Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

Luftig interiör med en U-sittgrupp centralt placerad i husvagnen.

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

Publicerad

Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

545 KMF är en av sex Editionmodeller.

Alla Hobbyserier har var sin möbeldekor och klädsel. I serien De Luxe Edition handlar det om ett ljust träslag på möbelmodulerna medan klädseln har två gråtoner och därtill diskreta, röda accenter.

Mörka inredningsdetaljer noterar vi bland annat på överskåp och kökslådor. Det går inte att säga annat än att Hobby har lyckats igen med att få till det estetiska. 

Nu handlar som bekant inte allting enbart om utseendet. Det måste vara funktionsdugligt och hålla hög kvalitet också. Innan vi träder in och börjar detaljstudera 545 KMF tar vi ett varv runt vagnen.

Stort kök med en rad finesser – utdragbart skafferi och ett platsbesparande kylskåp.

De vuxna har en fransk säng i direkt anslutning till entrén.

Det visar sig att en nyckel gäller till allt. Draget har säkerhetskoppling, spårstabilisering och automatisk bromsjustering. Vidare finns en dragstångskåpa som är kraftig nog att stå på. Stödhjulet har inbyggd lastindikering som visar kilotrycket på kulan.

Det är en bra hjälp, framför allt för den ovana, som ger information om husvagnen har lastats korrekt (viktfördelning).

Vidare noterar vi stabila rangeringshandtag, rymlig gasolkoffert med låg lastkant och lättåtkomliga stödbensskruvar. Till sist har entrédörren fönster, papperskorg, dolda förvaringsfack och tredubbel låsning.

I ingressen nämnde vi att den här serien till 66 procent består av barnkammarlösningar.

Vårt testobjekt har tvärställd fransk säng längst fram, stor U-sittgrupp placerad centralt, medan våningssängarna och hygienutrymmet utgör husvagnens bakre del.

Vi slår oss ned i den rymliga soffan som komfortmässigt visar sig gå hand i hand med vagnens seriebeteckning. Ett steglöst pelarbord och läslampor av modell svanhals tillhör också den här avdelningen.

Våningssäng i vagnens akterparti.

Mitt emot sittgruppen finns ett stort kök med en rad finesser. Tänker först och främst på det utdragbara skafferiet och det platsbesparande kylskåpet som endast är 38 centimeter brett. Ändå rymmer det 150 liter och ett uttagbart frysfack på 15 liter.

Kylen är för övrigt utrustad med ett dörrfack som sväljer 1,5-litersflaskor. En annan detalj som vi gillar skarpt är barnens läsbelysning – den berömda nallelampan. 

Vrid på nosen och ljuset regleras med dimmerfunktion. Med handen på hjärtat finns det bättre alternativ
som punktbelysning, men inget som är lika charmigt och gulligt som detta.

Barnen har dessutom var sitt öppningsbart fönster intill bäddplatserna. 

Granne med barnkammaren är en möbelmodul där den övre sektionen är en garderob medan den nedre delen omfattas av säkringar och eldosa. Tvärs över våningssängarna har vi hygienutrymmet med separat duschkabin, öppningsbart fönster och belysningsknapp på barnvänlig höjd. Som det ska vara i en barnkammarvagn!

Separat duschkabin finns.

Det är inte bara i köket som skåpen har soft close-funktion. Detsamma gäller för samtliga överskåp i vagnen. Sista avdelningen att inspektera är föräldrarnas sovplats intill entrédörren. Ljuset är det definitivt inget fel på. 

Det finns nämligen fönster vid såväl huvud- som fotände och på sidan. Även här noterar vi en tjock bäddmadrass och svanhalslampor, vilket bokmalar tycker om eftersom ljusbilden kan riktas optimalt. 

Hur summerar vi då De Luxe Edition 545 KMF? 

Den har en modern och sportig look som kombineras med flertalet genomtänkta och praktiska detaljlösningar. Kort sagt har den här husvagnen en karaktär som borde tilltala en barnfamilj.

 • Polar 520 CTH: Minst i familjen

  Polar 520 CTH: Minst i familjen

  Lite drygt sju meter lång inkluderat dragstång och ändå minst i familjen! Vi har kikat närmare på den kortaste modellserien hos Polar – 520 CTH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-18 07:07

 • Kabe Classic Crossover 740 LXL: Populär blandras

  Kabe Classic Crossover 740 LXL: Populär blandras

  Crossovermodeller har funnits hos Kabe sedan 2014. Det är ingen halvintegrerad husbil och ingen alkov. Den är vad den heter: en crossover – vilket innebär det bästa av två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-10 07:42

 • Chausson 630 Premium: Underbart udda

  Chausson 630 Premium: Underbart udda

  Stor yta i en liten husbil. Är det något varumärke som kan trolla med knäna så är det Chausson. Häng med när vi reser framåt i tiden tillsammans med 630 Premium där innovation är deras DNA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-07 07:54

 • Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

  Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

  Tillhör du dem som bara har B-körkort och en tämligen liten dragbil? Prioriterar du dessutom resandet och själva äventyret mer än att kunna bo kungligt på stor yta? Om alla svaren är ja, då kan Hobbys minsta husvagnsmodell OnTour 390 SF vara högaktuell.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-03 07:31

 • LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

  LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

  Nya LMC Style Lift har nedfällbar taksäng som standard och det ger den stora familjen ett flexibelt utrymme. I 500 K är det som bäddat för succé, i den finns det nämligen sex sovplatser.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-21 08:53

 • Pilote P696D: Fransk finess

  Pilote P696D: Fransk finess

  Är det möjligt att få en husbil i sjumetersklassen att kännas som om den vore två meter längre? Jodå, det går. Kolla gärna in Pilote P696D och se vilket underverk fransmännen har åstadkommit med tämligen små medel.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-20 07:17

 • Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

  Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

  Bra andrahandsvärde, ett gediget hantverk, ett stort återförsäljarnät samt mycket husvagn för pengarna. Det finns en uppsjö av anledningar till att välja en vagn ur Knaus digra sortiment.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-12 07:12

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1592 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 654 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020-09

 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842