Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

Luftig interiör med en U-sittgrupp centralt placerad i husvagnen.

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

Publicerad

Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

545 KMF är en av sex Editionmodeller.

Alla Hobbyserier har var sin möbeldekor och klädsel. I serien De Luxe Edition handlar det om ett ljust träslag på möbelmodulerna medan klädseln har två gråtoner och därtill diskreta, röda accenter.

Mörka inredningsdetaljer noterar vi bland annat på överskåp och kökslådor. Det går inte att säga annat än att Hobby har lyckats igen med att få till det estetiska. 

Nu handlar som bekant inte allting enbart om utseendet. Det måste vara funktionsdugligt och hålla hög kvalitet också. Innan vi träder in och börjar detaljstudera 545 KMF tar vi ett varv runt vagnen.

Stort kök med en rad finesser – utdragbart skafferi och ett platsbesparande kylskåp.

De vuxna har en fransk säng i direkt anslutning till entrén.

Det visar sig att en nyckel gäller till allt. Draget har säkerhetskoppling, spårstabilisering och automatisk bromsjustering. Vidare finns en dragstångskåpa som är kraftig nog att stå på. Stödhjulet har inbyggd lastindikering som visar kilotrycket på kulan.

Det är en bra hjälp, framför allt för den ovana, som ger information om husvagnen har lastats korrekt (viktfördelning).

Vidare noterar vi stabila rangeringshandtag, rymlig gasolkoffert med låg lastkant och lättåtkomliga stödbensskruvar. Till sist har entrédörren fönster, papperskorg, dolda förvaringsfack och tredubbel låsning.

I ingressen nämnde vi att den här serien till 66 procent består av barnkammarlösningar.

Vårt testobjekt har tvärställd fransk säng längst fram, stor U-sittgrupp placerad centralt, medan våningssängarna och hygienutrymmet utgör husvagnens bakre del.

Vi slår oss ned i den rymliga soffan som komfortmässigt visar sig gå hand i hand med vagnens seriebeteckning. Ett steglöst pelarbord och läslampor av modell svanhals tillhör också den här avdelningen.

Våningssäng i vagnens akterparti.

Mitt emot sittgruppen finns ett stort kök med en rad finesser. Tänker först och främst på det utdragbara skafferiet och det platsbesparande kylskåpet som endast är 38 centimeter brett. Ändå rymmer det 150 liter och ett uttagbart frysfack på 15 liter.

Kylen är för övrigt utrustad med ett dörrfack som sväljer 1,5-litersflaskor. En annan detalj som vi gillar skarpt är barnens läsbelysning – den berömda nallelampan. 

Vrid på nosen och ljuset regleras med dimmerfunktion. Med handen på hjärtat finns det bättre alternativ
som punktbelysning, men inget som är lika charmigt och gulligt som detta.

Barnen har dessutom var sitt öppningsbart fönster intill bäddplatserna. 

Granne med barnkammaren är en möbelmodul där den övre sektionen är en garderob medan den nedre delen omfattas av säkringar och eldosa. Tvärs över våningssängarna har vi hygienutrymmet med separat duschkabin, öppningsbart fönster och belysningsknapp på barnvänlig höjd. Som det ska vara i en barnkammarvagn!

Separat duschkabin finns.

Det är inte bara i köket som skåpen har soft close-funktion. Detsamma gäller för samtliga överskåp i vagnen. Sista avdelningen att inspektera är föräldrarnas sovplats intill entrédörren. Ljuset är det definitivt inget fel på. 

Det finns nämligen fönster vid såväl huvud- som fotände och på sidan. Även här noterar vi en tjock bäddmadrass och svanhalslampor, vilket bokmalar tycker om eftersom ljusbilden kan riktas optimalt. 

Hur summerar vi då De Luxe Edition 545 KMF? 

Den har en modern och sportig look som kombineras med flertalet genomtänkta och praktiska detaljlösningar. Kort sagt har den här husvagnen en karaktär som borde tilltala en barnfamilj.

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

 • Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Knaus Sport&Fun Black 480 QL: Sportig och spännande

  Husvagnsmodellen Sport&Fun är allt annat än ny hos familjen Knaus, den fanns redan under tidigt 1990-tal. Specialmodellen Black Selection är emellertid en nykomling och en ytterst intressant sådan.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-10 08:49

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1581 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 643 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842