Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

Publicerad

Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

Om den nya kullen husvagnar från Polar är den bästa årgången hittills låter vi vara osagt. Vad vi däremot kan slå fast är att vi alltid kan vara säkra på att de har järnkoll på den senaste tekniken och att de alltid strävar efter att göra det som är bra ännu bättre.

Att inte lämna någon detalj åt slumpen ligger i Polars gener. I år är det exempelvis premiär för den nya kontrollpanelen. En produkt som det fullkomligt lyser modernitet om. Den har en sjutumspekskärm (storlek som en mini ipad) där panelens mjukvara uppdateras löpande, likt apparna i en smartphone. Dessutom kan din auktoriserade Polarhandlare utföra uppdateringar online gällande de elektriskt styrda komponenterna, enligt samma metod som Tesla använder sig av.

Det är högkvalitativ komfort i Polars sittgrupp. Dessutom finns det utrymme för fem, sex personer utan att trängas.

Vad annat är då nytt för i år?

Jo, textilierna är uppbyggda med den senaste generationen fibrer som är enklare att torka av och hålla fläckfria. En extra cirkulationspump som ger jämnare golvvärme finns också på plats liksom en ny typ av premiumdäck, förstärkningsbalk på chassit, taklucka i hygienutrymmet, handdukstork, usb-uttag som är integrerade i läslamporna och entrédörr med fönster för att nämna ett axplock.

I fjol införde Polar vinkelkök i sina mest exklusiva modeller. Succén blev så påtaglig att de nu ger kunderna möjligheten att få denna typ av kök i 560-, 590- och 650-vagnar. Förutom stora, smarta avställningsytor finns även riktig spis med ugn, två elplattor och två brännare, en ny typ av mikrovågsugn samt ett närmast gigantiskt kylskåp. Snabbt sammanfattat är denna avdelning mästerlig.

Sängen har elektrisk justering (tillval) av huvudänden.

Att Polar tillverkar vintervagnar av absolut högsta kvalitet råder det inget tvivel om. I över 50 år har generationer varit med om att bygga och utveckla ett äkta hantverk (stora delar av den slutgiltiga produkten är byggd för hand). 

Dessutom finns det inte en enda husvagn som lämnar fabriken i Dorotea utan att ha gått genom det slutgiltiga mandomsprovet. Detta sker i en klimatkammare. Där utsetts samtliga vagnar för inte mindre än 36 000 liter vatten och stormvindar under en timme. Invändigt utför de samtidigt en noggrann fuktmätningskontroll innan vagnarna till slut blir godkända.

Att cirka 80 procent av alla Polarvagnar som tillverkats rullar på våra vägar än idag är ett betyg som ger Polar erkännandet – de kan sin sak.

Vinkelköket som blev en stor succé för Polar ifjol finns nu tillgängligt i en mängd olika modeller.

Mikrovågsugnen är placerad under kylskåpet.

Skärbräda finns, fast köksbänken är enorm.

650-vagnen som vi synar i sömmarna är ur Polars största, enkelaxlade serie. 15,38 kvadratmeter boyta ger närapå lika mycket utrymme som i en sommarstuga – fast i husvagnen är allt snyggt, elegant och modernt.

Vi kan som bekant glömma centraldammsugare, skidlåda under U-soffan och en klimatanläggning i taket i en stationär sommarbostad. Det och mycket, mycket annat finns däremot i en välutrustad Polarvagn som denna.

Fördelen med en mobil bostad är även den att husvagnen också kan flyttas från exempelvis soliga Västkusten under sommarperioden till fjällvärlden under vintermånaderna för att på så vis täcka det bästa av två världar. Lockar inte planlösningen med tvärställd dubbelsäng mellan köket och hygienutrymmet finns det även 650-vagnar med långbäddar, franskbädd och barnkammarlösning att tillgå.

Fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak med duschkabin...och toalett med närhet till en handduksvärmare.

Dessa tre fönster är tillval, men visst ser det mysigt ut?

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1666 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 625 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 310 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206