Sunlight T67: Redo för solsemestern

Sunlight T67: Redo för solsemestern

Publicerad

Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

T67 har ett väl fungerande vinkelkök.

Får nästan en chock när vi först kikar i broschyren. Ett grundpris på 588 000 kronor? Det måste väl ändå vara fel? Både ja och nej, blir svaret. I ärlighetens namn är faktiskt grundpriset så lågt som ovan. 

Men då får du inte mycket till husbil. Det är först när T67 utrustas med ett paket som kallas Master (detta är inkluderat i det nya grundpriset i faktarutan) som bilen kommer att bli användbar, i alla fall med svenska ögon sett. 

Utan paketet, ja då får ni bara krockkudde på förarsidan samtidigt som ni blir utan isolerad spillvattentank, dubbla lastluckor, golvvärme, nedfällbar taksäng, panoramafönstret i hytten och en hel radda med annat smått och gott. 

Sedan kan det nog också vara värt att lägga till 11 400 kronor för att få 20 kusar ytterligare under motorhuven. Om vi stannar kvar i förarmiljön för en stund kan vi berätta att förkortningarna ABS, EBD, ASR och ESP är på plats, liksom assistanshjälpen Hill Holder. Hållare för surfplatta noteras och likaså usb-uttag. En annan detalj, om än en estisk sådan, är att hyttstolarna har likadan klädsel (grå/svart/vit) som sittgruppen – stiligt! 

Sittgruppen är inte alls så tokig och den dryga metern breda soffan intill entrén är ett plus i kanten. Samtliga överskåp har integrerad LED-belysning och soft close. Med andra ord gäller det sistnämnda inte bara köksskåpen. De känns även stadiga med sina kraftiga gångjärn.

Avdelningen för nattbruk har lösningen sängbreddare – singelbäddarna kan bli till en dubbelsäng.

Flyttar vi bakåt en avdelning hamnar vi i ett litet vinkelkök. Inget extravagant, utan mest funktionsdugligt. Det vi kanske mest reagerar på är det enorma skafferiet, vars djup på 80 centimeter troligtvis aldrig kommer att utnyttjas maximalt.

Hygienutrymmet är emellertid smart med stort S. En liten flärp gör att man kan vika undan hand-
fatsmodulen och trolla fram en duschkabin på 80 x 65 centimeter.

En annan intelligent lösning som går minst lika snabbt är förvandlingen av två singelbäddar till en fordonsbred dubbelsäng. Okej, ni måste lägga dit en bit extra skummadrass också. Men vips, så har ni en bäddplats med det imponerande måttet 210 x 210 centimeter. Dessutom finns det en nedfällbar taksäng ovanför sittgruppen.

Samvaroavdelningen – husbilens hjärta, och här är den inte så pjåkig.

Den har för övrigt också soft close, eller vad man ska kalla det. Hur som helst åkte den upp av sig själv den sista halvmetern, utan att vi behövde hjälpa till. 

Tillbaka till sängarna i akterpartiet. Under den ena singelbäddens fotände finns ett stort stuvutrymme, under den andra en garderob. Samtliga madrasser i fordonet är kvalsterfria. 

Läslamporna i denna avdelning har också integrerats med laddningsuttag för usb. Här finns även en takventil som tillsammans med fordonets fyra takluckor och en handfull fönster ombesörjer god luftgenomströmning.

Toalettutrymmet är smart…då en duschkabin kan trollas fram.

Utvändigt är husbilen utrustad med både markis och cykelhållare. Dessutom med ett lastutrymme som heter duga. Lastluckor har vi på båda sidorna, vilket är synnerligen praktiskt. 

De är dock olika stora (105 x 90 respektive 65 x 90 centimeter).

Inne i det uppvärmda "garaget" noterar vi ramsänkning, halkskyddsmatta, belysning, användbara prylfack och ett antal surrningsöglor som håller persedlarna på plats under färd. Sunlight T67 tycks vara redo för sommarsemestern, är ni?

I garaget finner vi gott om plats och en mängd finnesser. HÖGER: Femte sätet vid entrén är dryga metern brett.

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1588 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 580 fristående campingplatser och 651 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842