Polar 520 CTH: Minst i familjen

Polar 520 CTH: Minst i familjen

Publicerad

Lite drygt sju meter lång inkluderat dragstång och ändå minst i familjen! Vi har kikat närmare på den kortaste modellserien hos Polar – 520 CTH.

I den här utgåvan av Husvagn & Camping har vi provat två storsäljande varumärken och de minsta vagnarna ur deras sortiment. 

I kapitlet Hobby (se här) kan vi verkligen prata om ett minimalt campingfordon som är både lätt och smidigt. Inkluderat dragbommen är den tyska vagnen en decimeter längre än Polars motsvarighet – fast då jämför vi med den svenska tillverkarens karosslängd. Eftersom det är som att jämföra äpplen med päron har vi valt att kika på tillverkarnas minstingar var för sig.

Liten vagn, men stor sittgrupp. Hörnen med nackstöd är pricken över i:et.

I den blåvita husvagnens fall är det en Original vi väljer att syna i sömmarna. Alltså en Polar som de var fram till 2017 då modellfamiljen fick tillökning i form av extrautrustade Selected och svartvita Customized.

Nu innebär inte det att den gamla trotjänaren har spelat ut sin roll och halkat efter sina syskonserier. I
originalutförandet finns fortfarande allt du behöver och lite till för att husvagnssemestern ska bli så bekväm som det bara går.

Sedan bör det väl tilläggas att vårt testobjekt ändå var extrautrustat med två paketlösningar också (se faktaruta). Om det verkligen är behövligt kan man ju alltid fråga sig? Som så mycket annat är det en smaksak. Vad som är nödvändigt för vissa är helt onödigt för andra.

Fransk säng kommer allt mer på den svenska marknaden.

Köper du en Polar får du en unik vagn. I deras eget snickeri bygger de inredningen själva och när allt sedan sätts samman är det en och samma person som monterar alla moduler, vilket är en kvalitetsgaranti.

Boendeytan i 520-vagnen är 12,05 kvadratmeter och lovorden är också dryga dussinet. Utseendemässigt gäller hög finish och i sedvanlig Polaranda mörkbruna möbler. Just detta exemplar hade ett tufft träliknande golv som ser ut att vara hämtat från en timmerstuga i fjällvärlden.

Ett kök med stort K som inkluderar bra utrymmen och smarta detaljer.

Smart skidförvaring för vintersportare.

Man kan även välja ett grått klinkersliknande alternativ. Redan vid entrén doftar det kvalitet lång väg med instegsgarderob som har droppskål, hatthylla och krokar. I hallen noterar vi sko- och vitrinskåp, plats för tv och lådor för diverse pryttlar.

Sittgruppen är inte bara majestätisk, den har även svankstöd deluxe och som pricken över i:et – nackstöd i hörnen. Övrig utrustning är högtalare, usb- och 230-uttag. Överskåpen har kraftiga gasdämpare och soft close-system.

Köket har bra arbetsutrymme, fläkt, fyra brännare, utdragbart skafferi med trådkorgar, stor kyl samt sopsorteringskärl. Kapitlet förvaring är i det närmaste exemplariskt. Under kylen finns en trio utdragbara trådkorgar.

Ordning och redo och som synes handduksvärmare.
Garderoben har både hatthylla och takventil. I detta utrymme finns även elskåpet.

Utdragbara trådkorgar under kylskåpet.

Linneförrådet är väl tilltaget, från golv till tak. Garderoben har belysning, droppskål, takventil och måttet 132 x 32 x 46 centimeter (höjd/bredd/djup). Utöver de skrymslen som sväljer de skrymmande persedlarna (läs under sängen och soffdynorna) finns naturligtvis ett ess i rockärmen i form av den utdragbara skidluckan.

I hygienutrymmet är det gott om plats. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga och det finns massvis med krokar, ett stort takfönster och en handdukstork. Dock saknas duschmöjlighet. 

Att Polar bygger husvagnar för året runt-bruk är knappast någon nyhet. Isolering och värmepaket är av yppersta kaliber – vare sig det är i en biffig dubbelaxlad modell, eller i deras minsting 520. Avslutningsvis bör det även nämnas att 520 också finns som CTV där sängen och hygienutrymmet, jämfört med testad husvagn, har bytt plats med varandra.

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-11 07:46

 • CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-09 07:31

 • Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-07 07:12

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

 • LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-09 07:33

 • Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Sedan starten 2013 har det i Sverige sålts cirka 400 exemplar av Fritidsvagnen. Vi har synat den mest populära NTL-modellen i sömmarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-06 07:40

 • Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-19 06:19

 • Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-16 07:17

 • Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Vad händer om man mixar högsta kvalitet med elegant, modern design och all extra lyx? Troligtvis blir svaret Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-15 08:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1626 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 695 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020 Special

 • Husvagn & Camping 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206