Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

Weinsberg har lyckats mycket väl med designen på sin första helintegrerade modell.

Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

Publicerad

Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

Bekväm sittgrupp med utrymme för sex personer. Plus för det vridbara bordet.

Sedan årtionden tillbaka har Weinsberg varit ett renodlat instegsmärke. Det syntes inte bara på prislappen, utan tidigare även på den exteriöra strajpningen samt den då något omoderna och kantiga inredningen.

Idag ser det något annorlunda ut. De befäster fortfarande positionen som ett av de populäraste varumärkena inom både husvagnar och husbilar. Detta märks tydligt i registreringsstatistiken där 50-åringen är det varumärke som tappar överlägset minst i antalet sålda fordon jämfört med fjolåret (sett till den övre halvan i listan).

Målgruppen som de vänder sig till är, precis som tidigare, camparna som önskar sig ett fordon som vid inköpstillfället inte gör ett alltför stort hål i plånboken.

Skillnaden mellan då och nu, är att Weinsberg har tagit milslånga kliv i rätt riktning när det gäller utseendet. Nybörjarlooken är som bortblåst sedan ett par år tillbaka och istället skyltar de med en modernare, kaxigare och tuffare attityd än vad många betydligt dyrare konkurrenter mäktar med. Slimmade CaraCompact är ett exempel, sprillans nya CaraCore ett annat. Prisbilden är emellertid fortfarande låg.

Köksavdelningen är av modell mindre. Stort är emellertid kylskåpet, 142 liter med AES-funktion.

Så kallade instegsvarumärken som lägger till helintegrerade modeller i sin portfolio är ingen nyhet i sig. Bland annat har Carado gjort det och Sunlight likaså. Och nu således även Weinsberg.

CaraCore lanserades i samband med mässan Caravan Salon i Düsseldorf i slutet av augusti 2019. En trio husbilar täcktes av under pompa och ståt – och succén lät inte vänta på sig. Dagligen var köerna till dem långa och intresset var större än stort.

De tre modellerna heter 650 MF (fransk säng), 650 MEG (höga långbäddar) och 700 MEG (höga långbäddar, modellen är 42 centimeter längre än 650-husbilarna). Vi valde att kika på den förstnämnda som visar sig vara en nätt liten husbil som bara mäter 699 centimeter i strumplästen.

I stadstrafik njuter vi av att det är en husbil på under sju meter. I övrigt är det inte så mycket att orda om i vägronden.

Både den in- och utvändiga designen vittnar om något annat än en instegsmodell. CaraCore har en fräck front och stiliga aluminiumfälgar. Invändigt gäller gråsvartspräcklig textil (det finns fem olika alternativ att tillgå), mellanmörkt golv, två nyanser ljusare träslag på möbelmodulerna, mörkgrå kökslådor och vita överskåp (de är nya för i år och står för ett stort, estetiskt lyft).

Servicelucka med samlade funktioner för el och vatten.

Utseende är emellertid en sak, komfort och användarvänlighet en helt annan.

Även där visar sig CaraCore ha ett och annat ess i rockärmen. Dit räknar vi den smarta serviceluckan där alla viktiga påfyllningar och kopplingar är samlade på en och samma plats. Intelligent är även head up-displayen som gör att blicken alltid är fäst på vägen (tillval). Det dolda tv-skåpet bakom soffan börjar bli allt vanligare på husbilsmarknaden, och den finns även här.

Fransk säng har blivit populärt i Sverige. Hygienutrymme med egen duschkabin.

Vi lyfter på hatten för de ergonomiska hyttstolarna. Många mil på väg kan vara tröttsamt. Sitter man bekvämt blir resan både skönare och säkrare. Köket är litet, men har ett plus i kanten i Slim Tower-kylskåpet som har AES-funktion och sväljer 142 liter. Duschutrymme finns och den nedfällbara taksängen gör att husbilen även lämpar sig för fler resenärer än två.

Med andra ord – slutet gott, allting gott!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842