Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Alla gillar inte tvärställd dubbelsäng, men faktum är att denna planlösning har gjort stor succé hos Hobby. Och det är en avdelning som imponerar.

Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Publicerad

Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

Dragbilen har tagit oss till Falkenberg vid Hallands västkust, där Ätran har sitt utlopp i Kattegatt. På ljuvliga Skrea Camping står den glänsande husvagnen och väntar på oss.

Husvagn & Camping är emellertid inte ensamma om att visa stort intresse för den tvåaxlade bjässen. En efter en tittar besökare in vid entrén med frågan "får man kika in". Vi ljuger inte när merparten av dem tog två kliv in och inledde blixtvisiten med ett åhhh eller ett wow – de flesta med koppling till den undersköna sittgruppen och det minst sagt sagolika köket.

Stor, snygg och hög komfort. Kan man begära mer?

Gott om plats i det vagnsbreda hygienutrymmet.

Vi börjar dock rundvandringen allra längst bak – för där finns nästa pärla. Ett vagnsbrett hygienutrymme som inte är inpressat mellan övriga bodelar är något som många husvagnscampare har på sin önskelista. Eftersom det är en fullbreddsvagn blir det dessutom gott om svängrum.

Fast vi hade förväntat oss mer än bara ett fönster vid toalett-stolen som vädring/ventilationsalternativ. I duschen saknar vi för övrigt en duschstång så att vi kan använda kabinen som torkrum.

Stången kan naturligtvis, enkelt och billigt, köpas på varuhuskedjor som har en våtrumsavdelning, och sedan appliceras. Men det hade inte skadat om den "vita pinnen" hade varit med från start.

Nästa anhalt blir sovrummet. Nej, det är inte överdrivet att kalla avdelningen för nattbruk för rum. 

I och med att sängen har justerbar huvudände frigörs massvis med utrymme vid den motsatta fotänden för enkel passage till och från wc/dusch. Läslamporna är av modell svanhals, vilket innebär att ljusbilden kan riktas optimalt. Bäddmadrassen visar sig vara en tjock rackare och "provligget" blir till belåtenhet. Ladduttag finns och likaså hyllor för bok, tidning, läsplatta eller annan förströelse.

Besökarna fick en wow-upplevelse när de såg köket.

Mellan den tvärställda bädden och köket noterar vi vagnens garderob (125 X 63 X 62 centimeter, höjd/bredd/djup) och linneskåp, som är av snarlik storlek. Dessutom finns det förvaringsskåp under dem som också sväljer en hel del persedlar. De allra mest skrymmande grejerna tar naturligtvis plats under sängen där även vattentanken är placerad.

Vid avdelningen för matlagningen är det som ett dansgolv, och det fast vi har med ett stort och välutrustat vinkelkök att göra. Luftigt är bara förnamnet! Spisen och köksfläkten på vårt testobjekt är tillval.

Men erkänn att just en "riktig" spis med kokplatta, ugn och grill känns lockande? Lägg till kryddhyllor, stor kyl/frys, högt utdragbart apoteksskåp och sist men inte minst Hobbys specialskafferi där livsmedlen "kommer till dig" när skåpdörren öppnas. Genomtänkt, genialiskt och i det närmaste oemotståndligt. Eller hur?

Dubbelaxlade 720 WQC.

Säger inte att vi har sparat det bästa till sist för åsikterna går alltid isär, beroende på vem man frågar och vad man är ute efter.

Det går däremot inte att förbise att sittgruppens komfort (var man än tar plats) är av mycket hög kaliber. Och ingen kan väl klaga på storleken när ett sjumannalag i fotboll kan slå sig ned utan att sitta på varandra. Även här finns de svanhalsliknande läslamporna. Det är för övrigt på detta ställe vi noterar vagnens enda USB-uttag, medan vanliga 230-uttag finns vid varje separat avdelning.

Jodå, det finns ytterligare ett plus i kanten. Något som en av besökarna poängterade: "Titta den har värmeelement vid instegsgarderoben också, något som vi som är vintercampare uppskattar enormt."

Kopplar upp mig och ser att 17 stycken Prestige 720 WQC har sålts i Sverige under 2020 – och fler lär det med all sannolikhet bli!

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-11 07:46

 • CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-09 07:31

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

 • LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-09 07:33

 • Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Sedan starten 2013 har det i Sverige sålts cirka 400 exemplar av Fritidsvagnen. Vi har synat den mest populära NTL-modellen i sömmarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-06 07:40

 • Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-19 06:19

 • Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-16 07:17

 • Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Vad händer om man mixar högsta kvalitet med elegant, modern design och all extra lyx? Troligtvis blir svaret Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-15 08:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1627 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 696 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020 Special

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206