. Samtidigt kan denna avdelning även fungera som ett praktiskt torkskåp efter att barnen varit ute och lekt i regnet/snön.

Leta fick vi göra efter belysningsknappen som satt dold under ett skåp på 115 centimeters höjd. Med andra ord inte helt optimerat för att vara i en barnkammarhusvagn. 

Alla förvaringsutrymmen är ventilerade. Det finns även sex öppningsbara fönster, tre takluckor och en takventil. Golvet består av ett slitstarkt PVC-material. Värmen ombesörjs av en Trumapanna där luftutsläppen är strategiskt placerade. Elektrisk golvvärme finns också. Med andra ord packat och klart för en barnfamilj som vill kapa kostnader och samtidigt inte göra avkall på all bekvämlighet.

Ett enkelt och samtidigt funktionellt kök med köksbänksbreda förvaringslådor.

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206