LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

Sittgrupp i vagnens frontparti. Den ser en smula spartansk ut, men är samtidigt väl fungerande.

LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

Publicerad

Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

Smal, smärt och smidig. Så kortfattat kan vi rubricera den nya husvagnen från LMC (Lord Münsterland Caravan). Lägger vi dessutom till – en smula spartansk – blir beskrivningen än mer mitt i prick.

Av deras fem husvagnsserier är Sassino den senaste och samtidigt den allra enklaste, utan att på något vis vara simpel. Det är en husvagn som ska attrahera potentiella kunderna med ett tämligen modest pris.

Vikten är nästa lockbete. För de som är ute efter en liten och nätt så kallad resevagn kan Sassino vara ett hett alternativ. De tyska konstruktörerna har nämligen byggt en kaross som endast mäter 210 centimeter på bredden. På så vis har de inte bara lyckats banta husvagnen några kilon, utan en hel massa. Detta får vi svart på vitt på när vi söker information i broschyren. Syskonserien Style och deras snarlika version av 460 E är nämligen dussinet centimeter bredare och 131 kilo tyngre.

Köksavdelningen bjuder inte direkt på något extravagant.

Det visar sig att husvagnen vi får låna har kommit direkt från en mässa i Tyskland. Huruvida komponenterna till Emotion-paketet (som ska ingå på husvagnarna för den svenska marknaden) är på sin plats sätter vi ett frågetecken för. Bland annat ska två USB-uttag finnas, men var vi än letar ser vi inte röken av dem.

I gengäld hittar vi en rullbar spillvattentank i gasolkofferten, och den ska i sin tur tillhöra ett tilläggspaket som heter Sassino 1. Där ingår en handfull produkter till priset 11 300:-, vilket också ger ett vikttillägg på 16 kg. Ta med andra ord både priset och tjänstevikten i körklart skick i faktarutan med en nypa salt.

Sedan många år tillbaka är LMC kända för sin LLT-teknik (Long Life Technology) där tolv års täthetsgaranti på karossen ingår. Byggnadskonstruktionen består av stabila PU-stag, isolering av XPS-skum samt glasfiberförstärkt tak, undergolv och fram- och bakparti. Detta gäller givetvis även denna husvagnsmodell.

Långbäddar är populärt i Sverige. I 460 E är de olika långa (200 respektive 195 centimeter).

Som vi nämnde inledningsvis är interiören spartansk och det är uppenbart att funktion har prioriterats före form. Prispressade husvagnar är sällan eller aldrig iögonfallande – Sassino inget undantag.

Samtidigt är den i allra högsta grad intressant för dig som vill köpa en billig "förstavagn" alternativt har en liten dragbil som inte får dra tung vikt. Även paret som prioriterar resan och äventyret mer än en flashig inredning kan naturligtvis ha intresse för denna modell.

Hur är den då invändigt? Jo, möbelmodulerna är försedda med ljust träfaner i björk-stil. Singelbäddarna har två olika längder (200 och 195 centimeter) och finns i akterpartiet. Under dem är det tomt till 90 procent. Men andra ord är packutrymmet för skrymmande persedlar bra.

Vid sängens fotände finns praktiska fack. Höger: Litet hygienutrymme där dusch saknas.

Samtliga överskåp har bred luftspalt för att förhindra kondensbildning. Funktionen soft close finns i kökets enda låda (bestick). I skafferiet noterar vi ett hjulhus som inneboende samt en golvventil. Garderobsmåttet är 123 x 59 x 40 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). 

Namnet, förresten! Utan att ha facit i hand är det ytterst troligt att Sassino anspelar på varumärkets hemstad – Sassenberg.

Till sist bör det nämnas att 460 E har ett syskon som heter Sassino 470 K. Det är en barnkammarmodell med våningssängar i akterpartiet och en tvärställd dubbelsäng längst fram. Tillsammans med den bäddbara dinetten erbjuder denna husvagn sovplatser för upp till sex personer.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206