Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

Publicerad

Vad händer om man mixar högsta kvalitet med elegant, modern design och all extra lyx? Troligtvis blir svaret Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

Om ni någon gång har letat efter restresor på exempelvis Ving eller Apollo till Maldiverna eller någon paradisö i Karibien har ni troligtvis också sprungit på en prislapp som i det närmaste kan beskrivas som avskräckande. Hur kan en tiodagarsresa för bara två personer kosta ett sexsiffrigt belopp?

Kikar man vidare på researrangörens bilder får man bättre förståelse för prisbilden. Det har inte sparats in på någonting. Det är champagnefrukostar och nivån på hotellets faciliteter är inte bara fulländad, den
håller världsklass. I köket arbetar prisbelönta kockar och i paketet ingår i det närmaste en egen massör och butler.

Ja, vad ska man säga? Trivs man inte här, ja då blir det svårt att trivas någonstans!

I vår värld kan man fundera på om en husbil verkligen behöver kosta närmare tre miljoner kronor? Svaret är tvetydigt, beroende på vem du frågar.

Är man stadd vid kassa och vill vara campingkungen, ja då har vi full förståelse för den som väljer exempelvis Concorde, Morelo eller som i detta fall en Niesmann+Bischoff. Den vanligaste förklaringen vi får angående den här typen av Linermodeller är att priset inte tycks ha någon markant betydelse.

Även köksavdelningen är extremt exklusiv.

Spritkök är en sak, ett elegant vinskåp är något annat.

Att vårt testobjekt är uppgraderat med så mycket lyx man kan finna och att priset stegrade med lite drygt 700 000 kronor gör inte saken mer svårförstådd. Den praktfulla husbilen står klart och tydligt för något som kunden eftersträvar, nämligen att uppfylla drömmar.

Hur är det då att ratta den här typen av fordon? I ärlighetens namn är det lite mer tungan rätt i mun, jämfört med en normalstor husbil. Framför allt på kurviga vägar. Sex tunga ton skjuter gärna på och vill framåt, fast vägen svänger. Det är givetvis inget stort problem, bara lite annorlunda mot vad man kanske är van vid.

Generellt skulle vi kunna skriva en egen tidningsutgåva om all utrustning som finns i detta fordon. Men en Flair 920 EK är ett så majestätiskt exemplar att vi önskar rekommendera potentiella intressenter att bege sig till närmaste Forsbergs Fritidscenter för att stifta bekantskap med den live. Känna lite, klämma lite och bli förförd.

En spa-avdelning är kanske att ta i, men det är inte långt från.

Höga långbäddar kommer också att tas emot med stora famnen.

Istället tar vi upp något som de själva prioriterar högt – säkerheten. Efter flera års utveckling och tätt förekommande krocktester har Niesmann+Bischoff revolutionerat säkerhetsstandarden för fordon som kategoriseras som premium/liner.

Både förarplatsen och passagerarplatserna är utrustade med krockkuddar. Mellan motorrummet och förarhytten finns dessutom en stabil torpedvägg. Stolsunderredet har förstärkts med två hakar som håller stolen på plats vid en eventuell kollision, samtidigt som bältena stramar åt och "fångar upp" förare och passagerare på bråkdelen av en sekund.

Flair har även utrustats med elektronisk sladdparering som är noggrant utprovad tillsammans med luftfjädringen. Även Pedal Release System är på sin plats för att skydda benen vid en trafikolycka. I detta fall fälls pedalerna automatisk framåt.

Finns möjligheten för er att prova på, tag chansen! Inte att krocka förstås, utan att stifta bekantskap med något utöver det vanliga i husbilsbranschen. För i den kategorin ingår utan tvekan Flair 920 EK.

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-11 07:46

 • CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-09 07:31

 • Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-07 07:12

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

 • LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-09 07:33

 • Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Sedan starten 2013 har det i Sverige sålts cirka 400 exemplar av Fritidsvagnen. Vi har synat den mest populära NTL-modellen i sömmarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-06 07:40

 • Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-19 06:19

 • Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-16 07:17

 • Knaus Südwind 550 FSK: Redo för drömsemestern

  Knaus Südwind 550 FSK: Redo för drömsemestern

  Denna gång har vi kikat på en husvagn där hela familjen kommer att trivas. Det handlar om Knaus trotjänare Südwind och den specifika barnkammarmodellen 550 FSK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-02 07:01

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1626 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 695 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020 Special

 • Husvagn & Camping 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206