Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

Publicerad

Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

Omtyckt i all enkelhet. Framför allt av den unga generationen campare som vill ha en pålitlig och gedigen husvagn utan att bli ruinerade. Då är Weinsberg både the name och the game. Att de har 50 års rutin och erfarenhet av att bygga campingfordon får ses som ett stort plus i kanten.

Utan tvekan är det ett instegsmärke som håller vad det lovar och där prisbilden mer påminner om begagnatmarknaden än som i detta fall – om en sprillans ny husvagn.

Samtidigt som nybörjarcamparna önskar hålla ned priset finns det ett par extrapaket att tillgå – där i första hand Smart och Ready to Camp kan vara något att fundera på för de ringa kostnaderna 8 900 kronor respektive 14 400 kronor. Dessa två tillval höjer nämligen både standarden och funktionaliteten avsevärt.

95 centimeter bred dinett. Passar allra bäst med uppdelningen vuxen och barn på samma sida om bordet.

Så här ser det ut när dinetten har omvandlats till en säng. Praktiskt om en femte sängplats är nödvändig.

Tar först ett varv runt den för året nydesignade husvagnen. Bakgaveln är helt ny och även ett antal plastdetaljer är uppdaterade. Karossidorna är av kulhamrad aluminiumplåt medan front, bakgavel och tak (hagelresistent GFK-konstruktion) är av slät motsvarighet.

Förtältsbelysning, Alko-chassi och en-nyckelsystem finns och i broschyren läser vi oss till att såväl väggar som golv och tak har tjockleken 33 millimeter.

480 QDK är en av fem barnkammarmodeller inom serien CaraOne – och samtidigt den näst minsta. Av den anledningen är den tacksam för förstagångsköpare att ha på kroken om inte vanan av att dra husvagn är så stor.

I samma veva är den som klippt och skuren för en flerbarnsfamilj eftersom våningssängen går att få med två eller tre bäddplatser. Den sistnämnda är ett tillval. Denna avdelning är i direkt anslutning till entrén. Båda sängplatserna har "smile-lampa", den övre har takventil och den mellersta ett fönster. Entrédörren är extra bred (70 centimeter).

Barnen har våningssängen i direkt anslutning till entrén. Tygförvaringen högt upp till vänster i bild är tillval.

När vi ändå är inne på kapitlet sovutrymmen kan vi notera att madrassen i dubbelsängen är delad. Det beror på att dess ribbotten är dito för enkel åtkomst av packning. Sängarna är för övrigt utrustade med EvoPore HRC-madrasser och vid de vuxnas dubbelsäng längst fram finns en rumsavdelare i textil. 

Bädda kan man även göra i den 95 centimeter breda dinetten. Vi sitter, med tanke på att det är en billig instegsmodell, ovanligt skönt. Här gäller slitstark textil, vilket kan vara behövligt med tanke på att sofforna med all säkerhet kommer att invaderas av barn.

Vid sittgruppen finns bra ljus i en kombination av vridbara spotlights, punktbelysning i taket och ett takfönster. När det gäller utrymme för packning i dinetten är det soprent under ena soffan, medan vattentanken fyller den andra.

I husvagnens frontparti har de vuxna en tvärställd dubbelsäng (208 x 140 centimeter).

Toaletten kan även användas som torkskåp.

Köket får ses som enkelt och funktionellt med rymliga, breda kökslådor och en hög, platsbesparande kyl/frys. Hygienutrymmet ser ganska spartanskt ut. Samtidigt kan denna avdelning även fungera som ett praktiskt torkskåp efter att barnen varit ute och lekt i regnet/snön.

Leta fick vi göra efter belysningsknappen som satt dold under ett skåp på 115 centimeters höjd. Med andra ord inte helt optimerat för att vara i en barnkammarhusvagn. 

Alla förvaringsutrymmen är ventilerade. Det finns även sex öppningsbara fönster, tre takluckor och en takventil. Golvet består av ett slitstarkt PVC-material. Värmen ombesörjs av en Trumapanna där luftutsläppen är strategiskt placerade. Elektrisk golvvärme finns också. Med andra ord packat och klart för en barnfamilj som vill kapa kostnader och samtidigt inte göra avkall på all bekvämlighet.

Ett enkelt och samtidigt funktionellt kök med köksbänksbreda förvaringslådor.

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1588 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 580 fristående campingplatser och 651 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842