Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

Fönster av modell sky roof är ingen dum idé. Här kan man verkligen prata om ett rum med en utsikt.

Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

Publicerad

Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

Etta eller tvåa. Slovenska Adria har verkligen befäst sin position som "bestseller" på den svenska husvagnsmarknaden. De senaste fem åren har de inkasserat antingen en guld- eller en silvermedalj sett utifrån försäljningsstatistiken och 2020 är inget undantag. De är i klar ledning – igen!

Det finns en mängd olika parametrar som bidrar till dess popularitet. Helt klart står de för en prisvärd produkt. Vidare har de en tilltalande modern design och sist men inte minst ett stort urval av modeller som passar allt från den äventyrliga solocamparen till barnfamiljen med flera småttingar.

Kartlägger man deras husvagnsflotta blir det en imponerande upptäckt som består av 44 olika modeller, fördelat på sex olika serier (überlyxiga Astella inkluderad). Som lite nyfiken kan jag tänka mig att modellnamnet Adora knappast är hämtat ur tomma luften. Engelska termen adorable betyder som bekant förtjusande.

Fransk säng och stor U-soffa är fortfarande en populär planlösning.

På slovenska står adoración för tillbedjan. Ett ord som i sin tur har synonymer som beundran, dyrkan och vördnad. Med andra ord, en passande beskrivning för vårt testobjekt 522 UP.

Planlösningar kommer och går, de allra populäraste består. I fjol var det frontkök som var på tapeten och länge, inom husbilsindustrin på den svenska marknaden, var långbäddar och ett fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak något som många önskade.

Ett upplägg som har överlevt alla nymodigheter och konkurrerande lösningar är den som Adora 522 UP har – en stor och ljus sittgrupp för daglig samvaro, och för nattbruk en fransk säng med hög komfort.

Det finns en mängd överskåp som sväljer en hel del.

Hyfsat bra arbetsutrymme.

Slår oss ned i U-soffan. Här pratar vi om "room with a view" och trivselbarometern slår i topp. Det handlar emellertid inte enbart om den ljuva och ljusa atmosfär som alla takfönster bidrar med. Även sittkomforten, inkluderat gott svankstöd, förhöjer njutningen avsevärt.

Köket blir nästa anhalt. När täckplattan är på sin plats är arbetsytan riktigt bra. Fläkt och utdragbart skåp med trådkorgar är plus i kanten.

I avdelningen för hygien finns den fiffiga lösningen med in- och utfällbart handfat, något som frigör mer yta än man kan tro. Detta bidrar med att duschmöjlighet finns trots att utrymmet inte är speciellt stort. Element, stora speglar, takventil och öppningsbart fönster, toalettrulleshållare och handduksstång finns. Det sistnämnda gör att ytan även kan användas som torkskåp, vilket är synnerligen praktiskt.

Intill toa/dusch finns ett utrymme som man förr i tiden skulle ha klassificerat som sminkhörna med spegel och dubbla skåp. Kanske gäller det än idag?

Smart lösning på toa... med utfällbart handtag.

Ur packningsperspektiv finns det ett skoskåp vid entrén. Garderoben, som tyvärr saknar belysning, har måtten 114 x 54 x 40 centimeter (hänghöjd/bredd/djup) och i sedvanlig ordning finns det plats för skrymmande ting under såväl säng som soffa. 

Bland svenska husvagnsentusiaster är det många som hyllar Aldes vattenburna värmesystem och det med all rätt. Det går i och för sig lite långsammare att nå den temperatur man önskar jämfört med ett luftburet system. I gengäld blir värmen jämnare fördelad.

Till skillnad från syskonmodellen Alpina löper inte Adora hela linan ut. I denna vagn får man nämligen elektrisk och inte vattenburen golvvärme – men det kan nog de allra flesta leva med.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206