LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

Stor U-sittgrupp där hela familjen kan ha mysiga stunder tillsammans.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

Publicerad

Nya LMC Style Lift har nedfällbar taksäng som standard och det ger den stora familjen ett flexibelt utrymme. I 500 K är det som bäddat för succé, i den finns det nämligen sex sovplatser.

Notera den stora lastluckan på 500 K.

Husvagnsserien Style finns sedan tidigare i nio olika skepnader. Nu kan vi även lägga till två modeller som har tilläggsnamnet Lift, vilket kort och gott betyder att de är utrustade med var sin nedfällbar taksäng.

Det är vida känt att storleken inte har någon betydelse, och det märks tydligt i Style Lift. Varken 430 K eller vårt testobjekt 500 K är några baddare, utan de mäter endast 683 respektive 758 centimeter inklusive dragstång.

I och med ovan nämnda ingenjörskonst försvinner dryga metern av möbelutrymme från golvytan, och vips kan till och med en liten och en medelstor husvagn kännas ganska rymliga.

Två uppe och två nere – bra yta med en nedfällbar taksäng.

Kidsen kommer att fullkomligt älska livet i den här husvagnen. Utöver våningssängarna får de även en egen dinett där två spotlights löper på skena för optimal ljusbild. Vid huvudänden av barnens sängar finns var sin lampa som är utformad som en smajlfigur.

Utöver vanlig läsbelysning har de även funktionen nattbelysning som består av ett behagligt blått sken.

Nu är hög trivselfaktor inte bara något som de yngsta lär känna av. Hela vagnen är genomtänkt i en god mix av kvalitet, komfort och användarvänlighet.

Den undre våningssängen kan även fällas upp om mer packutrymme behövs.

Den stora U-soffan inbjuder till mysiga stunder och gott ljus får vi via takbelysning från den nedfällbara sängens underrede. Den sistnämnda sköts för övrigt manuellt och alla kan vara lugna. Det krävs inte det minsta spår av muskelstyrka för att trycka upp eller ned den. Det bör poängteras att det rekommenderas max 200 kilo i detta sängalternativ.

I hygienavdelningen finns trätrall, duschmöjligheter och två alternativ för ventilation – taklucka och öppningsbart fönster med frostat glas. Dessutom en liten detalj som inte har glömts bort. Belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd. Bra!

Bänkbreda lådor och överskåp i köksavdelningen.

Kylskåpet på motsatt sida om själva köksavdelningen är integrerad med övriga möbler då även den är försedd med halvljust träfaner. Granne med matförvaringen finns en stor garderob som mäter 136 x 54 x 60 centimeter (höjd/djup/bredd). 

Tyvärr saknas såväl takventil som belysning. Linneskåpet hittar vi längre fram i vagnen, bredvid våningssängen. Högblanka lådor och överskåp ger högkvalitativ finish. I köket är alla förvaringsutrymmen köksbänksbreda.

Vid entrén finns krokar för ytterkläder samt en brandvarnare och strax ovanför pannan sitter alla möjliga rattar och spakar som reglerar merparten av funktionerna i vagnen. Om det är bra eller dåligt att dessa sitter så att de allra minsta enkelt kan nå dem, kan det nog råda skilda åsikter om.

Barnens avdelning där vi skymtar deras dinett till vänster i bild. Duschmöjlighet finns och belysningsknapp på barnvänlig höjd.

Våningssängens undre bädd kan fällas upp för att skapa mer utrymme för packning. Den stora bagageluckan (se bild) är standardmonterad och gör i- och urlastningen enkel. Avslutningsvis går det inte att förbise det signum som LMC står för – LLT (Long Life Technology). 

När man lovar sina kunder tolv års täthetsgaranti, ja då vet man att det inte är några fuskbyggen. På alla LMC:s fordon är karossens front, tak och bakgavel av glasfiberarmerad plast (GFK) och detsamma gäller underredet. I övrigt består byggnationen och isoleringen av PU-reglar och XPS-skum.

 • Polar 520 CTH: Minst i familjen

  Polar 520 CTH: Minst i familjen

  Lite drygt sju meter lång inkluderat dragstång och ändå minst i familjen! Vi har kikat närmare på den kortaste modellserien hos Polar – 520 CTH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-18 07:07

 • Kabe Classic Crossover 740 LXL: Populär blandras

  Kabe Classic Crossover 740 LXL: Populär blandras

  Crossovermodeller har funnits hos Kabe sedan 2014. Det är ingen halvintegrerad husbil och ingen alkov. Den är vad den heter: en crossover – vilket innebär det bästa av två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-10 07:42

 • Chausson 630 Premium: Underbart udda

  Chausson 630 Premium: Underbart udda

  Stor yta i en liten husbil. Är det något varumärke som kan trolla med knäna så är det Chausson. Häng med när vi reser framåt i tiden tillsammans med 630 Premium där innovation är deras DNA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-07 07:54

 • Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

  Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

  Tillhör du dem som bara har B-körkort och en tämligen liten dragbil? Prioriterar du dessutom resandet och själva äventyret mer än att kunna bo kungligt på stor yta? Om alla svaren är ja, då kan Hobbys minsta husvagnsmodell OnTour 390 SF vara högaktuell.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-09-03 07:31

 • Pilote P696D: Fransk finess

  Pilote P696D: Fransk finess

  Är det möjligt att få en husbil i sjumetersklassen att kännas som om den vore två meter längre? Jodå, det går. Kolla gärna in Pilote P696D och se vilket underverk fransmännen har åstadkommit med tämligen små medel.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-20 07:17

 • Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

  Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

  Bra andrahandsvärde, ett gediget hantverk, ett stort återförsäljarnät samt mycket husvagn för pengarna. Det finns en uppsjö av anledningar till att välja en vagn ur Knaus digra sortiment.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-12 07:12

 • Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Hobby Optima Premium T75 HGE: Packat och klart

  Storsäljande och populära Hobby. Den här gången tar vi oss an en Forsberg Edition. En husbil som redan är utrustad med allt och lite till – och det till ett pressat pris.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-08-05 08:54

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Bo litet – lev stort

  Det finns husvagnar som närapå känns större på insidan än på utsidan. Den för året nya modellen Weinsberg CaraOne 390 PUH är en av dem. Förklaringen heter – en platsbesparande taksäng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-15 07:32

 • Karmann Davis 620: Skön karisma

  Karmann Davis 620: Skön karisma

  Det senaste året har det hänt en hel del med kompakthusbilarna. Sakta men säkert har de närmat sig de normalstora husbilarna gällande komfort och planlösningar. Karmann Davis 620 är en av dem.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-14 07:46

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1593 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 655 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020-09

 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842