Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

Publicerad: 2020-07-09   Uppdaterad: 2023-04-18

Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse
T7051 EB är en av sex halvintegrerade Pulse.

Det är paketet Master Class 2 som gör att den tyska husbilen klarar vinterkyla galant. Välrenommerade Alde står nämligen både för central- och golvvärme. Dessutom finns det även en praktisk värmematta i förarhytten.

Men det är inte stopp där. Viktiga, men i viss form osynliga detaljer, som är värda att nämna är den också utrustad med. 

Tänker närmast på isolerad och uppvärmd gråvattentank, isolerade ledningar i husbilens underrede samt XPS-isolering. AirPlus – ventilationssystemet i överskåpen – bör också poängteras då det förhindrar att kondens bildas. 

Serien Pulse finns i sex olika skepnader, och det både som hel- och halvintegrerade husbilar.

Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse
Låga singelbäddar är populära, framförallt hos den äldre generationen.

Vi valde T7051 EB för att planlösningen med låga singelbäddar fortfarande går hem riktigt bra hos svenska husbilscampare, framför allt hos den äldre generationen.

Just denna modell visar sig även vara försedd med en behändig sängbreddning, vilket gör att man i ett nafs kan förvandla två sängar till en fordonsbred (210 centimeter) dubbelsäng om så önskas.

Det interiöra designspråket är ungdomligt och en sak är säker – Dethleffs drar sig inte för att utmana eller för den delen, sticka ut hakan och leda utvecklingen istället för att bara följa den.

Exempelvis liknar utformningen av garderoberna inte något annat på marknaden. Glöm det där med raka, trista möbelmoduler. Att de sedan är utrustade med utdragbar galgstång gör bara campinglivet en smula enklare.

Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse
Överskåp med udda öppnings- och stängningsfunktion.

Något säregna är även överskåpen och det i bemärkelsen att skåpluckorna viker sig på mitten när man öppnar dem (se bild för bättre beskrivning). 

För att vara en husbil av mellanstorlek känns hygienutrymmet väl tilltaget. Den separata duschkabinen har trätrall, praktisk handdukshängare och taklucka. 

På toa finns både taklucka och öppningsbart fönster med frostat glas för optimerad ventilationsmöjlighet. Annat som hamnar på bra-att-ha-listan är ett rymligt skoskåp och praktiska fack vid entrén, tio laddningsuttag (fördelade sju 230V/två USB/ett 12V) och en elegant, marininspirerad display – även den vid husbilens ingång.

Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse
Litet vinkelkök och en ganska trång passage. HÖGER: Dusch med bland annat trätrall och takfönster.

Lite annat smått och gott som hämtats från tillvalslistan är ljuspaketet. Det omfattas bland annat av sockelbelysning i köket, vid sittgruppen och i sovrummet.

När även dörrhandtag och duschkonsol visar sig vara upplysta blir helheten i fordonets olika avdelningar än mer fulländad. Ska vi hacka på något interiört, ja då blir det nivåskillnaden i övergången från köket till sovrummet. Fast som bekant lär man sig ganska snabbt och samtidigt vinner man istället packutrymme. 

Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse
Designgarderob med utdragbar galgstång. Hygienutrymmet är uppdelat var för sig.

Hur är själva bilen då? Svartlackerad hytt, 160 hästkrafter och en 9G-automatlåda under huven är tillval som vi gillar. Om det är värt 124 000 riksdaler jämfört med vit hytt, sexväxlad manuell och 20 hästar färre, ja det får var och en avgöra på egen hand. 

Vibrationsfria ytterbackspeglar som inkluderar blind-spot-spegel hamnar på pluskontot. Lite bling-bling i form av ratt och växelknopp i läder samt kromringar i instrumentpanelen är kanske ting man kan ha eller mista, nu finns de. Vi passar även på att ta en vända runt fordonet och där bockar vi i tur och ordning av markis, cykelhållare för tre cyklar, backkamera samt lastluckor på båda karossidorna. 

Slutet gott, allting gott!

Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse
Rulla till toppen