Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

Weinsberg har lyckats mycket väl med designen på sin första helintegrerade modell.

Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

Publicerad

Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

Bekväm sittgrupp med utrymme för sex personer. Plus för det vridbara bordet.

Sedan årtionden tillbaka har Weinsberg varit ett renodlat instegsmärke. Det syntes inte bara på prislappen, utan tidigare även på den exteriöra strajpningen samt den då något omoderna och kantiga inredningen.

Idag ser det något annorlunda ut. De befäster fortfarande positionen som ett av de populäraste varumärkena inom både husvagnar och husbilar. Detta märks tydligt i registreringsstatistiken där 50-åringen är det varumärke som tappar överlägset minst i antalet sålda fordon jämfört med fjolåret (sett till den övre halvan i listan).

Målgruppen som de vänder sig till är, precis som tidigare, camparna som önskar sig ett fordon som vid inköpstillfället inte gör ett alltför stort hål i plånboken.

Skillnaden mellan då och nu, är att Weinsberg har tagit milslånga kliv i rätt riktning när det gäller utseendet. Nybörjarlooken är som bortblåst sedan ett par år tillbaka och istället skyltar de med en modernare, kaxigare och tuffare attityd än vad många betydligt dyrare konkurrenter mäktar med. Slimmade CaraCompact är ett exempel, sprillans nya CaraCore ett annat. Prisbilden är emellertid fortfarande låg.

Köksavdelningen är av modell mindre. Stort är emellertid kylskåpet, 142 liter med AES-funktion.

Så kallade instegsvarumärken som lägger till helintegrerade modeller i sin portfolio är ingen nyhet i sig. Bland annat har Carado gjort det och Sunlight likaså. Och nu således även Weinsberg.

CaraCore lanserades i samband med mässan Caravan Salon i Düsseldorf i slutet av augusti 2019. En trio husbilar täcktes av under pompa och ståt – och succén lät inte vänta på sig. Dagligen var köerna till dem långa och intresset var större än stort.

De tre modellerna heter 650 MF (fransk säng), 650 MEG (höga långbäddar) och 700 MEG (höga långbäddar, modellen är 42 centimeter längre än 650-husbilarna). Vi valde att kika på den förstnämnda som visar sig vara en nätt liten husbil som bara mäter 699 centimeter i strumplästen.

I stadstrafik njuter vi av att det är en husbil på under sju meter. I övrigt är det inte så mycket att orda om i vägronden.

Både den in- och utvändiga designen vittnar om något annat än en instegsmodell. CaraCore har en fräck front och stiliga aluminiumfälgar. Invändigt gäller gråsvartspräcklig textil (det finns fem olika alternativ att tillgå), mellanmörkt golv, två nyanser ljusare träslag på möbelmodulerna, mörkgrå kökslådor och vita överskåp (de är nya för i år och står för ett stort, estetiskt lyft).

Servicelucka med samlade funktioner för el och vatten.

Utseende är emellertid en sak, komfort och användarvänlighet en helt annan.

Även där visar sig CaraCore ha ett och annat ess i rockärmen. Dit räknar vi den smarta serviceluckan där alla viktiga påfyllningar och kopplingar är samlade på en och samma plats. Intelligent är även head up-displayen som gör att blicken alltid är fäst på vägen (tillval). Det dolda tv-skåpet bakom soffan börjar bli allt vanligare på husbilsmarknaden, och den finns även här.

Fransk säng har blivit populärt i Sverige. Hygienutrymme med egen duschkabin.

Vi lyfter på hatten för de ergonomiska hyttstolarna. Många mil på väg kan vara tröttsamt. Sitter man bekvämt blir resan både skönare och säkrare. Köket är litet, men har ett plus i kanten i Slim Tower-kylskåpet som har AES-funktion och sväljer 142 liter. Duschutrymme finns och den nedfällbara taksängen gör att husbilen även lämpar sig för fler resenärer än två.

Med andra ord – slutet gott, allting gott!

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1588 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 580 fristående campingplatser och 651 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842