Polar 520 CTH: Minst i familjen

Polar 520 CTH: Minst i familjen

Publicerad

Lite drygt sju meter lång inkluderat dragstång och ändå minst i familjen! Vi har kikat närmare på den kortaste modellserien hos Polar – 520 CTH.

I den här utgåvan av Husvagn & Camping har vi provat två storsäljande varumärken och de minsta vagnarna ur deras sortiment. 

I kapitlet Hobby (se här) kan vi verkligen prata om ett minimalt campingfordon som är både lätt och smidigt. Inkluderat dragbommen är den tyska vagnen en decimeter längre än Polars motsvarighet – fast då jämför vi med den svenska tillverkarens karosslängd. Eftersom det är som att jämföra äpplen med päron har vi valt att kika på tillverkarnas minstingar var för sig.

Liten vagn, men stor sittgrupp. Hörnen med nackstöd är pricken över i:et.

I den blåvita husvagnens fall är det en Original vi väljer att syna i sömmarna. Alltså en Polar som de var fram till 2017 då modellfamiljen fick tillökning i form av extrautrustade Selected och svartvita Customized.

Nu innebär inte det att den gamla trotjänaren har spelat ut sin roll och halkat efter sina syskonserier. I
originalutförandet finns fortfarande allt du behöver och lite till för att husvagnssemestern ska bli så bekväm som det bara går.

Sedan bör det väl tilläggas att vårt testobjekt ändå var extrautrustat med två paketlösningar också (se faktaruta). Om det verkligen är behövligt kan man ju alltid fråga sig? Som så mycket annat är det en smaksak. Vad som är nödvändigt för vissa är helt onödigt för andra.

Fransk säng kommer allt mer på den svenska marknaden.

Köper du en Polar får du en unik vagn. I deras eget snickeri bygger de inredningen själva och när allt sedan sätts samman är det en och samma person som monterar alla moduler, vilket är en kvalitetsgaranti.

Boendeytan i 520-vagnen är 12,05 kvadratmeter och lovorden är också dryga dussinet. Utseendemässigt gäller hög finish och i sedvanlig Polaranda mörkbruna möbler. Just detta exemplar hade ett tufft träliknande golv som ser ut att vara hämtat från en timmerstuga i fjällvärlden.

Ett kök med stort K som inkluderar bra utrymmen och smarta detaljer.

Smart skidförvaring för vintersportare.

Man kan även välja ett grått klinkersliknande alternativ. Redan vid entrén doftar det kvalitet lång väg med instegsgarderob som har droppskål, hatthylla och krokar. I hallen noterar vi sko- och vitrinskåp, plats för tv och lådor för diverse pryttlar.

Sittgruppen är inte bara majestätisk, den har även svankstöd deluxe och som pricken över i:et – nackstöd i hörnen. Övrig utrustning är högtalare, usb- och 230-uttag. Överskåpen har kraftiga gasdämpare och soft close-system.

Köket har bra arbetsutrymme, fläkt, fyra brännare, utdragbart skafferi med trådkorgar, stor kyl samt sopsorteringskärl. Kapitlet förvaring är i det närmaste exemplariskt. Under kylen finns en trio utdragbara trådkorgar.

Ordning och redo och som synes handduksvärmare.
Garderoben har både hatthylla och takventil. I detta utrymme finns även elskåpet.

Utdragbara trådkorgar under kylskåpet.

Linneförrådet är väl tilltaget, från golv till tak. Garderoben har belysning, droppskål, takventil och måttet 132 x 32 x 46 centimeter (höjd/bredd/djup). Utöver de skrymslen som sväljer de skrymmande persedlarna (läs under sängen och soffdynorna) finns naturligtvis ett ess i rockärmen i form av den utdragbara skidluckan.

I hygienutrymmet är det gott om plats. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga och det finns massvis med krokar, ett stort takfönster och en handdukstork. Dock saknas duschmöjlighet. 

Att Polar bygger husvagnar för året runt-bruk är knappast någon nyhet. Isolering och värmepaket är av yppersta kaliber – vare sig det är i en biffig dubbelaxlad modell, eller i deras minsting 520. Avslutningsvis bör det även nämnas att 520 också finns som CTV där sängen och hygienutrymmet, jämfört med testad husvagn, har bytt plats med varandra.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1665 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 626 fristående campingplatser och 729 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 310 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206