Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

Ljust och fräscht i Hobby Prestige 560 FC. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

Publicerad

Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

Serien Prestige består av elva olika modeller i ett brett spektrum från minstingen 495 UL till kvartetten 720-kolosser. Då intresset för små husvagnar har ökat de senaste två åren har Husvagn & Camping valt att sätta tänderna i den näst minsta av Prestigevagnarna.  

I 560 FC kliver man rakt in i vardagsrummet. Den stora U-sittgruppen är nämligen belägen intill entrén. Portionen hemmakänsla är stor och välkomnande.

Hobby kan det där med modern design (gråbrun klädsel, bruna möbelmoduler och högblanka vita skåpluckor) och ingen kan väl komma och säga annat än att utseendet är viktigt, även om det funktionella bör hamna i första rummet när man väl ska välja vagn.

Halvstor husvagn med helstort kök – imponerande!

Sittkomforten i den loungeliknande soffan är bättre än bra och det finns plats för ett helt sjumannalag. Vi noterar svanhalslampor i båda hörnen och dubbla 230-uttag i det ena. Den här avdelningen har även nyttiga hyllor under överskåpen, tre öppningsbara fönster samt en taklampa som ger gott ljus.

Innan vi lämnar området runt entrén bör det även nämnas att det finns en instegsgarderob med skohylla och element. Den sistnämnda komponenten avslöjar med all tydlighet att vårt testobjekt är uppgraderat från Trumas luftburna värmesystem till Aldes vattenburna dito.

Om vi sedan följer möbelmodulen övergår den efter insteggarderoben till vitrinskåp, tv-plats och ett underskåp. Därefter kommer ett slim-tower-kylskåp och avslutningsvis en stor och rymlig garderob.

Ljuvlig u-sittgrupp där stora familjen får plats. Dessutom är komforten bättre än bra.

Mitt emot denna konstellation ett kök väl värt sitt namn. Här är utrustningsnivån hög och vi bockar i tur och ordning av ett smart skafferi med två utdragbara hyllor, Thetfords högkvalitativa Caprice MKIII-spis med både ugn, grill och kokplatta, 190-liters kyl, fläkt, kryddhylla, usb-uttag och en så kallad barhylla. Med tanke på husvagnens ringa storlek imponerar denna avdelning stort.

Som ett tillägg bör det även nämnas att det finns ett stort takfönster i husvagnens mittparti – det gör köket extra ljust.

Nu är det inte bara köksluckorna som har funktionen soft close, utan det har likaså överskåpen runt om i vagnen. Däremot saknas distansskivor så se till att ni inte packar fullt och på så vis täpper till alla luftkanaler.

Fransk säng blir alltmer populär på den svenska marknaden. Hygienavdelningen där duschen finns bakom toasitsen.

I husvagnens akterparti har vi den nattliga och den hygieniska avdelningen. I den sistnämnda har duschen eget utrymme. Även här finns ett element. Förvaringsutrymmena för diverse hygienpryttlar är bra och där noterar vi också "fallskydd". Ett takfönster ombesörjer ventilation. Det sitter speglar på två av väggarna och vi finner ett 230-uttag. Belysningsknappen är applicerad på barnvänlig höjd.

Sängen är av fransk modell och det går att sköta husvagnens belysning i horisontellt läge. Avlastningshylla för exempelvis nattlektyr och mobiltelefon finns, men var sitter 230-uttaget? 

För att vara en tämligen liten vagn känns 560 FC ändå ganska stor. Visst, den passar allra bäst för två även om det finns plats för fyra inför natten. Köket håller mycket hög klass och sittgruppen likaså. 

Det ska bli spännande att följa denna vagns väg på försäljningslistorna.

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1589 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 582 fristående campingplatser och 650 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842