LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

Sittgrupp i vagnens frontparti. Den ser en smula spartansk ut, men är samtidigt väl fungerande.

LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

Publicerad

Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

Smal, smärt och smidig. Så kortfattat kan vi rubricera den nya husvagnen från LMC (Lord Münsterland Caravan). Lägger vi dessutom till – en smula spartansk – blir beskrivningen än mer mitt i prick.

Av deras fem husvagnsserier är Sassino den senaste och samtidigt den allra enklaste, utan att på något vis vara simpel. Det är en husvagn som ska attrahera potentiella kunderna med ett tämligen modest pris.

Vikten är nästa lockbete. För de som är ute efter en liten och nätt så kallad resevagn kan Sassino vara ett hett alternativ. De tyska konstruktörerna har nämligen byggt en kaross som endast mäter 210 centimeter på bredden. På så vis har de inte bara lyckats banta husvagnen några kilon, utan en hel massa. Detta får vi svart på vitt på när vi söker information i broschyren. Syskonserien Style och deras snarlika version av 460 E är nämligen dussinet centimeter bredare och 131 kilo tyngre.

Köksavdelningen bjuder inte direkt på något extravagant.

Det visar sig att husvagnen vi får låna har kommit direkt från en mässa i Tyskland. Huruvida komponenterna till Emotion-paketet (som ska ingå på husvagnarna för den svenska marknaden) är på sin plats sätter vi ett frågetecken för. Bland annat ska två USB-uttag finnas, men var vi än letar ser vi inte röken av dem.

I gengäld hittar vi en rullbar spillvattentank i gasolkofferten, och den ska i sin tur tillhöra ett tilläggspaket som heter Sassino 1. Där ingår en handfull produkter till priset 11 300:-, vilket också ger ett vikttillägg på 16 kg. Ta med andra ord både priset och tjänstevikten i körklart skick i faktarutan med en nypa salt.

Sedan många år tillbaka är LMC kända för sin LLT-teknik (Long Life Technology) där tolv års täthetsgaranti på karossen ingår. Byggnadskonstruktionen består av stabila PU-stag, isolering av XPS-skum samt glasfiberförstärkt tak, undergolv och fram- och bakparti. Detta gäller givetvis även denna husvagnsmodell.

Långbäddar är populärt i Sverige. I 460 E är de olika långa (200 respektive 195 centimeter).

Som vi nämnde inledningsvis är interiören spartansk och det är uppenbart att funktion har prioriterats före form. Prispressade husvagnar är sällan eller aldrig iögonfallande – Sassino inget undantag.

Samtidigt är den i allra högsta grad intressant för dig som vill köpa en billig "förstavagn" alternativt har en liten dragbil som inte får dra tung vikt. Även paret som prioriterar resan och äventyret mer än en flashig inredning kan naturligtvis ha intresse för denna modell.

Hur är den då invändigt? Jo, möbelmodulerna är försedda med ljust träfaner i björk-stil. Singelbäddarna har två olika längder (200 och 195 centimeter) och finns i akterpartiet. Under dem är det tomt till 90 procent. Men andra ord är packutrymmet för skrymmande persedlar bra.

Vid sängens fotände finns praktiska fack. Höger: Litet hygienutrymme där dusch saknas.

Samtliga överskåp har bred luftspalt för att förhindra kondensbildning. Funktionen soft close finns i kökets enda låda (bestick). I skafferiet noterar vi ett hjulhus som inneboende samt en golvventil. Garderobsmåttet är 123 x 59 x 40 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). 

Namnet, förresten! Utan att ha facit i hand är det ytterst troligt att Sassino anspelar på varumärkets hemstad – Sassenberg.

Till sist bör det nämnas att 460 E har ett syskon som heter Sassino 470 K. Det är en barnkammarmodell med våningssängar i akterpartiet och en tvärställd dubbelsäng längst fram. Tillsammans med den bäddbara dinetten erbjuder denna husvagn sovplatser för upp till sex personer.

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206