Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

Ljust och fräscht i Hobby Prestige 560 FC. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

Publicerad

Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

Serien Prestige består av elva olika modeller i ett brett spektrum från minstingen 495 UL till kvartetten 720-kolosser. Då intresset för små husvagnar har ökat de senaste två åren har Husvagn & Camping valt att sätta tänderna i den näst minsta av Prestigevagnarna.  

I 560 FC kliver man rakt in i vardagsrummet. Den stora U-sittgruppen är nämligen belägen intill entrén. Portionen hemmakänsla är stor och välkomnande.

Hobby kan det där med modern design (gråbrun klädsel, bruna möbelmoduler och högblanka vita skåpluckor) och ingen kan väl komma och säga annat än att utseendet är viktigt, även om det funktionella bör hamna i första rummet när man väl ska välja vagn.

Halvstor husvagn med helstort kök – imponerande!

Sittkomforten i den loungeliknande soffan är bättre än bra och det finns plats för ett helt sjumannalag. Vi noterar svanhalslampor i båda hörnen och dubbla 230-uttag i det ena. Den här avdelningen har även nyttiga hyllor under överskåpen, tre öppningsbara fönster samt en taklampa som ger gott ljus.

Innan vi lämnar området runt entrén bör det även nämnas att det finns en instegsgarderob med skohylla och element. Den sistnämnda komponenten avslöjar med all tydlighet att vårt testobjekt är uppgraderat från Trumas luftburna värmesystem till Aldes vattenburna dito.

Om vi sedan följer möbelmodulen övergår den efter insteggarderoben till vitrinskåp, tv-plats och ett underskåp. Därefter kommer ett slim-tower-kylskåp och avslutningsvis en stor och rymlig garderob.

Ljuvlig u-sittgrupp där stora familjen får plats. Dessutom är komforten bättre än bra.

Mitt emot denna konstellation ett kök väl värt sitt namn. Här är utrustningsnivån hög och vi bockar i tur och ordning av ett smart skafferi med två utdragbara hyllor, Thetfords högkvalitativa Caprice MKIII-spis med både ugn, grill och kokplatta, 190-liters kyl, fläkt, kryddhylla, usb-uttag och en så kallad barhylla. Med tanke på husvagnens ringa storlek imponerar denna avdelning stort.

Som ett tillägg bör det även nämnas att det finns ett stort takfönster i husvagnens mittparti – det gör köket extra ljust.

Nu är det inte bara köksluckorna som har funktionen soft close, utan det har likaså överskåpen runt om i vagnen. Däremot saknas distansskivor så se till att ni inte packar fullt och på så vis täpper till alla luftkanaler.

Fransk säng blir alltmer populär på den svenska marknaden. Hygienavdelningen där duschen finns bakom toasitsen.

I husvagnens akterparti har vi den nattliga och den hygieniska avdelningen. I den sistnämnda har duschen eget utrymme. Även här finns ett element. Förvaringsutrymmena för diverse hygienpryttlar är bra och där noterar vi också "fallskydd". Ett takfönster ombesörjer ventilation. Det sitter speglar på två av väggarna och vi finner ett 230-uttag. Belysningsknappen är applicerad på barnvänlig höjd.

Sängen är av fransk modell och det går att sköta husvagnens belysning i horisontellt läge. Avlastningshylla för exempelvis nattlektyr och mobiltelefon finns, men var sitter 230-uttaget? 

För att vara en tämligen liten vagn känns 560 FC ändå ganska stor. Visst, den passar allra bäst för två även om det finns plats för fyra inför natten. Köket håller mycket hög klass och sittgruppen likaså. 

Det ska bli spännande att följa denna vagns väg på försäljningslistorna.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842