Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

Ljus, modern och trevlig interiör.

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

Publicerad

Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

V65 SL har även en syskonmodell i V60 SP. Den mäter bara 599 centimeter och har tvärställd dubbelsäng.

I jakten på att locka en ny, ung målgrupp till den mobila fritidsindustrin har Sun Living befäst sin position som ett ytterst intressant alternativ. Deras maskinpark har en ungdomlig och modern design, och den modesta prislappen är det få konkurrenter som kan mäta sig med. 

Urvalet består av två plåtisar, nio halvintegrerade husbilar och två alkovmodeller – alla har de en sak gemensamt, de byggs och designas av Adria som är en av Europas ledande fritidsfordonstillverkare sedan 55 år tillbaka.

För de som lever friluftslivet fullt ut har de kompakta husbilarna blivit ett extremt användarvänligt alternativ till tält där du utan besvär kan få med dig MTB-cyklarna, kanoten eller all fiskeutrustning.

Hammock Concept Bed är ett flexibelt bäddsystem om två har blivit tre.

Skulle det vara så att två redan har hunnit bli tre är inte heller det några bekymmer. I varje fall inte med vårt testobjekt V65 SL. Den har nämligen två långbäddar och ett synnerligen flexibelt tillval i en Hammock Concept Bed som är en säng som monteras ovanför långbäddarna (se bild).

Nu är det inte bara bäddlösningen som gör denna plåtis som klippt och skuren för många. Även samvaroavdelningarna får ett plus i kanten. Jodå, det ska vara plural – för det finns faktiskt två sittgrupper. Dels den vanliga bakom förarsätet där man vrider hyttstolarna och skapar en officiell samlingsplats.

Men det torde även "långbäddarna" kunna bli. För när de inte används för nattbruk har vi här två soffor som erbjuder så pass mycket utrymme att man till och med kan bjuda in vännerna på en after work efter träningspasset ute i det fria.

Sängar på natten och stort utrymme för samvaro på dagtid.

Det bör emellertid poängteras att den bästa komforten är i hyttstolarna, vilket inte är ovanligt i den här typen av fordon. 

Ska vi ha något att anmärka på gällande sängarna är det i sådana fall längden. 186 respektive 177 centimeter kan vara en riktig utmaning om man är reslig.

Hur står det då till med övriga avdelningar i den här 2020-modellen? Köket är utrustat med ett kompressorkylskåp, två brännare och en trio köksbänksbreda lådor. Eftersom täckplattor finns vid såväl brännarna som diskhon blir arbetsytan helt okej.

Ofta ute i det fria? Då kan myggnätsfunktion på skjutdörren vara bra att ha.

I hygienutrymmet finns duschmöjlighet, medan ett takfönster ombesörjer ventilationen. Vi noterar för övrigt ytterligare ett takfönster i fordonets bakre parti. Garderoben är placerad under kylskåpet och har måtten 87 x 40 x 45 centimeter (höjd/bredd/djup).

Det är naturligtvis luftburen värme som gäller och elektrisk golvvärme finns också. Färskvattentanken är skyddad mot frost och tro det eller inte, men vi noterar faktiskt också ett reservhjul. Hoppsan!

Köksavdelning med kompressorkyl (ej med på bild).
Toalettutrymmet har duschmöjlighet.

I förarmiljön finns dubbla krockkuddar, farthållare, mörkläggningsgardin för framrutan och en Kenwoodstereo med multimediafunktion som inkluderar GPS. Automatlåda, ESP, Traction Control, Hill Descent och Speed Limiter tillhör sortimentet som man får köpa till. Detsamma gäller Isofix och en praktisk myggnätsfunktion för skjutdörren. Aluminium-fälgar är emellertid på sin plats. 

De är naturligtvis inga komponenter som höjer fordonets användarvänlighet, men ut-seendemässigt får exteriören en rejäl skjuts i rätt riktning.

 • Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-18 07:43

 • Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Modellserien Knaus Van TI Vansation gjorde en bejublad comeback under fjolåret. Nu utökas duon med en tredje medlem, som till skillnad från sina syskon är byggd på MAN.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-14 07:10

 • Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Årets mest iögonfallande nyhet från Hobby är utan tvekan husvagnsserien Beachy. En unik konstruktion som är starkt inspirerad av vanlife-trenden, ty det flirtas hej vilt med målgruppen – unga nytillkomna campare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-11 07:54

 • Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Den har tvåhjulsdrift tills du trycker på knappen till vänster om ratten. Vips, så har plåtisen Bürstner Campeo 4x4 förvandlat sig till ett skogsmullecampande fordon som kan brukas även offroad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-04 07:03

 • Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-20 07:01

 • Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-17 07:23

 • Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Tänk er en handbyggd husvagn. Ett campingfordon som dessutom tagit hem en triumf i ärofyllda Red Dot Design Award (2019). Alldeles riktigt, det handlar om den unika, smakfulla och minst sagt sofistikerade Eriba Touring 820.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-13 07:41

 • Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Innovativt och futuristiskt. Dessa ledord tar Chausson allt som oftast till när de lanserar nya spännande fordon – korta och übercharmiga X550 Exclusive Line är inget undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-08 07:45

 • McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-24 07:27

 • Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-18 07:37

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-12 07:00

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1685 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 639 fristående campingplatser och 745 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 301 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206