Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

Publicerad

Bra andrahandsvärde, ett gediget hantverk, ett stort återförsäljarnät samt mycket husvagn för pengarna. Det finns en uppsjö av anledningar till att välja en vagn ur Knaus digra sortiment.

Den tyska husvagns- och husbilstillverkaren förfogar över sex olika serier där vårt testobjekt 540 UE är hämtat från serien Sport Silver Selection som består av 15 olika planlösningar, där merparten av dem är små, lätta och behändiga resevagnar.

Modellserien har en fräsch och modern designinteriör där möbelmodulerna har mörkt träfaner och det slitstarka PVC-golvet har en liknande träfärgnyans. Detta kombineras med fingertoppskänsla när ovan nämnda komponenter sammanlänkas med grå/svart klädsel och vita skåpluckor/lådor med kromade beslag.

Singelbäddar är uppskattat på den svenska husvagnsmarknaden.

I samvaroavdelningen är det som bäddat för mysiga stunder.

Vid entrén noterar vi delbar stalldörr med fönster, myggnät och papperskorg. Bra start! Ett annat plus i kanten är att det endast är en huvudnyckel för alla lås. Vi slår oss ned i den stora U-sittgruppen. Dynorna är ganska hårt stoppade.

Komfortkänslan är hög och utsikten närmast magisk. Nästan alla husvagnar har tre öppningsbara fönster vid sittgruppen, så långt är allt som vanligt. Då denna samvaroavdelning även är utrustad med både sky roof och ett stort takfönster uppstår ljuv musik. Här kan man se stjärnhimlen från första parkett. Jösses vilken skön känsla! 

Nu är utsikten inte det enda som bör lyftas fram. I det ena hörnet finns usb-uttag och sedan får vi inte glömma bort den finurliga lösningen som Knaus har gällande packning under soffdynorna. 

Eftersom dynorna sitter fast i ett och samma stycke med en träskiva blir det lätt som en plätt att komma åt packningen utan att ens behöva flytta sitsarna fram och tillbaka. Ibland kan det enkla vara det mest geniala. På tal om packning noterar vi också ett tvåsiffrigt antal överskåp som alla är ventilerande, inte illa.

När vi ändå är inne på kapitlet förvaring kan vi nämna att garderob och linneskåp finns rakt fram, sett från entrédörren (se bild). Måtten för garderoben är 108 x 55 x 58 centimeter (höjd/djup/bredd) och den är försedd med belysning.

Med brännarna på rad blir arbetsytan ganska bra. Ett bra hygienutrymme med dubbla ventilationsalternativ.

Naturligtvis går det också bra att stuva persedlar under singelbäddarna som i sin tur är utrustade med EvoPore-madrasser. Det är tomt under den ena bädden, medan vattentanken stjäl en del av utrymmet under den andra. Lastlucka, för att även kunna nå packningen från utsidan, finns på ena karossidan. I avdelningen för nattbruk noterar vi även usb-uttag och brandvarnare. Bra!

Vid ena fotänden sitter en tv-arm applicerad. På toaletten är det goda förvaringsmöjligheter medan både fönster med frostat glas och taklucka ombesörjer att ventilationen blir så optimal som möjligt. 

I köket är kylskåpet i golvhöjd. Här är arbetsytan helt okej eftersom trion brännare är placerade på rad.

Ett gott intryck med delbar stalldörr och fönster. Rakt fram, finns linneskåp och garderob.

Som bekant är alla fordon från Knaus maskinpark också utrustade med vattenfiltersystemet BWT. Utvändigt är väggarna av slät aluminiumplåt medan taket är förstärkt (GFK), och det är praktiskt taget omöjligt att inte låta sig charmas av den exklusiva designen på bakstammens belysningssystem. "Rinnande" blinkers som på tyska premiumpersonbilar smakar mumma. 

De kallar dem passande nog för Cateye Evolution och vi lovar att det inte bara handlar om utseende eller fåfänga – de syns nämligen bättre än bra ute i trafiken.

 • Polar 520 CTH: Minst i familjen

  Polar 520 CTH: Minst i familjen

  Lite drygt sju meter lång inkluderat dragstång och ändå minst i familjen! Vi har kikat närmare på den kortaste modellserien hos Polar – 520 CTH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-18 07:07

 • Kabe Classic Crossover 740 LXL: Populär blandras

  Kabe Classic Crossover 740 LXL: Populär blandras

  Crossovermodeller har funnits hos Kabe sedan 2014. Det är ingen halvintegrerad husbil och ingen alkov. Den är vad den heter: en crossover – vilket innebär det bästa av två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-10 07:42

 • Chausson 630 Premium: Underbart udda

  Chausson 630 Premium: Underbart udda

  Stor yta i en liten husbil. Är det något varumärke som kan trolla med knäna så är det Chausson. Häng med när vi reser framåt i tiden tillsammans med 630 Premium där innovation är deras DNA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-07 07:54

 • Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

  Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

  Tillhör du dem som bara har B-körkort och en tämligen liten dragbil? Prioriterar du dessutom resandet och själva äventyret mer än att kunna bo kungligt på stor yta? Om alla svaren är ja, då kan Hobbys minsta husvagnsmodell OnTour 390 SF vara högaktuell.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-03 07:31

 • LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

  LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

  Nya LMC Style Lift har nedfällbar taksäng som standard och det ger den stora familjen ett flexibelt utrymme. I 500 K är det som bäddat för succé, i den finns det nämligen sex sovplatser.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-21 08:53

 • Pilote P696D: Fransk finess

  Pilote P696D: Fransk finess

  Är det möjligt att få en husbil i sjumetersklassen att kännas som om den vore två meter längre? Jodå, det går. Kolla gärna in Pilote P696D och se vilket underverk fransmännen har åstadkommit med tämligen små medel.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-20 07:17

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1591 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 580 fristående campingplatser och 654 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-09

 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842