Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

Ljus och hemtrevlig inredning, och inte alls lika trångt som man på förhand skulle kunna tro.

Hobby 390 OnTour SF: Liten, lätt och smidig

Publicerad

Tillhör du dem som bara har B-körkort och en tämligen liten dragbil? Prioriterar du dessutom resandet och själva äventyret mer än att kunna bo kungligt på stor yta? Om alla svaren är ja, då kan Hobbys minsta husvagnsmodell OnTour 390 SF vara högaktuell.

390 SF är minst i familjen OnTour.

OnTour är serien som Hobby själva kallar för instegsmodellen. Det handlar om fyra, smala småttingar som alla har låg tjänste- och totalvikt.

Minstingen i kvartetten heter 390 SF och dess ringa storlek för nästan tankarna tillbaka till det klassiska "ägget" som firade stora triumfer på 1960-talet. Givetvis syftar vi inte på utseendet, utan enbart på de yttre måtten.

Tar först plats i dinetten när husvagnen ska inspekteras. Sittkomforten är bra och svanhalslamporna ger bra valmöjligheter till optimal ljusbild. Inte helt oväntat är tv-armen applicerad i den här avdelningen.

Det får plats fyra sittande och på tal om plats är det gott om utrymme för diverse packning under soffdynorna. Överskåp, för de icke så skrymmande persedlarna, finns det fem av ovanför samvaroavdelningen. Denna möbelmodul inkluderar även praktiska hyllfack.

Överskåp och fack för diverse pryttlar runt hela dubbelsängen.

Precis intill entrén har vi utrymmet för det sanitära. Första intrycket säger oss – plastigt, men vi har också med ett våtutrymme att göra. Lösningen med ett ut- och infällbart handfat uppskattas. Här finns även 230-uttag och taklucka som ombesörjer ventilation.

Att kylskåpet är placerat under köksbänken förstår vi. Med så pass liten att yta att spela på gäller det att trolla med knäna och lite till. Att kanske behöva gå ned på knä för att plocka fram ost och smör är ingen dröm, men vad göra?

Under sängen finns det gott om utrymme för de mer skrymmande persedlarna.

Kylskåp under bänken var vanligt förr, så varför skulle vi inte klara av det nu? Nio liter till frysfack är inte mycket att hurra för, men planerar man smart räcker det långt. Här gillar vi dubbla täckluckor som gör att arbetsytan blir bättre än bara okej. Tre brännare på rad spelar naturligtvis också in.

Centralt i vagnen finns ett stort takfönster och en garderob (inkluderat elcentral) som har måtten 138 x 67 x 53 centimeter (höjd/bredd/djup). Där saknas tyvärr takventil medan belysning är på sin plats.

I husvagnens akterparti har vi dubbelsängen. Även här finns två öppningsbara fönster, takventil, brandvarnare, svanhalslampor och ett stort antal överskåp med hyllfack. Det bör även poängteras att samtliga överskåp i vagnen är försedda med systemet soft close.

För att vara i en minimal vagn är sittutrymme helt ok.

Om stora ting får plats under sofforna, kan de riktigt skrymmande sakerna inta position under sängen. Så när som på vattentanken och batteriet är det fritt spelrum för allt man kan tänka sig ta med på campingäventyret.

Vad noterar vi i övrigt? Jo, en-nyckelsystem gäller och entrédörren har tredubbla lås, fönster, myggnätsfunktion, papperskorg och dolda förvaringsfack. TFT-panel och reparationssats för punktering finns och stödbenen är förstärkta.

Dubbla täckskivor och brännare på rad. HÖGER: In- och utfällbart handfat sparar plats.

Bak når man stödbenen hur enkelt som helst, inte riktigt lika bra fram. Stödhjulet har indikering som visar hur många kilos tryck det är på kulan. Sittgrupp, förvaringsskåp och säng har luftspalt så att luftcirkulation sker.

Som synes finns allt som behövs för att få till en bekväm husvagnssemester. Och det som inte är befintligt i form av boendeutrymme, vinner OnTour 390 SF tillbaka med råge i ronderna smidighet, på väg och rangering på campingplatsen.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1621 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 582 fristående campingplatser och 686 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 353 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

  • Husvagn & Camping 2020-11

  • Husvagn & Camping 2020-89

  • Husvagn & Camping 2020 -10

  • Husvagn & Camping 2020 Special

  • Husvagn & Camping 2020-09

  • Husvagn & Camping 2020-08

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842