Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Alla gillar inte tvärställd dubbelsäng, men faktum är att denna planlösning har gjort stor succé hos Hobby. Och det är en avdelning som imponerar.

Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Publicerad

Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

Dragbilen har tagit oss till Falkenberg vid Hallands västkust, där Ätran har sitt utlopp i Kattegatt. På ljuvliga Skrea Camping står den glänsande husvagnen och väntar på oss.

Husvagn & Camping är emellertid inte ensamma om att visa stort intresse för den tvåaxlade bjässen. En efter en tittar besökare in vid entrén med frågan "får man kika in". Vi ljuger inte när merparten av dem tog två kliv in och inledde blixtvisiten med ett åhhh eller ett wow – de flesta med koppling till den undersköna sittgruppen och det minst sagt sagolika köket.

Stor, snygg och hög komfort. Kan man begära mer?

Gott om plats i det vagnsbreda hygienutrymmet.

Vi börjar dock rundvandringen allra längst bak – för där finns nästa pärla. Ett vagnsbrett hygienutrymme som inte är inpressat mellan övriga bodelar är något som många husvagnscampare har på sin önskelista. Eftersom det är en fullbreddsvagn blir det dessutom gott om svängrum.

Fast vi hade förväntat oss mer än bara ett fönster vid toalett-stolen som vädring/ventilationsalternativ. I duschen saknar vi för övrigt en duschstång så att vi kan använda kabinen som torkrum.

Stången kan naturligtvis, enkelt och billigt, köpas på varuhuskedjor som har en våtrumsavdelning, och sedan appliceras. Men det hade inte skadat om den "vita pinnen" hade varit med från start.

Nästa anhalt blir sovrummet. Nej, det är inte överdrivet att kalla avdelningen för nattbruk för rum. 

I och med att sängen har justerbar huvudände frigörs massvis med utrymme vid den motsatta fotänden för enkel passage till och från wc/dusch. Läslamporna är av modell svanhals, vilket innebär att ljusbilden kan riktas optimalt. Bäddmadrassen visar sig vara en tjock rackare och "provligget" blir till belåtenhet. Ladduttag finns och likaså hyllor för bok, tidning, läsplatta eller annan förströelse.

Besökarna fick en wow-upplevelse när de såg köket.

Mellan den tvärställda bädden och köket noterar vi vagnens garderob (125 X 63 X 62 centimeter, höjd/bredd/djup) och linneskåp, som är av snarlik storlek. Dessutom finns det förvaringsskåp under dem som också sväljer en hel del persedlar. De allra mest skrymmande grejerna tar naturligtvis plats under sängen där även vattentanken är placerad.

Vid avdelningen för matlagningen är det som ett dansgolv, och det fast vi har med ett stort och välutrustat vinkelkök att göra. Luftigt är bara förnamnet! Spisen och köksfläkten på vårt testobjekt är tillval.

Men erkänn att just en "riktig" spis med kokplatta, ugn och grill känns lockande? Lägg till kryddhyllor, stor kyl/frys, högt utdragbart apoteksskåp och sist men inte minst Hobbys specialskafferi där livsmedlen "kommer till dig" när skåpdörren öppnas. Genomtänkt, genialiskt och i det närmaste oemotståndligt. Eller hur?

Dubbelaxlade 720 WQC.

Säger inte att vi har sparat det bästa till sist för åsikterna går alltid isär, beroende på vem man frågar och vad man är ute efter.

Det går däremot inte att förbise att sittgruppens komfort (var man än tar plats) är av mycket hög kaliber. Och ingen kan väl klaga på storleken när ett sjumannalag i fotboll kan slå sig ned utan att sitta på varandra. Även här finns de svanhalsliknande läslamporna. Det är för övrigt på detta ställe vi noterar vagnens enda USB-uttag, medan vanliga 230-uttag finns vid varje separat avdelning.

Jodå, det finns ytterligare ett plus i kanten. Något som en av besökarna poängterade: "Titta den har värmeelement vid instegsgarderoben också, något som vi som är vintercampare uppskattar enormt."

Kopplar upp mig och ser att 17 stycken Prestige 720 WQC har sålts i Sverige under 2020 – och fler lär det med all sannolikhet bli!

 • Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Här tar vi oss an Laikas nya Ecovip L 3019. Med ny menas älskad klassikerserie som har funnits sedan 1992, fast här i ny tappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-24 07:39

 • Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  I dagens samhälle är det inte ovanligt att två barnfamiljer slås samman. Då kan det också hända att två eller tre småttingar plötsligt blir fem på en och samma gång. Kabe har en lösning på detta i Classic 600 GLE KS B15.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-22 06:27

 • Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Rubriken är egentligen ett uttryck som härrör från filmbranschen. Det är ett sätt att rubricera lyx och extravagans när de celebra gästerna kliver ur sina limousiner och välkomnas till galapremiärerna. Vi anser att Bürstner Elegance I 910 G bör få samma behandling som de betydande stjärnorna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-16 07:00

 • Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Om villavagnsliknande Astella ursäktar är Alpina den mest exklusiva husvagnsserien inom Adria. Den har även de egenskaper som krävs för att klara det bistra, nordiska klimatet och för att kunna kalla sig en åretruntvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-11 07:32

 • Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-18 06:57

 • McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-16 07:51

 • Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Det finns en mängd välutrustade husvagnar. Och sedan finns det en och annan tillverkare som tar ut svängarna än mer. Bland dessa kvalificerar sig Knaus med serien Südwind Scandinavian Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-12 07:44

 • Carado A132: Liten med stor potential

  Carado A132: Liten med stor potential

  Kan du tänka dig en husbil under sex meter med två riktiga sängar? När du sedan får reda på att den bara kostar 576 000 kronor i sitt grundutförande börjar man nästa tro att det är ett skämt. Men så är icke fallet – för Carado A132 finns i allra högsta grad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-10 08:05

 • Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsbergs serie CaraTwo utgår och ersätts av en lättdragen, prispressad och enbart eldriven kvintett som heter CaraCito. Jo, ni läste rätt. Ingen gasol – bara eldrift.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-26 07:59

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206