Polar 520 CTH: Minst i familjen

Polar 520 CTH: Minst i familjen

Publicerad

Lite drygt sju meter lång inkluderat dragstång och ändå minst i familjen! Vi har kikat närmare på den kortaste modellserien hos Polar – 520 CTH.

I den här utgåvan av Husvagn & Camping har vi provat två storsäljande varumärken och de minsta vagnarna ur deras sortiment. 

I kapitlet Hobby (se här) kan vi verkligen prata om ett minimalt campingfordon som är både lätt och smidigt. Inkluderat dragbommen är den tyska vagnen en decimeter längre än Polars motsvarighet – fast då jämför vi med den svenska tillverkarens karosslängd. Eftersom det är som att jämföra äpplen med päron har vi valt att kika på tillverkarnas minstingar var för sig.

Liten vagn, men stor sittgrupp. Hörnen med nackstöd är pricken över i:et.

I den blåvita husvagnens fall är det en Original vi väljer att syna i sömmarna. Alltså en Polar som de var fram till 2017 då modellfamiljen fick tillökning i form av extrautrustade Selected och svartvita Customized.

Nu innebär inte det att den gamla trotjänaren har spelat ut sin roll och halkat efter sina syskonserier. I
originalutförandet finns fortfarande allt du behöver och lite till för att husvagnssemestern ska bli så bekväm som det bara går.

Sedan bör det väl tilläggas att vårt testobjekt ändå var extrautrustat med två paketlösningar också (se faktaruta). Om det verkligen är behövligt kan man ju alltid fråga sig? Som så mycket annat är det en smaksak. Vad som är nödvändigt för vissa är helt onödigt för andra.

Fransk säng kommer allt mer på den svenska marknaden.

Köper du en Polar får du en unik vagn. I deras eget snickeri bygger de inredningen själva och när allt sedan sätts samman är det en och samma person som monterar alla moduler, vilket är en kvalitetsgaranti.

Boendeytan i 520-vagnen är 12,05 kvadratmeter och lovorden är också dryga dussinet. Utseendemässigt gäller hög finish och i sedvanlig Polaranda mörkbruna möbler. Just detta exemplar hade ett tufft träliknande golv som ser ut att vara hämtat från en timmerstuga i fjällvärlden.

Ett kök med stort K som inkluderar bra utrymmen och smarta detaljer.

Smart skidförvaring för vintersportare.

Man kan även välja ett grått klinkersliknande alternativ. Redan vid entrén doftar det kvalitet lång väg med instegsgarderob som har droppskål, hatthylla och krokar. I hallen noterar vi sko- och vitrinskåp, plats för tv och lådor för diverse pryttlar.

Sittgruppen är inte bara majestätisk, den har även svankstöd deluxe och som pricken över i:et – nackstöd i hörnen. Övrig utrustning är högtalare, usb- och 230-uttag. Överskåpen har kraftiga gasdämpare och soft close-system.

Köket har bra arbetsutrymme, fläkt, fyra brännare, utdragbart skafferi med trådkorgar, stor kyl samt sopsorteringskärl. Kapitlet förvaring är i det närmaste exemplariskt. Under kylen finns en trio utdragbara trådkorgar.

Ordning och redo och som synes handduksvärmare.
Garderoben har både hatthylla och takventil. I detta utrymme finns även elskåpet.

Utdragbara trådkorgar under kylskåpet.

Linneförrådet är väl tilltaget, från golv till tak. Garderoben har belysning, droppskål, takventil och måttet 132 x 32 x 46 centimeter (höjd/bredd/djup). Utöver de skrymslen som sväljer de skrymmande persedlarna (läs under sängen och soffdynorna) finns naturligtvis ett ess i rockärmen i form av den utdragbara skidluckan.

I hygienutrymmet är det gott om plats. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga och det finns massvis med krokar, ett stort takfönster och en handdukstork. Dock saknas duschmöjlighet. 

Att Polar bygger husvagnar för året runt-bruk är knappast någon nyhet. Isolering och värmepaket är av yppersta kaliber – vare sig det är i en biffig dubbelaxlad modell, eller i deras minsting 520. Avslutningsvis bör det även nämnas att 520 också finns som CTV där sängen och hygienutrymmet, jämfört med testad husvagn, har bytt plats med varandra.

 • Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Här tar vi oss an Laikas nya Ecovip L 3019. Med ny menas älskad klassikerserie som har funnits sedan 1992, fast här i ny tappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-24 07:39

 • Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  I dagens samhälle är det inte ovanligt att två barnfamiljer slås samman. Då kan det också hända att två eller tre småttingar plötsligt blir fem på en och samma gång. Kabe har en lösning på detta i Classic 600 GLE KS B15.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-22 06:27

 • Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Rubriken är egentligen ett uttryck som härrör från filmbranschen. Det är ett sätt att rubricera lyx och extravagans när de celebra gästerna kliver ur sina limousiner och välkomnas till galapremiärerna. Vi anser att Bürstner Elegance I 910 G bör få samma behandling som de betydande stjärnorna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-16 07:00

 • Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Om villavagnsliknande Astella ursäktar är Alpina den mest exklusiva husvagnsserien inom Adria. Den har även de egenskaper som krävs för att klara det bistra, nordiska klimatet och för att kunna kalla sig en åretruntvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-11 07:32

 • Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-18 06:57

 • McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-16 07:51

 • Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Det finns en mängd välutrustade husvagnar. Och sedan finns det en och annan tillverkare som tar ut svängarna än mer. Bland dessa kvalificerar sig Knaus med serien Südwind Scandinavian Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-12 07:44

 • Carado A132: Liten med stor potential

  Carado A132: Liten med stor potential

  Kan du tänka dig en husbil under sex meter med två riktiga sängar? När du sedan får reda på att den bara kostar 576 000 kronor i sitt grundutförande börjar man nästa tro att det är ett skämt. Men så är icke fallet – för Carado A132 finns i allra högsta grad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-10 08:05

 • Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsbergs serie CaraTwo utgår och ersätts av en lättdragen, prispressad och enbart eldriven kvintett som heter CaraCito. Jo, ni läste rätt. Ingen gasol – bara eldrift.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-26 07:59

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206